RĂZBOI ÎN USL. Crin Antonescu îi răspunde lui Dan Voiculescu: „Este o declarație profund nerușinată, mă dezgustă” – INTERVIU AUDIO

RĂZBOI ÎN USL. Crin Antonescu îi răspunde lui Dan Voiculescu: Este o declarație profund nerușinată, mă dezgustă - INTERVIU AUDIO
Publicat: 17/11/2013, 11:18
Actualizat: 30/07/2014, 15:06

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat pentru gândul că afirmațiile făcute de președintele fondator al PC, Dan Voiculescu privind o apropiere între PNL și Traian Băsescu reprezintă „o declarație profund nerușinată”.

„Declarația domnului Voiculescu, conform căreia PNL s-ar apropia și i-ar zâmbi președintelui Traian Băsescu, este o declarație profund nerușinată. PNL a fost adversarul permanent și radical și va rămâne adversarul lui Traian Băsescu, al sistemului politic al lui Traian Băsescu până când acest sistem va fi eliminat. Nu am avut niciun moment o apropiere de Traian Băsescu, dimpotrivă tensiunile în interiorul USL, între PNL și PSD, între mine și Victor Ponta au fost generate de momentul coabitării, de momentul negocierii șefilor parchetelor cu Traian Băsescu și nicidecum invers. De aceea, afirm că declarația privitoare la apropierea PNL de Traian Băsescu, coroborată cu declarația că PNL ar avea o atitudine imorală față de PSD din partea lui Voiculescu este o declarație profund nerușinată”, a afirmat pentru gândul Crin Antonescu.

Mai mult, liderul PNL susține că președintele PC, Daniel Constantin, s-a comportat în ultima perioadă ca „un subordonat al lui Victor Ponta”.

Crin Antonescu a precizat că nu a avut nicio discuție cu Dan Voiculescu despre suspendarea președintelui Traian Băsescu și că acesta nu poate fi acuzat de înaltă trădare.

INTERVIUL INTEGRAL CU PREȘEDINTELE PNL, CRIN ANTONESCU

Cum vedeți declarațiile făcute de președintele fondator al PC, Dan Voiculescu?

Declarația domnului Voiculescu, conform căreia PNL s-ar apropia și i-ar zâmbi președintelui Traian Băsescu, este o declarație profund nerușinată. PNL a fost adversarul permanent și radical și va rămâne adversarul lui Traian Băsescu, al sistemului politic al lui Traian Băsescu până când acest sistem va fi eliminat. Nu am avut niciun moment o apropiere de Traian Băsescu, dimpotrivă tensiunile în interiorul USL, între PNL și PSD, între mine și Victor Ponta au fost generate de momentul coabitării, de momentul negocierii șefilor parchetelor cu Traian Băsescu și nicidecum invers. De aceea, afirm că declarația privitoare la apropierea PNL de Traian Băsescu, coroborată cu declarația că PNL ar avea o atitudine imorală față de PSD din partea lui Voiculescu, este o declarație profund nerușinată.

S-a erodat relația dvs cu Dan Voiculescu? S-a vorbit foarte mult de o relație strânsă a dvs cu Voiculescu. Care este relația dvs cu Dan Voiculescu?

S-a vorbit mult despre o astfel de relație pentru că s-a mințit mult și s-a făcut propagandă. Acesta a fost unul din punctele ferme ale propagandei lui Traian Băsescu. Nu am avut niciodată cu Dan Voiculescu o altă relație decât cea oficială, instituțională din interiorul USL. Relația aceasta a fost, aceasta rămâne, în măsura în care Dan Voiculescu se implică în reprezentarea PC și ea nu se modifică. Dar este un lucru cât se poate de clar că niciodată PNL nu a luat decizii în funcție de relații personale, care nici nu au existat.

LA FINALUL ARTICOLULUI PUTEȚI ASCULTA INTERVIUL CU CRIN ANTONESCU – AUDIO

Simțiti o apropiere în ultima perioadă între Dan Voiculescu și Victor Ponta?

Nu mă interesează și nu văd nimic rău în asta, chiar dacă există. Pe mine mă interesează ca PNL să nu fie pur și simplu defăimat prin declarații de felul celor pe care astăzi le-a făcut Dan Voiculescu.

V-a cerut Dan Voiculescu să vă implicați într-un plan de suspendare al președintelui Traian Băsescu sub acuzația de înaltă trădare?

Niciodată. De altfel nu am avut o discuție cu Dan Voiculescu de foartă multă vreme.

Ați susține o astfel de acțiune?

Nu, pentru că nu există elemente pentru a discuta așa ceva. Dacă e să vehiculăm ipoteza cedării moștenirii Fundației Gojdu, atunci ar trebui să discutăm despre tot Guvernul care a făcut asta la momentul respectiv și nu știu dacă PC nu era membru al Guvernului atunci. Oricum, nu putem discuta despre trădare națională la șase – șapte ani după ce aceste lucruri s-au întâmplat. Eu cred, tocmai pentru că sunt un adversar categoric și serios, neconjunctural al președintelui Traian Băsescu, că astfel de încercări nu fac decât să-i dea muniție lui Traian Băsescu și să-l salveze din drumul său spre ieșirea din scena politică.

Președintele PC, Daniel Constantin, declara că alianța de centru – dreapta PNL – PC nu mai funcționează. Care este în acest moment statutul ACD în interiorul USL?

Inexistent.

A rămas doar o relație formală? În acte, oficial, nimeni nu a denunțat această alianță?

Atâta vreme cât domnul Daniel Constantin s-a comportat în tot acest timp ca un subordonat al lui Victor Ponta am preferat să port toate discuțiile politice cu Victor Ponta.

Acuzați PC că a intrat în aria de influență a premierului?

Nu acuz nimic, am descris doar o realitate, răspunzând la întrebarea dvs.

A intrat PC în aria de influență a PSD?

Nu pot răspunde la această întrebare, nu pot răspunde în numele PC.

Vorbiți în numele unui membru al USL. A rămas singur PNL în USL, ținând cont că de partea cealaltă avem PSD, PC și UNPR?

Și dacă ar fi așa nu m-ar deranja pentru că din punctul meu de vedere, ca președinte al PNL nu este importantă economia de forțe în interiorul USL, ci este importantă consecvența acțiunii politice a USL în raport cu programul său de guvernare.

Vă așteptați ca Dan Voiculescu să revină asupra acestor declarații, îi veți cere public acest lucru?

Nu am de cerut nimic domnului Voiculescu, chiar dacă ele ar fi retractate nu ar mai avea importanță.

Conduc aceste declarații la o stare de nervozitate și iritare în interiorul USL, în mod special a PNL și a dumneavoastră?

Nu. PNL are teme mari, PNL este parte a guvernării, PNL are agendă de guvernare, PNL are o agendă politică cu obiective importante. Cât privește stările personale în fața unor asemenea declarații, ele nu sunt nici de nervozitate, nici de iritare, ci de dezgust.

Despre dumneavoastră s-a spus public că sunteți omul Antenelor. Vă simțiți un protejat al acestui trust media?

Nu am fost niciodată protejatul nimănui, nici al posturilor de televiziune, nici al vreunui grup financiar, nici al unui serviciu secret, sunt un om care din punct de vedere mediatic a circulat peste tot în egală măsură.

Vom asista la o campanie împotriva dumneavoastră pe Antene?

Nu, nu am niciun temei să lansez o asemenea suspiciune.

Crin Antonescu este candidatul USL sau al PNL?

Crin Antonescu este candidatul USL, am un angajament politic în acest sens și nu eu sunt cel care să îl pună sub semnul îndoielii.

L-ați întrebat vreodată personal, față în față, pe Victor Ponta dacă dorește să candideze la prezidențiale?

Nu, pentru că știu răspunsul.

Care este?

Care este cel pe care de atâtea ori l-a dat și public Victor Ponta. Candidatura mea, încă o dată o spun, nu este condiționată nici măcar de răspunsul pe care domnul Ponta l-ar da la această întrebare. Eu sunt candidatul USL pentru că așa am hotărât împreună, nu pentru că aș fi un substitut al domnului Ponta în caz că nu vrea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Cum mai arată Diana Gureșoaie, „Strâmba lui Dodel”. Fosta iubită a lui Cristi Tănase...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Șoferii care circulă prea încet, „vânați” cu drona - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Surpriză pentru posesorii de iPhone-uri vechi. Ce funcție lansează Apple
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Viteză fără precedent! O universitate a creat Internetul de 4,5 milioane de ori mai rapid