Război total în USL Ilfov pentru postul de vicepreședinte al CJ. Gabriela Firea (PSD) îi cere lui Crin Antonescu să ia măsuri împotriva lui Marian Petrache (PNL)

Război total în USL Ilfov pentru postul de vicepreședinte al CJ. Gabriela Firea (PSD) îi cere lui Crin Antonescu să ia măsuri împotriva lui Marian Petrache (PNL)
Publicat: 09/08/2013, 15:10
Actualizat: 29/07/2014, 18:24

Consiliul Județean Ilfov s-a întrunit, vineri dimineață, în ședință extraordinară, în absența șefului instituției, Marian Petrache (PNL), aflat începând de astăzi în concediu și pe care prefectul îl acuză de fals în înscrisuri, pentru că și-a desemnat înlocuitor un vicepreședinte demis de CJ.

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache (PNL), se află în concediu începând de vineri.

În absența acestuia, vineri dimineață, Consiliul Județean Ilfov s-a întrunit într-o ședință extraordinară, pentru a analiza o serie de documente adoptate în ședința precedentă a CJ. Astfel, a fost luată în discuție decizia de revocare din funcție a vicepreședintelui CJ Cristina Manicea, membru PNL, ca și Petrache.

Secretarul Consiliului Județean a precizat că documentul de revocare din funcție a lui Manicea nu i-a fost adus la cunoștință acesteia, întrucât hotărârea Consiliului Județean din 2 august nu a fost semnată de Marian Petrache.

Pe de altă parte, secretarul CJ a menționat că Petrache a semnat o dispoziție prin care în perioada 9-16 august Manicea este desemnată să îndeplinească atribuțiile președintelui Consiliului Județean, în calitatea sa de vicepreședinte.
|
Prefectul de Ilfov, Speranța Cliseru, a luat cuvântul subliniind că situația este una care depășește cadrul legal.

Ea a susținut că a fost comis un fals în înscrisuri, motiv pentru care va sesiza toate organele care ar urma să analizeze caracterul penal al dispoziției lui Petrache.

De asemenea, prefectul de Ilfov a precizat că va ataca această dispoziție, care ar urma să fie suspendată cel mai probabil începând de luni.
Ședința extraordinară de vineri a CJ Ilfov are loc în contextul scandalului din USL Ilfov declanșat tocmai de înlocuirea din funcția de vicepreședinte CJ a liberalei Cristina Manicea. În ultimele săptămâni, între Marian Petrache (PNL) și președintele PSD Ilfov, Gabriela Firea, a existat un schimb dur de replici și acuze.

Petrache: Firea minte cu o nonșalanță greu de imaginat

Președintele CJ Ilfov, Marian Petrache (PNL), a declarat că liderul PSD Ilfov, senatorul Gabriela Firea, este „ipocrită” și ar fi furat „modelul lui Băsescu”, deoarece i-a spus că nu va susține convocarea unei ședințe a CJ cât timp el se află în concediu.

Petrache a fost întrebat cum vede acuzațiile pe care i le-a adus prefectul de Ilfov în ședința extraordinară a CJ Ilfov, convocată vineri în absența sa.

„Probabil că au furat modelul domnului Băsescu. Când vin din concediu, o să fac o conferință de presă și o să înțeleagă lumea despre ce e vorba. (…) Principalul motiv e altul, majoritatea nu se creează pentru a schimba un vicepreședinte, așa cum a spus doamna Firea, care minte cu o nonșalanță greu de imaginat”, a răspuns Petrache.

El a susținut că adevăratul scop îl reprezintă controlul asupra societății de apă și canal din Ilfov.

„Eu am masterplan de 366 de milioane de euro și licitația făcută la spitalul județean de 20 de milioane de euro. N-au făcut nimic de 23 de ani și băieții ăștia se gândesc că banii ăștia sunt folositori la ceva, dacă tot nu au fost în stare să facă nimic. Acum le surâde ideea”, a susținut președintele CJ Ilfov.

„Ei în această ședință și-au arătat adevăratele intenții. (…) Eu am vorbit cu ea (Gabriela Firea – n.r.) – ca să vedeți cât de ipocrită – am vorbit și am întrebat-o « Aveți vreun gând să faceți vreo ședință cât eu plec în concediu?». «Nu, te așteptăm». Că ei au fost plecați în concediu, și ea a fost plecată în concediu”, a explicat Petrache.

PSD: Antonescu să ia deciziile corecte, care se impun

Liderul PSD Ilfov, senatorul Gabriela Firea, îi cere președintelui PNL, Crin Antonescu, să ia „deciziile corecte, care se impun” în cazul șefului CJ Ilfov, Marian Petrache, iar acestuia din urmă să răspundă acuzației privind suspiciunea de „fals în înscrisuri”.

„Referitor la alegațiile domnului Petrache, nu pot spune decât că dumnealui ar trebui să se grăbească să răspundă suspiciunii de fals în înscrisuri de la CJ Ilfov, prin faptul că a semnat o dispoziție de înlocuire a sa, pe perioada concediului, de către Cristina Manicea, care nu mai este vicepreședinte al CJ Ilfov, prin votul majorității consilierilor județeni”, precizează Firea.

Firea susține că după ce sunt lămurite „aceste aspecte cu caracter penal” este deschisă să discute și despre miza schimbării majorității în CJ Ilfov, despre care Petrache afirma că ar fi controlul asupra Societății de Apă și Canal.

Gabriela Firea mai afirmă că noua majoritate de la nivelul CJ a solicitat transparență asupra cheltuielilor efectuate, dar a obținut un refuz din partea șefului CJ.

„Pe domnul Petrache îl deranjează faptul că azi 17 consilieri județeni au adoptat o rezoluție, la solicitarea mea, ca senator de Ilfov, care a fost transmisă vicepremierului Liviu Dragnea, prin care președintele CJ trebuie să facă, de acum, dovada consultării autorităților publice locale din Ilfov, atunci când propune alocarea fondurilor pentru continuarea investițiilor de infrastructură. Până acum, a afirmat că sunt banii lui și îi împarte cum vrea (…) Domnul Petrache trebuie să înțeleagă faptul că nu trăim în junglă, legea și normativele sunt valabile și pentru el, nu doar pentru alți cetățeni”, a mai declarat Firea.

USL Ilfov s-a rupt

„Eu întâmpin dificultăți fantastic de mari din partea PSD. Nu m-am întâlnit cu cei de la PSD după puciul pe care l-au făcut în Consiliul Județean și nici nu o să cer mediere de la centru. Doamna Firea face comentarii, dar aveți răbdare că adevărul va ieși la lumină. Îi las să facă ce vor ei, am răbdare, dar când va veni momentul potrivit voi spune adevărul. După părerea mea nu doamna Firea conduce, doamna Firea face ce i se spune”, a declarat joi pentru gandul președintele CJ Ilfov, Marian Petrache.

Petrache lansează și o ipoteză cu bătaie mai lungă: „Dacă aceste conflicte se repetă în mai multe județe, înseamnă că intră într-o strategie, dar nu e a PNL”.

Cei din PSD susțin că postul de vicepreședinte al Consiliului Județean le revenea conform protocolului USL.

„Conform Protocolului USL, cele doua posturi de vicepreședinte al CJ aparțineau de drept PSD, președintele CJ fiind din partea PNL (Marian Petrache), dar acum un an, PNL a impus-o pe doamna Cristina Manicea, din partea PNL, încălcând protocolul USL național și județean. PSD Ilfov nu a rupt protocolul cu partenerii din USL la nivelul județului, ci doar colaborarea cu președintele CJ, Marian Petrache (și președinte PNL Ilfov) care, oricum, nu ne-a considerat niciodată parteneri egali, ci eventual ruda săracă, deși a ajuns președinte al CJ și cu voturile, și nu puține, ale PSD, liberalii fiind a treia formațiune politică din județ, ani la rând”, a fost replica PSD Ilfov, organizație condusă de Gabriela Firea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?