Clarice Dinu
12.11.2012
Politică

Reacția ARD la scandalul „Neamțu-legionar”. MRU: „Nu doar că ne delimităm, condamnăm orice manifestare de extremism și intoleranță”

Reacția ARD la scandalul „Neamțu-legionar”. MRU: „Nu doar că ne delimităm, condamnăm orice manifestare de extremism și intoleranță”
Scandalos

Co-președintele ARD, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat astăzi că liderii Alianței România Dreaptă se delimitează de pozițiile susceptibile de extremism de care a fost acuzat Mihail Neamțu, care atât la lansarea candidaților ARD, cât și în postări ulterioare pe Facebook s-a folosit de versuri ale poeziei „Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane”, a lui Radu Gyr.

Iată, mai jos, ce a declanșat scandalul:

Întrebat de gândul dacă liderii ARD se delimitează de poziția lui Neamțu, MRU a răspuns: „Lucrurile sunt cât se poate de clare din punctul acesta de vedere. Nu doar că ne delimităm, condamnăm cu fermitate absolut orice manifestări indiferent de forma în care ele parvin publicului de extremism și de intoleranță. Acest lucru l-am afirmat în numeroase rânduri, este o linie de principiu de la care nu abdicăm. Sunt convins pe de altă parte că domnul Neamțu poate să vă dea o explicație și poate de asemenea să se justifice. Îi lăsăm domniei sale capacitatea de a face asta”.

Ungureanu a semnalat și derapajele în acest sens ale unor lideri ai USL, susținând că manifestările de extremism trebuie taxate.
„Noi nu îl uităm pe domnul Șova și sperăm ca domnul Șova să fi învățat ceva în urma drumului pe care l-a făcut la Washington. Și sperăm, de asemenea, că pe lângă manifestările de extremism și de intoleranță pe care noi membrii ai PNL văd că le continuă – și aici nu vorbim doar de intoleranța etnică, vorbim și de misoginism, vorbim și de intoleranța la păreri diferite – sperăm ca acest lucru să fie foarte clar și pentru liderii USL, politica într-o țară civilizată nu se face cu bâta sau cu o gândire rezumată”, a spus liderul ARD.

Inchide