Reacția lui Cătălin Ivan după declarațiile președintelui din seara alegerilor: Klaus Iohannis un „Băsescu pe steroizi” în al doilea mandat

Reacția lui Cătălin Ivan după declarațiile președintelui din seara alegerilor: Klaus Iohannis un „Băsescu pe steroizi în al doilea mandat
Publicat: 26/11/2019, 17:49

În plus, împărțirea scenei politice în mod arbitrar de către Președinte, între „partide democratice” și, pe cale de consecință, „partide nedemocratice”, dovedește că președintele în funcție se dezbracă total de haina constituțională a mediatorului și amenință cu „moartea politică” orice alt partid care nu i se va supune.

„A fost cel mai nedemocratic discurs susținut de vreun câștigător al alegerilor prezidențiale după anunțarea exit-poll-urilor!”, a afirmat Cătălin Ivan, printr-un comunicat de presă remis, marți, Mediafax.

„Dacă Traian Băsescu ar fi ținut un discurs, în oricare punct al mandatelor sale, asemănător cu cel rostit duminică seară de către Klaus Iohannis, atunci ar fi fost condamnat vehement, iar în România s-ar fi discutat doar despre faptul că a declarat război tuturor cetățenilor care nu votează cu el sau cu partidul din care provine și, în cele din urmă, război Constituției! Tăcerea de acum este suspectă, cu toate că suntem în fața unei situații mult mai grave: Klaus Iohannis anunță deschis că se va implica în mod neconstituțional în formarea de guverne («voi crea o nouă majoritate compusă din partide democratice»), cataloghează în mod arbitrar unele forțe politice drept «nedemocratice», în ciuda faptului că au primit de la zeci de mii la milioane de voturi, și asta doar pentru că nu au anunțat deja că i se supun!”, a completat coordonatorul ADN.

El mai spune că Iohannis condiționează îndeplinirea atribuțiilor sale prezidențiale și reforma statului așteptată de toți românii, construirea de autostrăzi sau acordarea drepturilor salariale și a pensiilor de votul masiv pentru „Partidul Său” în alegerile locale și parlamentare viitoare.

„Unde scrie în Constituția României că Președintele țării conduce partide politice, formează personal majorități parlamentare sau pune primarii în toate localitățile țării?”, se întreabă Ivan.

„Președintele cu rol constituțional de garant al securității naționale anunță că declară război împotriva tuturor românilor care nu sunt de aceeași părere cu domnia sa ori care nu se arată dispuși să-i execute ordinele! În condițiile în care războiul româno-român purtat permanent în ultimii ani constituie cea mai mare vulnerabilitate a securității noastre naționale, prin crize permanente care escaladează, Klaus Iohannis își începe al doilea mandat printr-o declarație de război la adresa unor concetățeni. Dacă Primul ales al Țării ne anunță senin în seara victoriei sale că nu va mai respecta cea mai importantă lege a României – însăși Constituția -, atunci noi, restul românilor, de ce am mai fi obligați să respectăm orice lege din țara asta? Modelul pe care Iohannis ni-l propune este al haosului prelungit, al bătăliilor politice duse dincolo de paroxism, al anihilării cu orice preț a dușmanului politic, dincolo de orice limite Constituționale!”, încheie Ivan.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, duminică seara, că se va implica pentru crearea unei noi majorități parlamentare formată din partide democratice. Șeful statului a mai spus că PNL poate face ceea ce au cerut românii de abia atunci când PSD va fi trimis în opoziție.

„Mă voi implica pentru a crea o nouă majoritate, o majoritate compusă din partidele democratice care vor duce România spre modernizare, spre europenizare, spre România normală. Vă promit încă un lucru: voi fi un președinte total implicat pentru România. Tebuie să fim realiști. Am câștigat o luptă importantă, dar războiul încă nu a fost câștigat. Este nevoie să mergem la vot și la locale, și la parlamentare. Abia atunci când PSD-ul e trimis în opoziție vom putea face ce ne-au cerut astăzi românii. Abia atunci vom putea face România normală, așa cum ne-o dorim noi cu toții”, a declarat Klaus Iohannis.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Un nou tip de concediu medical. Românii vor primi bani ca să participe la studii...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee