Reacția lui Ludovic Orban după acuzațiile de blat aduse de Predoiu: „N-a semnat nimeni în alb”

Reacția lui Ludovic Orban după acuzațiile de blat aduse de Predoiu: „N-a semnat nimeni în alb
Publicat: 10/05/2017, 12:27

„Eu nu știu, chiar vă spun, nu am comunicat cu Cătălin Predoiu, nu m-a sunat înainte de a-și anunța decizia, iar ca atare nu cunosc nici motivele, nici ce dorește să facă în continuare domnul Predoiu. Primul punct a întâlnirii mele pe ordinea de zi a fost legat de principiile care stau la baza moțiunii. Deci n-a semnat nimeni în alb, a semnat pe baza unei structuri a moțiunii, pe baza unor obiective stabilite, pe baza unor principii care stau la baza funcționării partidului, pe baza unei viziuni a echipei noastre privitoare la dezvoltarea României”, a spus Ludovic Orban pentru Gândul.

Mai mult, acesta susține că e alegerea fiecărei persoane pe cine vrea să susțină și ce program semnează, și că în cazul său majoritatea celor care au semnat cu avut mandat de la birourile politice județene să facă acest lucru. „Semnarea moțiunii de către o persoană, indiferent că e președinte, primar, deputat, senator, președinte de Consiliu județean, este o opțiune individuală. La mine e chiar mai mult decât atât, trei sferturi dintre președinții care au semnat moțiunea mea au fost mandatați de birourile politice județene să semneze moțiunea mea. (…) Deci am avut turneu în țară în care chiar am luat contact cu baza partidului și cunosc foarte bine pulsul de la baza partidului”.

Marți seară, la scurt timp după ce Ludovic Orban a declarat că are susținerea a 24 de șefi de organizații, Cătălin Predoiu a anunțat că se retrage din cursa pentru conducerea PNL. Voalat, el acuză un blat, afirmând că mulți lideri din teritoriu și-au „fixat deja opțiunile prin semnătură în alb”, fără să citeasă programul vreunuia dintre candidați și fără să țină cont ce vor membrii de partid. „Am înțeles în același timp că ceea ce ofer eu pentru funcția de Președinte al PNL nu coincide vederilor liderilor de organizații. (…) Un om politic trebuie să fie realist, cu picioarele pe pământ. Politica este arta posibilului într-un context dat. Pentru proiectul propus de mine pentru șefia PNL, acum nu se poate!”, a scris Predoiu pe pagina lui de Facebook. În cursa pentru șefia PNL au rămas Ludovic Orban și Cristian Bușoi, acesta din urmă neavând până acum vreo reacție pe ultimele evoluții din partid.

„Dragi prieteni, am informat acum câteva minute membrii BPN PNL privind faptul că am luat hotărârea să nu depun o moțiune în cadrul Congresului PNL din 17 iunie. (,,,) Am înțeles că simplii membri PNL își doresc succesul partidului dobândit prin luptă politică cu PSD, își doresc profesionalism și promovarea valorilor în partid, transparență și democrație internă, europenism și bunăstare pentru români. Am înțeles în același timp că ceea ce ofer eu pentru funcția de Președinte al PNL nu coincide vederilor liderilor de organizații. Din păcate, mulți și-au fixat opțiunile prin semnătură în alb, fără ca textul vreunei moțiuni să fie redactat încă. Un om politic trebuie să fie realist, cu picioarele pe pământ. Politica este arta posibilului într-un context dat. Pentru proiectul propus de mine pentru șefia PNL, acum nu se poate!”, a scris Predoiu pe pagina lui de Facebook.
Liberalul susține că a luat această decizie chiar dacă în ultimele luni a dus o campanie intensă în care a vizitat din nou organizațiile partidului și s-a ocupat de interacțiunea cu membrii și liderii de la nivel local și adaugă că va rămâne membru al PNL și va continua să militeze „pentru valorile și proiectele cuprinse în Programul de Guvernare PNL ‘Reclădirea Națională’, adoptat de PNL în 2015″.
„Mulțumesc tuturor celor care, mulți sau puțini, mi-au stat alături, m-au încurajat și m-au sprijinit! Faptul că și ei au fost de acord cu mine cu privire la această hotărâre, îmi dă certitudinea că este cel mai corect gest pentru PNL, pentru simplificarea lucrurilor în Congres, îmi dă puterea să continui mai departe, fără oprire, până în ziua succesului”, și-a încheiat acesta mesajul.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Cum mai arată Diana Gureșoaie, „Strâmba lui Dodel”. Fosta iubită a lui Cristi Tănase...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Șoferii care circulă prea încet, „vânați” cu drona - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Apple ar urma să lanseze noi iPad-uri, după un an de pauză
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Viteză fără precedent! O universitate a creat Internetul de 4,5 milioane de ori mai rapid