Reacția PNL, după ce Olteanu a fost reținut de DNA

Reacția PNL, după ce Olteanu a fost reținut de DNA
Publicat: 29/07/2016, 14:40
Actualizat: 30/08/2016, 16:24

„Partidul Național Liberal a sprijinit și va sprijini instituțiile statului în lupta împotriva corupției. PNL consideră că justiția trebuie să-și facă datoria în absolut orice situație și în cazul oricărei persoane, actual sau fost membru de partid, actual sau fost demnitar. Toți oamenii sunt egali în fața legii, iar cine a greșit trebuie să plătească”, se precizează în comunicatul transmis de Departamentul de comunicare al PNL.

În aceeași măsură, liderul deputaților PNL, Eugen Nicolăescu, a declarat, vineri, că prezumpția de nevinovăție trebuie să funcționeze, adăugând, însă, că dacă se va dispune reținerea lui Olteanu pentru 30 de zile, PNL ar putea putea cere convocarea comisiilor reunite.

”Revocarea conform legii poate fi cerută de comisiile reunite de buget, finanțe din cele două camere ale Parlamentului, care mai departe supun raportul plenului Parlamentului. Nu un partid politic poate să facă așa ceva. În acest moment comisiile sunt în vacanță și ca atare trebuie convocate conform legii de președintele comisiei care este (reprezentant-n.r.) PSD. Înainte de a lua orice decizei, de a avea orice inițativă este normal să avem întâi punctul de vedere al ÎCCJ. După ce Curtea se va exprima într-un fel sau altul atunci și noi din punct de vedere politic vom avea un punct de vedere.(…) Atunci este posibil să judecăm la modul în care atribuțiile lui nu mai pot fi îndeplinite cum spune statutul BNR și vom solicita dacă este cazul, vedem ce va spune Curtea, președintelui Comisiei de buget din Camera Deputaților și celui de la Senat să declanșeze procedurile de convocare a comisiilor. Eu vreau să respect legile țării”, a declarat Nicolăescu.

Viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, a fost reținut, joi noapte, de procurorii DNA, pentru trafic de influență în dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu. Olteanu este acuzat că a primit un milion de euro pentru efectuarea de demersuri pe lângă membrii Guvernului pentru numirea guvernatorului Deltei Dunării, Liviu Mihaiu.

„În perioada iulie – noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral, constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării. Banii au fost remiși de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic. Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de inculpatul Olteanu Bogdan, persoana respectivă a fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării”, explică procurorii anticorupție într-un comunicat de presă.

În dosar sunt cercetate și alte persoane, anunță DNA. Potrivit unor surse, suma totală pe care ar fi primit-o fost președinte al Camerei Deputaților ar fi fost de două milioane de euro, jumătate din bani fiind destinați unui alt politician.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că atât Sorin Ovidiu Vîntu cât și intermediarul au recunoscut că s-au dat sumele de bani. Aceleași surse susțin că la audieri, viceguvernatorul BNR a recunoscut că i-ar fi cerut sprijin lui Vîntu și că s-au întânit, discutând despre numirea în funcția de guvernator al Deltei dar nu a recunoscut că ar fi primit bani.

Surse judiciare susțin că există mai mulți martori care pot confirma faptul că Vîntu i-a dat bani lui Bogdan Olteanu, aceștia fiind deja audiați.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Cât de frumoasă e iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Travis Kelce devine cel mai bine plătit jucător din NFL. Taylor Swift este cea care...
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ