Reacția premierului Ponta după declarațiile președintelui Băsescu privind Lukoil. „E o persoană incapabilă să exercite funcția”

Redactor:
Cristian Andrei
Reacția premierului Ponta după declarațiile președintelui Băsescu privind Lukoil. „E o persoană incapabilă să exercite funcția”
Victor Ponta: Traian Băsescu este o persoană incapabilă să exercite o funcție atât de importantă în stat

Premierul Victor Ponta a reacționat după ce președintele Băsescu a afirmat că Guvernul trebuie să fie pregătit să preia rafinăria Lukoil dacă partea rusă decide să se retragă din România, declarând că acest gen de afirmații, făcute la „nervi sau la tulburare”, nu sunt benefice și că președintele este o „persoană incapabilă să exercite o funcție atât de importantă în stat”.

„Atacul lui Traian Basescu la adresa magistraților, primarilor, pensionarilor, muncitorilor de la Lukoil, precum și indicația referitoare la câți bani trebuie dați pentru o operă a lui Brâncuși reflectă o persoană incapabilă să exercite o funcție atât de importantă în stat!”, a fost prima reacție a premierului pe Facebook.

Victor Ponta a declarat ulterior că președintele Băsescu era „agitat, tulburat” și că „s-a certat cu magistrații de la CSM”, ceea ce reprezintă un act „grav din partea unui oficial român”.

„S-a mai răfuit și cu muncitorii de la Lukoil”, a adăugat premierul, care a spus că Guvernul analizeaă declarațiile făcute de oficialii companiei Lukoil.

„Acest gen de declarații făcute intempestiv, critic, făcute oarecum la nervi sau la tulburare nu sunt benefice niciunuia din domeniile vizate, fie că este vorba de justiție, fie că este vorba de activitatea guvernamentală. Din punctul de vedere al Guvernului, toate companiile trebuie să respecte legea, oricine nu respectă legea, orice evazionează bugetul de stat, evident trebuie să plătească și vom lua toate deciziile necesare pentru a salva locuri de muncă și pentru a avea încasările legale la buget. Asemenea lucruri se discută în mod serios, deciziile se iau pe baza unei analize făcute de specialiști, nu la nervi, nu la tulburare și nu în scop politic sau electoral. Garantez că guvernul are toate aceste probleme care țin de guvern în analiză, alături de celelalte instituții ale statului, am discutat deja cu celelalte instituții care au atribuții privind securitatea națională, privind securitatea energetică a României. Asemenea declarații tulburate la televizor nu pot decât să facă rău”, a susținut premierul Victor Ponta.

El a precizat că se vor lua toate măsurile necesare pentru a se asigura independența energetică a României.

Președintele Traian Băsescu a cerut azi Guvernului să preia rafinăria de la Ploiești, dacă mâine Lukoil decide să nu reia producția. Șeful statului a susținut că reprezentanții Lukoil fac presiuni la adresa procurorilor și a guvernului, această atitudine fiind inadmisibilă. „Ia plecați, băieți, dacă nu respectați legile statului, dar nu plecați cu rafinăria”, a comentat Băsescu.

 

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Ce meserie a avut Nicolae Ceaușescu în tinerețe. Chiar el a demolat clădirea unde a...
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Toți cei care au WhatsApp trebuie să afle: schimbarea fără precedent se întâmplă acum
Leacul pentru COVID-19 ar putea veni de la o banală plantă care creşte şi în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Ștefania a ajuns la spital! Vedeta a suferit o operație complicată: “Mi-a fost puțin frică”
Inchide