REACȚIE DURĂ. Senatorul Daniel Zamfir, după decizia șocantă a Profi: „Tupeu e puțin spus! E japca pe față”

Redactor:
Gândul
REACȚIE DURĂ. Senatorul Daniel Zamfir, după decizia șocantă a Profi: „Tupeu e puțin spus! E japca pe față”
Daniel Zamfir, cerut şef la ASF

În condițiile în care, în plină criză a coronavirusului, veniturile pe care le încasează sunt de aproape trei ori mai mari decât în perioada anterioară, lanţul de supermarketuri şi magazine de proximitate Profi încearcă să își reducă cheltuielile pentru ca profitul să fie consistent.

După cum a scris Gandul.ro, Profi solicită proprietarilor de spații comerciale amânarea plății chiriei lunare pentru lunile aprilie și mai, înghețarea cursului valutar până la sfârșitul anului, precum și reducerea cu… 50% a valorii chiriei lunare până în iunie 2020. Ce invocă Profi? Situația economică dificilă care a fost generată de pandemia COVID-19.

Senatorul Daniel Zamfir, cunoscut mai ales pentru legile de protecție a românilor cu credite la bănci, a reacționat dur pe pagina personală de Facebook după acțiunea surprinzătoare a Profi.

„TUPEU? E PUTIN SPUS! E JAPCA PE FATA, CU ÎNGĂDUINȚA GUVERNULUI! Una din multinationalele care au facut multi bani in Romania-mai ales în ultima perioada-și care a plătit foarte puțin impozit pe profit in raport cu cifra de afaceri-pune cu spatele la zid o companie romaneasca”, a scris Daniel Zamfir pe Facebook.

Senatorul îi cere premierului Orban să apere companiile românești de „șantajul multinationalelor”. „De ce nu dai Ordonanță de urgență sa plateasca toate firmele impozit pe cifra de afaceri? Nu te lasa stapanii tai de afara? De ce inchideti ochii cand iti transfera profiturile in off-shore?”, mai spune Zamfir.

Proprietarii de spații comerciale în care își desfășoara activitatea magazinele Profi au primit marți, 14 aprilie, o notificare semnată de administratorul Gaetan Pacton prin care sunt anunțați că li se solicită o serie de „măsuri excepționale”, printre care și reducerea cu 50% a chiriei lunare pe o perioadă de trei luni (vezi aici Notificare Profi).

„TUPEU? E PUTIN SPUS!

E JAPCA PE FATA, CU ÎNGĂDUINȚA GUVERNULUI!
Una din multinationalele care au facut multi bani in Romania-mai ales în ultima perioada-și care a plătit foarte puțin impozit pe profit in raport cu cifra de afaceri-pune cu spatele la zid o companie romaneasca. De ce nu tii cu tara ta, Ludovice? Ce faci ca sa aperi companiile romanesti de santajul multinationalelor? De ce nu dai Ordonanță de urgență sa plateasca toate firmele impozit pe cifra de afaceri? Nu te lasa stapanii tai de afara? De ce inchideti ochii cand iti transfera profiturile in off-shore? Stii cum se cheamă cei care tradeaza interesele tarii pe care o conduc, si mai ales ce va fi după? Nu veti scăpa, Ludovice, in primul rand de furia poporului ingenunchiat de voi!
#tinemcuRomania
#RomaniiTrebuieSaStie”, a scris senatorul Daniel Zamfir pe Facebook.

Inchide