Reacție oficială de la Cotroceni: Guvernul să înțeleagă că protestatarii nu acceptă nimic mai puțin decât ce cer

Redactor:
Dana Stanila
Reacție oficială de la Cotroceni: Guvernul să înțeleagă că protestatarii nu acceptă nimic mai puțin decât ce cer
Mai multe pe gandul.infp

”Decizia anunțată în această seară de premierul Sorin Grindeanu este un pas important spre normalizare. Totodată, se face un pas important pentru a corecta situația creată. Guvernul a greșit flagrant și guvernul este responsabil să rezolve criza pe care a creat-o. Oamenii care protestează au cerințe legitime, democratice, corecte, iar Guvernul trebuie sa înțeleagă că cetățenii nu acceptă nimic mai puțin”, a transmis Dobrovolschi după declarațiile lui Sorin Grindeanu.

Premierul Sorin Grindeanu a precizat sâmbătă seara că duminică Guvernul se va reuni într-o ședință de urgență pentru abrogarea OUG 13.

”Folosesc termenul abrogare pentru că așa este…Am văzut dezbatere inclusiv din acest punct de vedere, e termenul folosit de către Administrația Prezidențială atunci când ne-a cerut să abrogăm această ordonanță. Vom găsi calea legală – abrogare, prorogare ca să nu intre în vigoare, ca să fiu cât se poate de clar”, a anunțat el la Palatul Victoria.

El a subliniat însă și că deciziile CCR sunt obligatorii pentru toți cetățenii României și este normal ca în cel mai scurt timp să-și găsească transpunerea în lege.

”Este nevoie, totuși, să avem concordanță între ceea ce înseamnă deciziile CCR și cadrul legal. O să demarez rapid o consultare cu toate celelalte partide, pornind de la deciziile CCR și de la forma pe care o avem, excluzând poate acel prag de 200.000 de lei, foarte mult discutat, astfel încât, după un dialog pe care sper să-l am – folosesc acest prilej pentru a lansa această invitație la dialog, în cel mai scurt timp să trimitem proiect de lege către Parlament pentru punerea în concordanță a deciziilor CCR cu cadrul legal”, a adăugat premierul.

Cei în jur de 150.000 de protestatari din Piața Victoriei s-au bucurat după ce Sorin Grindeanu a anunțat că ordonanța de urgență privind modificarea codurilor penale va fi abrogată, aceștia susținând că vor urmării acțiunile Guvernului din perioada următoare, mulți cerând însă și demisia premierului.

Inchide