REFERENDUM 2012. Întrebarea care chinuie PDL: „Ce căutau 70.000 de turiști în Dolj pe 29 iulie?” Democrat-liberalii desenează HARTA TURISMULUI ELECTORAL

REFERENDUM 2012. Întrebarea care chinuie PDL: Ce căutau 70.000 de turiști în Dolj pe 29 iulie? Democrat-liberalii desenează HARTA TURISMULUI ELECTORAL
Publicat: 01/08/2012, 11:32
Actualizat: 07/07/2016, 03:52

Democrat-liberalii îi numără de două zile pe așa zișii turiști electorali la referendum 2012. PDL centralizează până vineri datele cu votanții de pe listele suplimentare din fiecare județ, pe care au fost înscriși cei care nu au votat pe 29 iulie în localitatea de domiciliu.

Potrivit analizelor parțiale ale democrat-liberalilor, aproape în fiecare județ numărul celor care au votat pe liste suplimentare sare de zece mii.

Dacă în Brașov, județ turistic, pe listele suplimentare au votat în jur de 10.000 de persoane, potrivit estimărilor PDL, în Dolj, care a înregistrat o prezență de 53,82% raportată de BEC, între 60 și 70.000 de persoane au votat pe listele suplimentare. „În peste 60 de localități s-a votat dintr-o localitate în alta. În județul Dolj, nu au existat alegeri, ci un jaf făcut de USL. În multe localități reprezentanți ai poliției s-au dus și le-au spus oamenilor să se ducă la vot pentru că, dacă nu o fac, vor fi amendați. De asemenea, toți oamenii din zona rurală au fost amenințați că nu o să mai beneficieze de subvenții și de venitul minim garantat. În comuna Galicea Mare, de exemplu, au fost făcute în jur de 200 de cereri pentru urna mobilă, însă s-a constatat că nimeni e fapt nu făcuse cererea pentru că oamenii veneau dimineața la vot. Noi am făcut 34-38 de plângeri penale, dar au fost cazuri în care cei care sunau la 112, ei erau cei anchetați de poliție”, a declarat, pentru gândul, deputatul PDL de Dolj Gelu Vișan.

În Mehedinți, județ clasat pe locul doi la prezență cu 70,46%, democrat-liberalii au contabilizat peste 23.000 de persoane care au votat pe listele suplimentare. Deputata PDL Doinița Chircu a declarat, pentru gândul, că au existat în jur de 20 de cazuri în care primarii din anumite localități au interzis punerea la dispoziția reprezentanților PDL copii de pe listele suplimentare.

Și la Vaslui, la o prezență de 45,97%, liderii democrat-liberali estimează că aproximativ 30.000 de persoane au ales să participe la referendum în alte localități decât cele de domiciliu.

„Cred că se va ajune la 30.000 după ce vom finaliza analiza. Până acum avem în jur de 25.000, dar nu ni s-au dat toate listele suplimentare. Din ce am constat, au votat pe liste suplimentare în special oameni din județe vecine, Galați, Vrancea, Iași și Neamț. De exemplu, într-o secție de vot în comuna Blăgești erau înscrisși în listele electorale 300 de persoane, dintre care au votat 50. 179 au votat pe listele suplimentare și erau din Galați. De obicei asta s-a întâmplat în localități mai îndepărtate de drumuri județene sau naționale”, a declarat, pentru gândul, liderul PDL Vaslui, Dan Marian.

În Giurgiu, unde prezența a fost de 60,67%, pe listele suplimentare au fost înregistrate aproximativ 10.000 de persoane, a declarat, pentru gândul, liderul filialei Bogdan Cantaragiu.

În Teleorman, județ care s-a clasat pe locul al treilea în topul prezenței, potrivit estimărilor deputatului Adrian Bădulescu, numărul celor care figurează în listele suplimentare ar fi între 17.000 și 22.000. „Nu am reușit să colectăm toate listele suplimentare, dar la Teleorman lucrurile au fost mai grave. O parte din cei din secțiile de votare au introdus pur și simplu buletine de vot în urnă și au bifat persoane despre care se știa că nu sunt în localitate. Interesant este că atunci aveau nevoie de oamenii aceștia pentru cvorum, de cei care sunt în străinătate, iar acum contestă și spun că nu ar trebui luați în calcul”, a declarat Adrian Bădulescu, pentru gândul.

La Gorj, liderul organizației Ion Rușeț estimează că aproape 20.000 de persoane au votat pe listele suplimentare, verificările nefiind însă finalizate. „Prelucrăm datele și sperăm că până la sfârșitul săptămânii să finalizăm analiza. Din primele verificări, cei mai mulți dintre cei care au votat pe liste suplimentare sunt din Dolj, dar sunt foarte mulți din Argeș , o mare parte din Dâmbovița, dar și din Brașov și Constanța. De asemenea s-a făcut turism și în ineriorul localităților, votându-se în secții difereite”, a declarat Ion Rușeț, pentru gândul. La Gorj, prezența a fost de 54,35%.

În jur de 20.000 persoane au fost înscrise pe listele suplimentare și la Bacău, potrivit liderului organizației Gabriel Berca. „Am găsit foarte mulți votanți din Vrancea, Galați și Neamț”, a declarat, pentru gândul, Gabriel Berca. la Bacău, prezența la vot la referendum a fost de 44,49%.

La Vâlcea, județ care a fost pe locul cinci ca prezență, cu 60,44%, deputatul PDL Samoil Vîlcu a declarat, pentru gândul, că „minim 100-200 de persoane pe fiecare localitate a votat pe liste suplimentare”.

Potrivit datelor PDL, în Dâmbovița au votat pe liste suplimentare în jur de 35.000 de persoane, în Ilfov – 20.000, iar în Sălaj – 10.000.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
FOTO. Mădălina Ghenea, despărțire oficială bombă de iubit chiar în ziua de Paște! Românca a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Este o veste devastatoare. Un celebru actor a murit la doar 38 de ani
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ