REFERENDUM 2012. Rezultate numărătoare paralelă PDL. Blaga: „Prezența la vot a fost de 46,26%. Niciodată n-am dat greș”

Redactor:
Alina Novaceanu
REFERENDUM 2012. Rezultate numărătoare paralelă PDL. Blaga: „Prezența la vot a fost de 46,26%. Niciodată n-am dat greș”
Rezultate numărătoare paralelă PDL de la REFERENDUM 2012. Care a fost prezența la vot

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că, din punctul de vedere al PDL, participarea la referendum a fost de 46,26% și a arătat că mulțumește românilor care „au respins clar și fără echivoc încercarea USL de a pune capăt ordinii de drept din România”.

Blaga a precizat, într-o conferință de presă, că din numărotarea paralelă a PDL rezultă că participarea la vot la referendum a românilor, inclusiv a celor din diaspora, este de 46,26%, din care 86,82% au votat „DA”, iar 11,2% au votat „NU”, iar 113.967 au fost voturi nule.

Blaga a spus că PDL întotdeauna a fost foarte aproape de rezultatul oficial, arătând că are un program foarte bine pus la punct pentru numărătoarea paralelă.

„Niciodată nu am dat greș. Se joacă la sutimi cel mult”, a spus Blaga.

El a adăugat că mulțumește românilor care au respins referendumul, menționând că sondajele arată că românii nu au luat în considerare solicitarea USL prin care s-a cerut demiterea președintelui.

„Mulțumim românilor care au respins, clar și fără echivoc, încercarea USL de a pune capăt ordinii de drept din România, mulțumim celor care au sancționat prin neprezentare derapajele grave de la normele democrației, sondajele arată că românii nu au luat în considerare solicitarea USL prin care a cerut demiterea președintelui. (…) Domnul Victor Ponta, Crin Antonescu și Dan Voiculescu nu au câștigat nicio majoritate la referendum, românii au arătat că vor să trăiască într-o țară europeană”, a mai spus Vasile Blaga.

El a arătat că PDL îi va respecta pe toți românii, și pe cei care au spus „DA” la referendum, și că PDL este deschis la dialog în linia stabilită de Constituție și normele democratice, iar în cazul în care USL refuză, „România va merge în prăpastie”.

„Va trebuie să ținem cont a spus și președintele de fiecare român și de cei care au spus «DA» la referendum. Trebuie toți respectați”, a adăugat Vasile Blaga.

El a arătat că e momentul ca USL să înțeleagă că este absolut necesar să renunțe la atacarea statului de drept și să întoarcă fața spre respectarea valorilor și principiilor democratice.

„PDL este deschis la dialog în limita stabilită de Constituție de normele și cutumele democratice în cazul în care USL refuză România va merge în prăpastie”, a mai spus Blaga.

Inchide