Renunță sau nu PNL la Marian Munteanu? Quintus: Probabil nu va fi nicio retragere

Renunță sau nu PNL la Marian Munteanu? Quintus: Probabil nu va fi nicio retragere
Publicat: 19/04/2016, 22:38
Actualizat: 21/04/2016, 07:27

Conducerea PNL București s-a reunit în ședință, marți seară, pentru a discuta situația candidaturilor din București, în contextul a numerose critici îndreptate împotriva candidatului susținut de PNL în cursa pentru Primăria Capitalei. Surse politice au precizat că este luată în calcul retragerea din cursa electorală a lui Marian Munteanu.

Candidații PNL la primăriile de sectoare au fost de asemenea convocați, urmând ca întâlnirea să aibă loc în jurul ore 20:00, după încheierea ședinței PNL București.

Unii dintre candidați au precizat că nu vor face campanie alături de Marian Munteanu- Ovidiu Raețchi și Răzvan Mironescu.

„Nu am nicio informație mai mult decât știți dvs, acum am venit, la ora 20:00, așa cum am fost convocat. S-a mutat ședința din Aviatorilor aici, la Modrogan și aștept să aflu și eu noutățile orei. Eu mi-am exprimat niște rezerve legate de capacitatea domnului Munteanu în acest moment să facă față unor întrebări care sigur nu vor fi comode la campania pe stradă. Toți avem niște programe de guvernare locală, pe sectoare, care toate au o componentă importantă legată de Primăria Capitalei”, a declarat, de altfel Mironescu înainte de a intra în ședința PNL.

Șeful de campanie al liberalilor Teodor Atanasiu a susținut însă că „nu i-a cerut nimeni retragerea” lui Marian Munteanu.

Blaga: Discutăm mâine

Copreședintele PNL Vasile Blaga a părăsit, marți seara, sediul PNL, și, întrebat în legătură cu retragerea candidaturii lui Marian Munteanu pentru Primăria Capitalei, a spus că discuțiile vor avea loc miercuri.

„Discutăm mâine (miercuri-n.r.)”, a răspuns Vasile Blaga, la insistențele jurnaliștilor. El a refuzat să facă orice alte comentarii.

Copreședinții PNL, Vasile Blaga și Alina Gorghiu, vor avea miercuri, la ora 15.00, o ședință în care vor discuta strategia pentru București. Potrivit unor surse din partid, discuțiile vor fi urmate de o ședință extraordinară a Biroului Politic Național al PNL, convocat pentru ora 17.00. Cei doi lideri PNL vor anunța concluziile într-o conferință de presă, la finalul BPN.

Munteanu se retrage din firme și asociații

Marian Munteanu a precizat, după discuțiile cu lideri PNL, că a decis să se retragă din unele organizații neguvernamentale și a inițiat cesionarea tuturor părților sociale pe care le deține la societăți comerciale, pentru a nu-i afecta activitatea politică.

„Astăzi am decis și inițiat cesionarea tuturor părților sociale pe care le dețin în societăți comerciale. Doresc ca activitățile mele politice să nu aibă efecte asupra activităților pe care aceste entități le dezvoltă sau asupra unor oameni care nu sunt implicați politic. Din același motiv am inițiat retragerea mea din unele organizații neguvernamentale” a scris Marian Munteanu pe pagina sa de Facebook.

Quintus: Probabil nu va fi nicio retragere

Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat, marți seara, pentru MEDIAFAX, că „probabil” candidatura lui Marian Munteanu nu va fi retrasă și că a discutat cu acesta, „pe îndelete” în legătură cu unele afirmații legate de fostul premier I.G. Duca.

„Probabil nu va fi nicio retragere. Nu avem motive”, a declarat Mircea Ionescu Quintus, întrebat dacă PNL va retrage candidatura lui Marian Munteanu pentru Primăria Capitalei.

Președintele de onoare al PNL a mai spus că marți seara s-a ajuns la un acord și că vor fi prezentate concluziile miercuri, la ora 18.00, într-o conferință de presă.

„În urma ședinței de astă seară, s-au luat hotărâri importante atât pentru partid, cât și pentru opinia publică. Ele vor fi anunțate mâine, într-o conferință de presă, la ora 18.00, la sediul partidului”, a spus Quintus, precizând că liberalii au convenit să nu facă alte comentarii până atunci.

Întrebat dacă va cere lămuriri în legătură cu afirmațiile lui Marian Munteanu potrivit cărora I.G. Duca a fost „un asasin”, Mircea Ionescu Quintus a spus că a avut deja o discuție „pe îndelete” cu Marian Munteanu, care l-a sunat în urmă cu câteva zile. Seniorul liberal a mai spus că Marian Munteanu i-a explicat că a fost vorba despre „o anumită împrejurare, cu mai mulți ani în urmă”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pescobar, cu 12 gagicuțe la mare: Și-a lăsat iubita acasă și a făcut show de...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Ies la lumină noi detalii în cazul fetiței și bătrânei din Călărași, care ar fi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Toți românii vor fi verificați. Ce documente trebuie să ai la tine din 31 martie
Cătălin Bordea, șocat de femei: Mi-a ajuns
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Nebuloasa Cap de Cal, observată în detalii fără precedent cu Telescopul Webb