Revoltă la Gorj din cauza excluderii de pe listă a lui Călinoiu, condamnat la închisoare. Social-democrații îl amenință pe Dragnea cu demisii în masă

Revoltă la Gorj din cauza excluderii de pe listă a lui Călinoiu, condamnat la închisoare. Social-democrații îl amenință pe Dragnea cu demisii în masă
Publicat: 27/10/2016, 19:03
Actualizat: 02/10/2018, 15:37

„Liviu Dragnea e plecat la Alexandria pentru a depune listele de candidați, pe care se află inclusiv domnia sa și am fost mandatat eu să mă întâlnesc cu ei în locul lui. Ceea ce v-am spus e ceea ce am vorbit împreună: listele nu vor fi modificate pentru că au fost aprobate în forul statutar care are abilitatea de le aproba. Cred că dl Cârciumaru nu a făcut nimc care să contravină principiilor de funcționare ale PSD. Nu văd niciun motiv pentru care să fie sancționat”, a declarat Marian Neacșu, după discuțiile purtate cu primarii de la Gorj.

Unul dintre liderii PSD Gorj a declarat, la sediul partidului, că nu poate susține o listă cu care nu este de acord și a acuzat conducerea națională că „a călcat în picioare votul democratic și munca șefilor de organizații”.

„Până la urmă voturile le aducem noi toți la un loc, iar la Gorj e o unitate între primari. Am încercat să îndreptăm o nedreptate. Am discutat cu secretarul general al partidului. Ni s-a explicat că nu se mai poate schimba lista drept pentru care noi am luat hotărârea de a aduna semnături. Deja sunt adunate numărul de semnături pentru a-l susține pe domnul Ion Călinoiu, candidat independent (…) De aceea am venit 700 de km: să le spunem că ar fi fost bine ca această listă să fie respectată și susținută de conducerea centrală. Decizia le aparține (…) Bineînțeles că ceva trebuie să facem (…) În cursul acestei seri, la orele 00:00, vom depune și vom sprijini candidatura la funcția de deputat independent a lui Ion Călinoiu”, a declarat unul dintre primarii de la Gorj.

Jumătate dintre primarii PSD Gorj au cerut, joi dimineața, întrunirea de urgență în ședință internă, la sediul partidului, din Târgu-Jiu, pentru a-și exprima nemulțumirea față de modificarea listei de candidați la parlamentare. Asta după ce președintele PSD, Liviu Dragnea, nu a acceptat listele votate de Comitetul Executiv Județean al organizației din Gorj și a exclus candidații care au condamnări.

„Primarii și președinții de organizații teritoriale ale Partidului Social Democrat- Organizația Județeană Gorj au înaintat o contestație președintelui PSD, Liviu Dragnea, la lista de candidați aprobată marți, 25 octombrie 2016, de către Comitetul Executiv Național. Aleșii și liderii locali au solicitat prezența la discuții a președintelui PSD Gorj, Florin Cârciumaru și a președintelui executiv, Ion Călinoiu, unde nu a existat o atmosferă tensionată, ci una de unitate. Se cere a se renunța la lista stabilită de centru, pentru că nu s-a cont de votul secret și democratic al Comitetului Executiv Județean. În caz contrar există riscul ca Organizația Județeană PSD Gorj să nu depună candidaturile la Biroul Electoral Județean Gorj și, sigur, organizația să se dezbine”, se precizează într-un comunicat de presă al PSD Gorj.

O delegație a primarilor de la Gorj s-a deplasat la București, pentru discuții cu Liviu Dragnea, solicitând aplicarea criteriilor de integritate, invocate în cazul lui Ion Călinoiu, și în privința lui Victor Ponta, care a fost validat marți de Comitetul Executiv al PSD pentru a candida pentru un nou post de deputat, deși este pus sub control judiciar într-un dosar penal și trimis în judecată în dosarul Turceni-Rovinari.

„Primarii mă susțin, totul a venit din partea lor, iar eu nu am să-i refuz. Doar cu ei am fost în echipă în tot acest timp. Ei au hotărât să strângă semnături pentru mine, așa că, dacă va fi cazul, voi candida independent cu sprijinul lor”, a declarat, la rândul său, Ion Călinoiu, potrivit presei locale.

Pe lista inițială, la Senat, pe primul loc, figura Ion Călinoiu, acesta fiind eliminat de Liviu Dragnea după condamnarea acestuia la patru luni de închisoare cu suspendare, pentru fals în declarații. În locul lui Ion Călinoiu a fost numit Florin Cârciumaru, președintele PSD Gorj și primar al municipiului Târgu-Jiu, urmărit penal pentru fapte asimilate celor de corupție.

Lista s-a modificat și la deputați, cu excepția primului loc, ocupat de Victor Ponta. Ocupantul locului 2, primarul comunei Bustuchin, Ion Ciocea, a fost eliminat, pe motiv că are probleme de incompatibilitate. Poziția lui Ciocea a fost ocupată de Mihai Weber, deputat, aflat pe locul 5 în lista votată de Comitetul Executiv Județean al PSD Gorj.

Din listă a mai fost eliminat Laurențiu Ciurel, care ocupa locul patru, pentru calitatea sa de inculpat în dosarul „Turceni-Rovinari”, alături de Victor Ponta. Locul lui Ciurel a fost ocupat de către președinta organizației de femei a PSD Gorj, Elvira Șarapatin.

Aceste modificări au fost urmate joi, după ședința de la sediul PSD Gorj, de luarea deciziei de contestare a listei trasate de Liviu Dragnea, Victor Ponta declarând telefonic, potrivit unor surse, în timpul întrunirii, că susține vechea listă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Mama Andreei, studenta de la Medicină ucisă de Mirel, în stare de șoc după ce...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Cum să avem grijă de plămânii noștri?