Liviu Dadacus
10.12.2012
Politică

Rezultate ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Primul scandal în USL după noaptea victoriei: „FĂRĂ UDMR!”

Rezultate ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Primul scandal în USL după noaptea victoriei: „FĂRĂ UDMR!”
Ministrul Culturii, senatorul PNL Puiu Hașotti, care, potrivit numărătorii paralele a USL, va obține un nou mandat de parlamentar, a declarat, luni dimineață, pentru MEDIAFAX, că este ferm împotriva unei alianțe la guvernare a USL cu UDMR.

Ministrul Culturii, senatorul PNL Puiu Hașotti, care, potrivit numărătorii paralele a USL, va obține un nou mandat de parlamentar, a declarat, luni dimineață, pentru Mediafax, că este ferm împotriva unei alianțe la guvernare a USL cu UDMR.

„Sunt ferm împotriva unei alianțe la guvernare cu UDMR”, a spus Hașotti.

Întrebat de ce este împotriva acestei alianțe, liberalul a răspuns: „Pentru că nu este cazul și pentru că asta am promis electoratului, ca UDMR să rămână în opoziție”.

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminică seară, că a discutat cu președintele UDMR, Kelemen Hunor, și de luni vor începe discuțiile pentru crearea unei majorități constituționale cu Uniunea.

„Am vorbit la telefon cu președintele UDMR, Hunor Kelemen, l-am felicitat pentru realegerea domniei sale și mi-a confirmat faptul că UDMR de mâine este dispusă și vom începe discuțiile pentru a avea o majoritate constituțională, o majoritate guvernamentală și parlamentară care să permită modificări și reforme importante în anii care urmează”, a spus Ponta.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a precizat, duminică noaptea, că USL nu a discutat cu UDMR despre o alianță, nicidecum despre o alianță de guvernare, el arătând că declarația premierului Ponta referitoare la acest subiect înseamnă disponibilitatea USL la a discuta niște „formule de asociere”.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, duminică seară, că a vorbit cu cei mai importanți lideri politici, inclusiv cu șeful PSD, Victor Ponta, iar de luni Uniunea „va începe discuții fiindcă e nevoie de stabilitate, de decizii coerente, și nu de certuri și de dispute politice sterile”.

UDMR va avea în viitorul Parlament zece deputați și șase senatori aleși în mod direct în colegii din județele Harghita, Covasna, Mureș, Bihor și Satu Mare, între ei fiind Kelemen Hunor, Borbely Laszlo și Marko Bela, arată numărătoarea paralelă a Uniunii.

Inchide