Rezultatele alegerilor din PDL București-Ilfov pentru candidatul la prezidențiale

Rezultatele alegerilor din PDL București-Ilfov pentru candidatul la prezidențiale
Publicat: 15/12/2013, 07:27
Actualizat: 08/04/2019, 21:06

Cătălin Predoiu a obținut 86,63% din voturile democrat-liberalilor din București-Ilfov pentru desemnarea candidatului PDL la prezidențiale, în timp ce Gheorghe Falcă a fost votat de 13,37% dintre cei care s-au prezentat la vot.

Potrivit unui comunicat al PDL, prezența vot a fost de 77,29%.

Unii dintre parlamentarii și liderii PDL din București, printre care Sulfina Barbu, Cristian Rădulescu și Costică Canacheu, l-au votat, sâmbătă, pe Cătălin Predoiu drept candidat al partidului pentru prezidențiale, iar alții, printre care Theodor Stolojan, au spus că votul este secret.

Sulfina Barbu, senatorul Cristian Rădulescu și deputații Costică Canacheu și Florin Geantă au declarat, pentru MEDIAFAX, că l-au votat pe Cătălin Predoiu drept prezidențiabil PDL.

Ei au precizat că au fost convinși de argumentele aduse de acesta la dezbaterea din Parlament din această săptămână, când Predoiu s-a confruntat cu contracandidatul său, Gheorghe Falcă.

„Am votat cu Predoiu, a fost mai convingător, are o abordare mai bună”, a precizat Cristian Rădulescu.

„Opțiunea mea este pentru echipa Blaga, așa că l-am susținut pe Cătălin Predoiu. Desemnarea lui Cătălin Predoiu este a echipei care a câștigat Convenția partidului, eu fiind parte a acestei echipe”, a arătat Costică Canacheu.

„Am votat cu Cătălin Predoiu pentru că, după dezbaterea de la Palatul Parlamentului, m-a convions că are un proiect de țară și este un lider de anvergură națională. Mi-a plăcut și proiectul lui Falcă”, a precizat Sulfina Barbu.

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat însă că votul este secret și a evitat să spună cu cine a votat.
La fel, senatorul PDL Anca Boagiu a spus că votul este secret și rezultatul se va comunica sâmbătă seară.

„Am votat cu viitorul președinte al României, cu acel om care să ne dea garanția tuturor că rămânem membri ai UE, că aroganța nu va deveni o dominantă în statul român și că România nu va rămâne un stat izolat, așa cum se preconizează auzind toate declarațiile arogante și mincinoase pe care Victor Ponta le face în ultima perioadă”, a declarat, după ce a votat, Anca Boagiu.

Organizațiile PDL București, Ilfov și Diaspora își aleg sâmbătă candidatul partidului pentru prezidențiale, având de optat între Cătălin Predoiu și Gheorghe Falcă.

PDL va anunța oficial care este candidatul partidului, în urma alegerilor interne, luni, la Colegiul Director al PDL.
Cristian Fierbințeanu, [email protected]