Ridzi spune că, dacă era ascultată privind nevinovăția, ar fi respectat o decizie de „necandidatură”

Ridzi spune că, dacă era ascultată privind nevinovăția, ar fi respectat o decizie de necandidatură
Publicat: 22/09/2012, 18:12
Actualizat: 04/02/2019, 10:28

Deputatul Monica Iacob Ridzi spune că, dacă argumentele sale privind nevinovăția în cazul acuzațiilor ar fi fost ascultate de unii colegi din PDL, ar fi respectat orice decizie a partidului, „inclusiv cea legată de o posibilă necandidatură” în 2012, însă „a apărut o prăpastie”, iar ea va candida.

Deputatul Monica Iacob Ridzi spune că, dacă argumentele sale privind nevinovăția în cazul acuzațiilor ar fi fost ascultate de unii colegi din PDL, ar fi respectat orice decizie a partidului, „inclusiv cea legată de o posibilă necandidatură” în 2012, însă „a apărut o prăpastie”, iar ea va candida.

Monica Iacob Ridzi a afirmat, sâmbătă, într-o conferință de presă, la Petroșani, că a acceptat să facă un pas în spate când a fost acuzată public în dosarul „2 Mai”, dar în egală măsură a așteptat de la colegii de partid doar să îi asculte argumentele privind nevinovăția, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Am înțeles să fac un pas în spate, să evit expunerile mediatice, să tac și să-mi prezint argumentele exclusiv în fața instanței de judecată, și nu pe la emisiuni ori în presă. Am înțeles să respect astfel deciziile partidului, linia impusă de acesta și să dovedesc încă o dată loialitatea mea. Dacă în urma discuțiilor pe care am cerut să le port și în care aș fi fost lăsată să-mi expun punctele de vedere, să-mi prezint argumentele, să aduc dovezile neimplicării mele în fapte penale aș fi fost mai atent ascultată, dacă unii colegi s-ar fi abținut de la a face declarații publice la adresa mea sau a familiei mele, în toți acești ani, fără a avea minima decență să mă consulte, aș fi înțeles să respect orice decizie a partidului, inclusiv cea legată de o posibilă necandidatură a mea în 2012. Însă aceste lucruri nu s-au întâmplat. Și astfel a apărut o prăpastie. A trebuit să aleg. Și am ales Valea Jiului”, a spus Monica Iacob Ridzi.

Ea a adăugat că nu are nimic de reproșat celor din conducerea PDL.

„Cred că poziția decentă pe care PDL a avut-o față de mine spune multe. Nu am de ce să acuz pe cineva din conducerea PDL și am apreciat pozițiile exprimate în ultimele zile atât de către domnul președinte Blaga, cât și de liderul grupului parlamentar PDL din Camera Deputaților, Mircea Toader. Au fost opinii corecte și decente care indică acea maturitatea politică specifică PDL pe care îl cunosc eu și care nu are nicio legătură cu noile alianțe, cu care, personal, nu mă identific”, a declarat Monica Iacob Ridzi.

Ea a afirmat că va candida la alegerile parlamentare, fără a preciza dacă va alege o altă formațiune politică sau va opta pentru varianta de independent.

Monica Iacob Ridzi și-a înaintat, miercuri dimineață, demisia din PDL și din grupul parlamentar democrat-liberal urmând să activeze ca parlamentar independent până la finalul mandatului, ea afirmând că PDL a devenit „un partid al dublei măsuri”.

Demisia a fost înaintată de Monica Iacob Ridzi lui Vasile Blaga.

Fostul ministru, alături de alte 11 persoane, a fost trimis în judecată, în mai 2011, pentru fapte de corupție, într-un dosar legat de organizarea unor evenimente în cadrul Zilei Naționale a Tineretului.

Monica Maria Iacob Ridzi, deputat și fost ministru al Tineretului și Sportului în perioada decembrie 2008 – iulie 2009, este acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată dacă funcționarul public a obținut pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual în legătură cu fapte de corupție în formă continuată, participație improprie la infracțiunea de acces fără drept la un sistem informatic, săvârșită prin încălcarea măsurilor de securitate, participație improprie la infracțiunea de a modifica, șterge sau deteriora date informatice, fără drept.

În 2011, mai mulți lideri democrat-liberali au apreciat că Dan Păsat și Monica Iacob Ridzi ar trebui să demisioneze din Parlament și din partid.

Vasile Blaga se arăta convins, la începutul anului 2011, că PDL o va exclude pe Monica Iacob Ridzi.

Inclusiv președintele Traian Băsescu declara, într-un interviu pentru „România Liberă”, că PDL ar trebui să-i excludă din partid pe Monica Iacob-Ridzi și Dan Păsat, menționând că cei mai mulți parlamentari PDL au hotărât prin vot rezolvarea acestei probleme.

Monica Iacob Ridzi s-a înscris în Partidul Democrat în anul 1997, promovând rapid în structura organizatorică a Organizației de Tineret – Petroșani: secretar (1998-1999) și vicepreședinte al Biroului Permanent Local (1999-2001), apoi în cea a Organizației de Tineret a Partidului Democrat – Hunedoara: vicepreședinte (1999-2001) și președinte (2001-2006) al Biroului Permanent Județean. În paralel, a lucrat și pe posturile de consilier parlamentar (2000-2004) și consilier județean în cadrul Consiliului Județean Hunedoara (iunie – decembrie 2004).

Și-a continuat ascensiunea pe plan politic devenind vicepreședinte al Biroului Permanent Național al Organizației de Tineret a Partidului Democrat, Departamentul pentru Relații Internaționale (2001-2006) și vicepreședinte al Biroului Permanent Județean al Partidului Democrat – Hunedoara (din 2005).

Cu ocazia Convenției Naționale a Organizației de Tineret a PDL din 23 februarie 2008, Monica Iacob-Ridzi a fost aleasă în unanimitate de cei 774 de tineri PDL participanți în funcția de președinte al Organizației de Tineret a Partidului Democrat-Liberal, ea fiind și unicul candidat la această funcție.

Ridzi a fost aleasă parlamentar de Hunedoara, în 2004, pe listele Alianței D.A. Ea este soția lui Tiberiu Iacob-Ridzi, primar al municipiului Petroșani din 18 martie 2007.

Ridzi a fost europarlamentar din 1 ianuarie 2007. La alegerile din 25 noiembrie 2007 pentru Parlamentul European, a fost realeasă din partea aceleiași formațiuni, iar la alegerile legislative din 2008 a obținut un mandat de deputat în Parlamentul României și a fost numită ministru al tineretului și sportului în guvernul Emil Boc.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”