„ROMÂNICA” lui BĂSESCU-PONTA. Președintele pune pe Facebook un MONTAJ de la „consultări”, premierul îi răspunde cu o MANEA

Publicat: 14/11/2014, 20:32
Actualizat: 14/11/2014, 20:42

În ultima zi de campanie electorală, președintele Traian Băsescu a venit cu o serie de acuzații foarte grave la adresa Guvernului, pe care l-a acuzat de „obstrucționarea” votului din străinătate. Șeful statului a condamnat în repetate rânduri ceea ce el spune că sunt demersuri menite să îi împiedice pe români să voteze și a avut mai multe mesaje, în diverse formulări, prin care le-a cerut românilor, atât celor din țară, dar mai ales celor din străinătate, să voteze duminică, oricât de departe ar fi secția, oricât de scump ar fi drumul și oricât de lungă ar fi coada: „Sunt momente în care toți avem obligația unui sacrificiu pentru țară. Le transmit românilor să-și exercite dreptul constituțional de a vota oricât de greu le-ar fi. (…) Îi chem pe băsiști să vină duminică la vot să le dea vreo lecție. Este rugămintea mea către toți cei care m-au susținut la un anumit moment”.

De asemenea, Traian Băsescu a avertizat, după cum gândul semnala din această după-amiază, că există un număr mare de reprezentanți ai partidelor care au de gând să nu se prezinte duminică în secțiile de votare, sabotând astfel votul din străinătate: „Am informații că sunt partide care au decis să nu-și trimită reprezentanți în secțiile de votare pentru a se putea întârzia viteza la vot. Fac un apel la toate partidele reprezentate în turul 2 să-și trimită reprezentanții în secțiile de votare, altfel ele însele vor contribui la obstrucționarea dreptului de vot”.

Totodată, șeful statului a criticat „noul USL”, format de Victor Ponta și C.P. Tăriceanu: „Ce au făcut azi liderii Alianței de stânga e o înșelătorie odioasă! Cum poți să reînființezi USL cu PLR, care nu e înregistrat?! Omul ăsta n-are un partid și ei au refăcut USL!”

Dincolo de atacurile politice, președintele a anunțat, din Palatul Cotroceni, că, imediat după declarațiile sale, va posta pe Facebook un clip cu Victor Ponta: „Eu am mai spus-o: atunci când e față în față cu mine, e ca un pisicuț. Cum ajunge în fața unui microfon, devine erou. După conferința de presă, veți găsi pe Facebookul meu un filmuleț – să vedem cum e pisicuțul!”. Clipul este un montaj de la consultările cu premierul, în care sunt adunate cadre cu Victor Ponta aprobându-l pe președinte.

Replica lui Victor Ponta a venit imediat: a anunțat întâi că care și el un filmuleț, pe care îl va publica după ce și Traian Băsescu va posta clipul de care vorbea în declarațiile de presă: „Am și eu un filmuleț cu domnul Băsescu și o să îl pun pe Facebook după ce îl publică el. Eu am mai mulți follower-și și dacă cineva a uitat de Traian Băsescu, o să își aducă aminte de el acum”. Câteva minute mai târziu, premierul României a postat o manea în care Nicolae Guță îl susține pe Traian Băsescu.

UPDATE 19:50 Filmulețul lui Victor Ponta este o manea:

UPDATE 19:42 Traian Băsescu a publicat clipul cu Victor Ponta:

UPDATE 19:25 Replica lui Victor Ponta: „În locul domnului Iohannis, aș ieși să declar că mi-e scârbă că am un asemenea susținător. Probabil că nu o va face. Speranța domnului Băsescu e că va ieși Klaus Iohannis și că nu va face pușcărie. Nu iese Klaus Iohannis. Am și eu un filmuleț cu domnul Băsescu și o să îl pun pe Facebook după ce îl publică el. Eu am mai mulți follower-și (sic!, n.red.) și dacă cineva a uitat de Traian Băsescu, o să își aducă aminte de el acum”.

UPDATE 19:18 Îi chem pe băsiști să vină duminică la vot să le dea vreo lecție. Este rugămintea mea către toți cei care m-au susținut la un anumit moment. Îl atenționez pe Victor Ponta să nu se bucure de ura pe care o răspândește cu oamenii lui și cu televiziunile care îl servesc. Ei reprezintă un grup care ar vrea ca țara să fie ca înainte de 2004. Responsabilitatea românilor, responsabilitatea băsiștilor e să vină duminică la vot și să nu lase țara în mâinile unor demagogi care au în spate hoarde de corupți pe care îi deservesc.

UPDATE 19:17 Despre „regimul Băsescu”: „Din 2004 până în 2008, prim-ministru a fost C.P.Tăriceanu. Din 2012, mai, până în dec 2014, prim-ministru e Victor Viorel Ponta. Patru de la Tăriceanu și cu trei de la Ponta – sunt șapte ani în care prim-miniștri au fost ei. Oameni buni, eu am putut face ce au fost reforme structurale ale statului doar doi ani! În rest, a trebuit să lupt cu Tăriceanu și cu Ponta. Momentul în care s-a declanșat ura a fost raportul comunismului – 16 decembrie 2006. Pe urmă, a trebuit să mă lupt pentru înființarea ANI. În condițiile în care nu am negociat cu ei justiția, sigur că lor li se pare odios! Dar e un regim în favoarea oamenilor, care a pus pe picioare instituțiile statului. Din regimul Băsescu de 10 ani, 7 au fost cu Tăriceanu și Ponta, 1 cu PSD la guvernare. A trebuit să vină un Guvern Boc să refacă dezastrul economic lăsat de domnul căruia îi duduia economia în cap în perioadă de criză profundă. Ponta să spună bodaproste că i-a lăsat Boc o țară echilibrată macroeconomic! Pe sacrificiul lui Boc are el acum o situație în care își permite să mituiască oamenii cu bani de la buget. Vreau să îi felicit pe acei profesori care nu au primit banii pentru cărți. Guvernul a vrut să-i umilească.

UPDATE 19:15 Despre protocolul PSD-PLR: „Ce au făcut azi liderii Alianței de stânga e o înșelătorie odioasă! Cum poți să reînființezi USL cu PLR, care nu e înregistrat?! Omul ăsta n-are un partid și ei au refăcut USL!

UPDATE 19:10 Despre Victor Ponta: „Eu am mai spus-o: atunci când e față în față cu mine, e ca un pisicuț. Cum ajunge în fața unui microfon, devine erou. După conferința de presă, veți găsi pe Facebookul meu un filmuleț – să vedem cum e pisicuțul!

UPDATE 19:07 Aș încerca și un drept la replică, pentru că nu aș vrea ca românii să meargă la vot cu propaganda unuia dintre candidați și să și creadă că e adevărat. Întâi, chestiunile de ordin personal: atât candidatul PSD, cât și membrii de partid au avut tot felul de amenințări – după mandat, la pușcărie, asta e casa și nu i-o dau sau afirmații legate de familie. În ceea ce privește amenințările cu pușcăria, sunt specifice politicienilor din anii 50 și văd că le-a preluat și candidatul PSD la președinția României. În toată activitatea mea, nu va găsi încălcări de lege. Nu am cerut nicio locuință anume. Legea spune că unui fost președinte trebuie să i se asigure o locuință în care să i se poată asigura și paza. Nu stau cu căciula în mână la un plagiator.

UPDATE 19:05 Sunt momente în care toți avem obligația unui sacrificiu pentru țară. Le transmit românilor să-și exercite dreptul constituțional de a vota oricât de greu le-ar fi. Domnii de la Guvern au dat interpretarea- președintele s-a amesstecat. Vă rog să vă uitați în Constituție, art. 80, alin. 2, că președintele veghează la buna funcționare a instituțiilor și mediază între instituțiile statului și societate, de aceea m-am adresat BEC.

UPDATE 19:02 În țară, la o secție de votare, sunt 1.200 de cetățeni cu drept de vot. La numărul actual de români, e o secție de votare la 10.000 de cetățeni, or, Constituția obliga Guvernul să creeze condiții pentru ca cetățenii să poată vota. Când tu îi pui o secție la 200-500-800 de kilometri, cum să meargă la vot?

UPDATE 18:57 Am informații că sunt partide care au decis să nu-și trimită reprezentanți în secțiile de votare pentru a se putea întârzia viteza la vot. Fac un apel la toate partidele reprezentate în turul 2 să-și trimită reprezentanții în secțiile de votare, altfel ele însele vor contribui la obstrucționarea dreptului de vot. În baza art. 80 din Constituție, m-am adresat BEC, Guvernului și MAE, cerând găsirea de soluții pentru ca în turul 2 să se poată înființa noi secții. Este foarte clar că BEC a permis MAE să înființeze noi secții de votare în turul doi. De fapt, BEC nu are voie să spună „să se facă noi secții de votare la turul 2″. BEC interpretează corect legea și spune că este obligatorie menținerea numărului de secții de votare acolo unde avem liste PERMANENTE. Liste permanente avem doar în țară. BEC a dat o interpretare corectă spunând că, nefiind liste permanente, se pot înființa noi secții de votare. Sigur, MAE și Guvernul au avut o interpretare obstrucționistă, ceea ce va limita exercitarea dreptului de vot a românilor din străinătate.

UPDATE 18:55 Comisia de la Veneția nu interzice apariția unor acte normative în intervalul de la alegeri cu șase luni înapoi atât timp cât ar fi în sprijinul exercitării dreptului la vot. Din păcate, Guvernul a vehiculat minciuni, fiind foarte clar că vrea să obstrucționeze votul cetățenilor români din străinătate. Sunt scrisori de la primari din Italia și din Spania care pun la dispoziții spații pentru organizarea alegerilor. Este clar că Guvernul nu a vrut să-i lase pe românii din străinătate să-și exercite în număr mare dreptul constituțional garantat de a vota. De aceea, îi chem pe români să nu se uite la distanțe, pentru că ei au aici copiii și părinții lor și se vor întoarce aici atunci când România le va oferi condițiile de muncă și de trai pe care să le accepte. Duminică discutăm despre viitorul țării lor.

UPDATE 18:53 „Am constatat că speranța mea la numirea lui Meleșcanu la MAE a fost deșartă, a continuat poziția incorectă a predecesorului său încercând să demonstreze ceea ce nu se poate demonstra, că nu pot organiza alte secții de votare decât cele din primul tur. Este o minciună, aveau atât interpretarea art. 54 de cître BEC, cum de asemenea aveau la dispoziție ordonanța de urgență prin care, constatând deficiențele de la primul tur, puteau să organizeze noi secții de votare”

UPDATE 18:50 Despre campania electorală: „Ea se termină azi, la ora 24:00. În fapt, tot acest zbucium al spectrului politic, al oamenilor din partide, al cetățenilor simpli din această perioadă de campanie se finalizează duminică, prin exercitatrea dreptului suveran al românilor de a vota. Din acest punct de vedere, aș face observația asupra căreia așez toată responsabilitatea președintelui României că a fost evident faptul că membrii Guvernului, MAE încearcă să obstrucționeze votul cetățenilor români din străinătate”

UPDATE 18:45 Primul meu mesaj către români e să meargă la vot, indiferent unde s-ar afla. În țară sau în străinătate, românii trebuie să meargă la vot. Știu foarte bine ceea ce știți și dvs, în România votul nu e obligatoriu, dar în acest moment, sae trece într-o altă etapă și ar fi rău pentru viitorul țării dacă românii, indiferent unde s-ar afla și indiferent cât de greu le-ar fi nu ar face efortul ca mâine (sic!) să meargă la vot. Ei au mai avut o importanță capitală în continuarea proceselor de modernizare a României în 2009. Ca om, care a simțit solidaritatea românilor aflați în străinătate, îi rog în mod special pe românii aflați acum în străinătate să meargă la vot. Știu că este un efort suplimentar pentru ei, secțiile de votare sunt la distanțe foarte mari. Dar îi rog să înțeleagă că este esențial ca duminică să se prezinte la vot și să își aleagă președintele.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Protejarea demnităţii lui David a lui Michelangelo: O luptă pentru libertatea de exprimare
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie...
Scandalul puilor vopsiți. Ce ascund autoritățile
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația