Rovana Plumb apare pe lista comisarilor europeni acceptați de președintele ales al Comisiei Europene. Care sunt pașii următori / USR-PLUS se opune numirii / Dăncilă reacționează: A fost desemnată în ciuda încercărilor unora de a bloca nominalizarea

Rovana Plumb apare pe lista comisarilor europeni acceptați de președintele ales al Comisiei Europene. Care sunt pașii următori / USR-PLUS se opune numirii / Dăncilă reacționează: A fost desemnată în ciuda încercărilor unora de a bloca nominalizarea
Publicat: 09/09/2019, 16:59

16:45Premierul, despre Plumb: A fost desemnată comisar european în ciuda încercărilor unora de a bloca nominalizarea

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, luni, că Rovana Plumb a fost numită în funcția de comisar european, în ciuda încercărilor unor politicieni de a bloca nominalizarea propunerii Guvernului României.

Salut decizia anunțată astăzi de președintele ales al Comisiei Europene care și-a dat acordul asupra listei de comisari desemnați. Rovana Plumb a fost desemnată pentru a prelua un portofoliu de comisar european în ciuda încercărilor unor oameni politici de a bloca nominalizarea unuia dintre reprezentanții propuși de Guvernul României”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

Șeful Executivului le-a urat succes Rovanei Plumb și tuturor comisarilor europeni desemnați.

Citește continuarea…

15:36Plumb: Mă simt deosebit de mândră să pot contribui la această construcție europeană

Rovana Plumb a declarat că nominalizarea pentru poziția de comisar european o onorează și responsabilizează în egală măsură. Europarlamentarul PSD a precizat că se simte mândră că poate contribui la această construcție europeană.

„Este o nominalizare care mă onorează și responsabilizează în egală măsură. Ca om politic și cetățean care face parte din generația care a lucrat și lucrează intens la integrarea în Uniunea Europeană, un proiect care nu s-a încheiat odată cu aderarea noastră, mă simt deosebit de mândră să pot contribui la această construcție europeană. Îi mulțumesc în mod deosebit doamnei premier, Viorica Dăncilă, pentru susținerea acordată”, a afirmat Rovana Plumb, printr-un comunicat de presă remis, luni, Mediafax.

Eurodeputatul PSD i-a mulțumit colegului Dan Nica, precum și președintelui ales al CE Ursula von der Leyen.

„Îi mulțumesc colegului Dan Nica pentru fair play-ul arătat. Doresc sa îi mulțumesc doamnei președinte ales, Ursula von der Leyen, pentru încrederea acordată. Cred cu tărie că această echipă unită va avea puterea sa răspundă provocărilor viitoare ale Uniunii”, a conchis Plumb.

Reacția vine după ce Comisia Europeană a anunțat că Rovana Plumb apare pe lista propunerilor de comisari europeni din partea României, acceptați de Ursula von der Leyen.

Președintele CE urmează să prezinte, marți, de la 13.00, ora României, componența Colegiului comisarilor europeni.

România îi propusese pentru funcția de comisar european pe Rovana Plumb și Dan Nica.

14:45 Dăncilă: Numirea Rovanei Plumb în funcția de comisar este dovada încrederii președintelui CE

Premierul Viorica Dăncilă a transmis că nominalizarea Rovanei Plumb în funcția de comisar european din partea României este dovada încrederii pe care președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, o are în capacitatea României și a comisarului desemnat de a exercita cu succes mandatul.

„Numirea Rovanei Plumb în funcția de comisar european din partea României este o reușită pentru țara noastră. Este dovada și expresia încrederii pe care președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen o are în capacitatea României și a comisarului desemnat de a exercita cu succes acest mandat. Felicitări, Rovana Plumb!”, arată un mesaj publicat luni pe Facebook de către liderul PSD Viorica Dăncilă.

14: 35 USR-PLUS se opune numirii lui Plumb în funcția de comisar: Candidatura riscă să fie respinsă de PE

Alianța USR-PLUS se opune numirii Rovanei Plumb în funcția de comisar european, propunere oficializată luni prin comunicatul transmis de noua președintă aleasă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Alianța transmite că Plumb ar putea fi respinsă la votul din comisiile Parlamentului European.

Citește continuarea…

Ursula von der Leyen și-a dat, luni, acordul cu privire la primul draft al listei comisarilor europeni desemnați, nominalizări furnizate de Consiliul Uniunii Europene. Acest lucru vine ca urmare a unei serii de interviuri pe care președintele Comisiei Europene le-a ținut în ultimele săptămâni cu fiecare persoană propusă de statele membre ale UE să candideze pentru funcția de comisar european, informează un comunicat de presă al Comisiei Europene, publicat pe site-ul instituției.

Ursula von der Leyen urmează să prezinte, marți, componența Colegiului comisarilor europeni.

Pașii următori:

„Consiliul Uniunii Europene trebuie acum să adopte lista, în concordanță cu Articolul 17 (7) din Tratatul Uniunii Europene, după care lista va fi publicată în Jurnalul Oficial al UE. Președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen va anunța mâine (marți – n.r.) distribuirea portofoliilor și felul în care intenționează să organizeze munca următoarei Comisii Europene.

Parlamentul European trebuie să își dea acordul pe întregul Colegiu al Comisarilor, inclusiv președintele și Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politici de Securitate/ vicepreședintele Comisiei Europene. Aceasta este precedată de audieri ale comisarilor desemnați în comisiile parlamentare de specialitate, potrivit Regulii 125 a Regulamentului Parlamentului. Odată ce Parlamentul European și-a dat consimțământul, Consiliul European numește formal Comisia Europeană, conform Articolului 17 (7) din Tratatul Uniunii Europene (TUE)”, conform sursei citate.

Sursa menționată mai arată că „Josep Borrell (Spania) a fost desemnat Înalt Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politici de Securitate de Consiliul European în consens cu președintele ales Ursula von der Leyen (Germania)”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
De ce trebuie să țină cont seniorii atunci când vine vorba de majorarea pensiilor. Află...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ungaria, SFIDARE TOTALĂ în România. S-a întâmplat chiar acum în TRANSILVANIA
Vica Blochina, în pragul sinuciderii. Ce a făcut fiul ei cu Pițurcă
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
"A tăiat acea bucată de intestin, de 12 centimetri, unde se afla tumora". Dan Ciotoi,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un râs îngropat alături de patru câini, datând din Epoca Romană, îi nedumerește pe arheologi