• Publicat:
Politică

Roxana Wring a demisionat de la șefia USR București. Explicația acesteia

Roxana Wring a demisionat de la șefia USR București. Explicația acesteia
Roxana Wring a demisionat de la conducerea USR București. Aceasta a explicat, pentru MEDIAFAX, că vrea să își dedice mai mult timp proiectelor Capitalei, precizând că hotărârea nu are legătură cu faptul că Nicușor Dan candidează la Primăria Generală, iar PLUS îl susține pe Vlad Voiculescu.

„Am decis, nu așa am vrut, e o gândire pe un termne mai lung. Eu am vrut să rămân membru, bineînțeles și consilier municipal. Îmi doresc să dedic mai mult timp Capitalei, proiectelor pentru acest oraș și consider că biroul municipal trebuie să-și înnoiască legitimitatea. Urmează decizii importante pentru filiala USR București și nu cred că putem stabili un parcurs pentru 2020 pe baza legitimității și votului intern din 2017. Partidul s-a schimbat, avem foarte mulți membrii noi, avem un cu totul alt context politic”, a afirmat Roxana Wring, pentru MEDIAFAX.

Consilierul municipal al USR a mai explicat că „în curând vor fi de altfel alegeri. Ele au fost deja stabilite spre sfârșitul lunii noiembrie, alegeri pentru Biroul Municipal. Deci eu doar am devansat. Eu nu intenționam să candidez din nou pentru că consider că e bine să vină cineva nou. Așa că a fost o decizie legată de ce e mai bine pentru filială și de faptul că eu îmi doresc să petrec mult mai mult timp pe proiecte pe care a trebuit să le amân, pe care n-am putut să le finalizez. Știți că lucrez la legea Capitalei, un proiect mare la care va trebui să îmi dedic timpul să facă lobby și intern și extern”.

Șefia interimară a filialei USR București va fi preluată de Florin Cobzac, „care este un om echilibrat și competent”, în opinia lui Wring.

„Nu am niciun dubiu că actuala garnitură a Biroului Municipal va fi ce are nevoie USR pentru a pregăti alegerile din 2020″, a completat Roxana Wring.

Întrebată de MEDIAFAX dacă decizia de renunțare la șefia USR București ar avea legătură cu faptul că Nicușor Dan s-a anunțat candidat la Primăria Capitalei, în contextul în care PLUS susține candidatura lui Vlad Voiculescu, Wring a răspuns: „Nu, adică nu a influența decizia mea”.

„E adevărat că aici eu, în calitate de președinte trebuia să fiu echilibrată și imparțială și sunt în continuare. Dar nu, nu are legătură cu acest lucru. Lucrurile într-un fel s-au intersectat, însă este mai ales vorba de legitimitate. Congresul a dat multă legitimitate noului BN. Eu am devansat ceva cu o lună și un pic ceva ce s-ar fi întâmplat acum”, a conchis Wring.

Deputatul Nicușor Dan a anunțat, luni, că s-a înscris în cursa internă a USR București pentru alegerea candidatului pentru Primăria Capitalei.

De asemenea, Vlad Voiculescu este candidatul PLUS la alegerile pentru Primăria Capitalei.

Inchide