Ruptură în PSD din cauza compromisului cu UDMR. Mai mulți deputați din Ardeal se dezic: „N-am să votez niciodată ceva care să aducă atingere poporului meu”

Ruptură în PSD din cauza compromisului cu UDMR. Mai mulți deputați din Ardeal se dezic: „N-am să votez niciodată ceva care să aducă atingere poporului meu
Publicat: 20/06/2017, 16:38
Actualizat: 26/03/2019, 09:46

„Dragi prieteni, Dragi cunoscuți sau necunoscuți, De când fac politica, mi s-au pus în cârcă multe lucruri. Uneori am ripostat, de cele mai multe ori nu am reacționat. Am considerat că cei care . În calitate de deputat de Mureș vă spun atât, nu am votat ieri nimic, nu votez azi nimic și n-am să votez NICIODATĂ ceva care să aducă atingere țării mele, poporului meu!”, a scris Corneliu Florin Buicu pe contul său de Facebook.

Buicu a reamintit și de jurământul pe care l-a depus când a preluat mandatul de parlamentar.

„Cu mâna pe Constituție si pe Biblie am spus la investitura și asta voi respecta: , a conchis Buicu.

Același mesaj a fost postat și de deputatul PSD Doina Pană, pe pagina sa de Facebook, postarea fiind apreciată de sute de oameni.

„De cand fac politica, mi s-au pus in carca, nemeritat, multe lucruri. Uneori am ripostat, de cele mai multe ori nu. Am mers pe ideea ca cei care ” au ochi de vazut, vad” Deja e mult prea mult! N-am votat ieri nimic, nu votez azi nimic si n-am sa votez NICIODATA ceva care sa aduca atingere tarii mele, poporului meu!!!”, a scris Doina Pană pe pagina sa de Facebook.

„E firesc să faci negocieri ca moțiunea de cenzură să treacă cât mai repede”, a declarat, ulterior, pe holurile Parlamentului Doina Pană, întrebată dacă Liviu Dragnea a consultat parlamentarii PSD înainte de a negocia cu UDMR susținerea unor inițiative legislative.

Referindu-se la proiectul de lege privind declararea zilei de 15 martie ca „Zi a comunității maghiare”, Pană a declarat că nu ar vota o asemenea inițiativă și că se bucură că la Senat a fost scoasă de pe ordinea de zi. Cu toate acestea, Pană a spus apoi că și alte minorități din țară au o asemenea sărbătoare recunoscută prin lege admițând, însă, că „conotația cu 15 martie sună dureros”.

„E un subiect foarte sensibil și nu te joci cu așa ceva”, a completat Pană, afirmând că asta nu înseamnă faptul că nu va vota moțiunea de cenzură.

La scurt timp și parlamentarul PSD, Gabriel Horia Nasra, a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care arată că nu va vota niciodată un pachet de legi care să aducă atingere vieții românilor din Transilvania. Este al treilea ales PSD care postează un asemenea mesaj.

„No, gata, no, hai!” Votăm moțiunea! Guvernul Grindeanu trebuie să plece, să demisioneze, însă NU vom vota NICIODATĂ un „pachet de legi” care să afecteze viața de zi cu zi a românilor din Transilvania, România!”, a scris Gabriel Horia Nasra, deputat PSD de Cluj.

Și deputatul PSD Liviu Pleșoianu a criticat, marți, conducerea partidului pentru faptul că nu și-a consultat proprii parlamentari înainte de a demara negocierile cu UDMR pentru votul la moțiunea de cenzură, el arătând că va vota moțiunea, dar va face „zile grele” actualei conduceri.

„Votez mâine moțiunea numai pentru că eu am convingerea de nezdruncinat că Ponta și Grindeanu sunt doar rotițe ale Sistemului. Dar, începând de mâine și cât voi mai fi în acest partid, conducerea actuală a PSD va avea zile grele cu mine! Cum să nu consulți parlamentarii partidului înainte să te apuci să negociezi așa ceva cu UDMR??? Este inadmisibil! Punct. Nu mai merge așa…”, a scris Pleșoianu pe Facebook.

Postările acestora vin după ce PSD și UDMR nu au căzut la un acord cu privire la proiectul privind scăderea pragului de reprezentare a minorităților pentru folosirea limbii materne în administrație, iar ședințele comisiile de marți au fost anulate.

UDMR nu va mai vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, după ce înțelegerea pe care o avea cu PSD a picat de pe o zi pe alta, iar mai multe inițiative ale Uniunii au fost scoase de pe ordinea de zi a Parlamentului. „Din moment ce înțelegerea de ieri nu mai este în picioare, din moment ce PSD a propus retragerea de pe ordinea de zi proiectele de legi pe care le-am stabilit ieri la discuțiile de dimineață, nu avem să avem absolut niciun motiv să ne implicăm în această ceartă internă a PSD”, a declarat pentru Mediafax senatorul Tanczos Barna.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Obligatoriu pentru toți șoferii din România. A intrat în vigoare astăzi, 18 Aprilie
Un oraș vrea ca ziua să se mărească. Se cer 26 de ore, în loc...
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete