RUSIA. Parada militară a Rusiei va avea loc, în ciuda amenințării coronavirusului. Politician de opoziție: „Această paradă are un singur spectator”

RUSIA. Parada militară a Rusiei va avea loc, în ciuda amenințării coronavirusului. Politician de opoziție: Această paradă are un singur spectator”
Publicat: 24/06/2020, 09:43

Parada militară amânată a Rusiei va avea loc miercuri, deoarece Putin încearcă să impulsioneze referendumul.

Vladimir Putin caută un spor de popularitate în perioada de pregătire a referendumului

Rusia își desfășoară parada militară amânată de Ziua Victoriei, miercuri, în pofida creșterii constante a infecțiilor cu coronavirus, întrucât Vladimir Putin caută un spor de popularitate în perioada de pregătire a referendumului care va prelungi timpului său în funcție, tireaz­ă The Guardian.

Parada sărbătorește înfrângerea Germaniei naziste, crescând până la proporții de dimensiuni mari în anii de când Putin a ajuns la putere la sfârșitul secolului.

1 julie, vot pentru modificarea Constituției

La 1 iulie, rușii vor vota pentru modificarea Constituției țării lor pentru a permite lui Putin să candideze, putând prelungi șederea sa la Kremlin până în 2036.

Votarea online va începe la mai puțin de 24 de ore după ce se estimează că 14.000 de trupe rusești, precum și tancuri, artilerie și aeronave traversează Piața Roșie într-o expunere patriotică a îndestulării militare a țării.

Pregătirile pentru paradă au avut în vedere considerente complexe cu privire la ieșirea grăbită a Rusiei de la măsurile de adăpost ale coronavirusului pentru adaptarea sezonului politic crucial.

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a părut să cedeze la presiune pentru a pune capăt blocării orașului la începutul acestei luni, dar a cerut spectatorilor să evite aglomerarea străzilor pentru a vedea aparatura militară. „Este mai bine să-l vizionați la televizor”, a spus el. „Nu ar trebui să existe mulțimi, nu ar trebui să existe spectatori acolo.”

Accesul în Piața Roșie și Putin va fi limitat, jurnaliștii fiind ținuți la un centru de presă și participanți la paradă în carantină înainte de eveniment. Zeci de veterani din cel de-al Doilea Război Mondial, acum în vârstă de peste 90 de ani, au fost izolati în sanatoriile din afara Moscovei timp de două săptămâni înainte de eveniment. „Sunt în condiții minunate acolo”, a spus un purtător de cuvânt al Kremlinului.

Rusia a raportat marți 7.425 de noi infecții cu coronavirus, ceea ce a adus numărul total de infecții la 600.000. Au existat 8.359 de decese confirmate – o cifră văzută pe scară largă ca fiind nerealistă.

Înainte de paradă, Putin a scris un articol de 9.000 de cuvinte în revista conservatoare americană „Interesul național” prin care acuza Vestul de a rescrie istoria războiului și căuta să apere participarea sovietică la pactul de neagresiune Molotov-Ribbentrop cu Germania nazistă.

Săptămâna aceasta, Putin a deschis o vastă catedrală militară nouă, una dintre cele mai mari catedrale ortodoxe din țară, unde prezentarea războiului ca religie națională este făcută cu totul, dar explicită, completată cu pași forjați din fier vechi din tancurile militare naziste.

„Pentru noi, cetățenii Rusiei, amintirea marelui război patriotic, a tuturor celor care au luptat și au murit, care au adus victoria mai aproape de toate, este absolut sacră. Este întotdeauna cu noi, ne dă forță – tărie pentru a ne servi țara, precepte morale, din care nu avem dreptul să ne retragem și nu ne vom retrage niciodată ”, a spus Putin într-un discurs la catedrala din afara Moscovei, luni, doliu care a marcat invazia Germaniei în Uniunea Sovietică în 1941. Se estimează că 27 de milioane de cetățeni sovietici au murit în război.

Liderii străini, cum ar fi Emmanuel Macron și Xi Jinping, nu vor participa la parada din acest an, așa cum se spera, din cauza coronavirusului. Între timp, peste o duzină de orașe mari din Rusia au anulat paradele sau le vor ține fără aglomerații. Guvernatorul regiunii Pskov, unde se bazează o divizie aeriană de elită, a spus că nu va organiza o paradă pentru a „nu risca sănătatea oamenilor și, mai ales, sănătatea dragi veterani”.

Guvernatorul Crimeei, peninsula anexată din Ucraina în 2014, a anulat și apoi a reinstalat o paradă, spunând că a reevaluat decizia după ce a vorbit cu Moscova.

Alexei Navalny, un politician de opoziție care publică investigații privind corupția, a acuzat guvernul că a cheltuit zeci de milioane de lire sterline pe o paradă dorită în principal de elita politică. „Toată lumea din țară înțelege că toată această nebunie este ținută pentru o singură persoană”, a spus el. „Această paradă are un singur spectator. Stă în buncăr”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Un nou Drum Expres în România. Conexiune mai rapidă spre Bulgaria
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
De ce l-a părăsit Simona Florescu pe Ion Dichiseanu: "Eu stiu foarte bine ce s-a...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Musculițele care zboară în jurul fructelor nu sunt muște de fructe. Cum să scăpăm de...