S. Burduja își împarte timpul între Ministerul Energiei și PNL București / „Nu mi-am luat concediu” / „NU se vor modifica facturile la energie”

S. Burduja își împarte timpul între Ministerul Energiei și PNL București / „Nu mi-am luat concediu” / „NU se vor modifica facturile la energie”
Publicat: 05/01/2024, 11:02

Ministrul Energiei și președintele PNL București, Sebastian Burduja, s-a destăinuit urmăritorilor săi de pe o pagină de socializare la început de an. Acesta povestește despre marile proiecte pe care liberalul le are în plan, dar și despre timpul liber inexistent. „Nu mi-am luat concediu”, a scris Burduja pe pagina sa de Facebook. Acesta a mai dat asigurări românilor că facturile la energie nu vor crește până în martie 2025.

„A fost o zi plină la minister, așa cum au fost toate aceste zile. Nu mi-am luat concediu. Între activitatea de la Energie și cea de Președinte PNL București, nu e timp de pierdut”, a scris Sebastian Burduja.

Liberalul a împărtășit cu fanii săi două subiecte. A început cu promisiunea că va continua să investească într-un „ritm accelerat” în sistemul energetic național, având în plan pentru 2024 un nou program în valoare de 62 de milioane de euro.

Două subiecte vă împărtășesc. Primul: continuăm în ritm accelerat investițiile din fonduri europene în sistemul energetic național cu un nou program de 62 milioane euro. Am pregătit toți pașii necesari pentru lansarea acestui apel de proiecte — investiția 5 din PNRR: Asigurarea eficienței energetice în sectorul industrial. Luni, 8 ianuarie, ora 08:00, dăm drumul la competiție, a scris Ministrul Energiei.

Potrivit ministrului, cei eligibili pentru proiect sunt operatorii de microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii, precum și întreprinderi mari înregistrate în România.

„Vom finanța echipamente specifice pentru întreprinderi din industrie (linii de producție, motoare, transformatoare, compresoare de aer, pompe, instalații/echipamente/sisteme de ventilație, sisteme de încălzire/răcire, sisteme integrate de management al consumului de energie și altele)”, a adăugat liberalul.

S. Burduja: NU se modifică prețul facturii la energie electrică

În calitatea sa de ministru, Burduja a ținut să precizeze că prețul facturilor la energie nu se va modifica, având în vedere că schema de plafonare-compensare a fost prelungită de cabinetul Ciolacu până în martie 2025.

„Al doilea subiect: NU se modifică prețurile la energie electrică, facturile românilor rămân la fel. Schema de plafonare-compensare este în vigoare până în martie 2025. Ajustările tarifelor de distribuție, stabilite de ANRE, susțin investițiile în rețea, inclusiv acomodarea unui număr mai mare de prosumatori. Aceste ajustări nu au însă niciun impact asupra consumatorilor”, adaugă Burduja.

„Investițiile în proiecte energetice, cât și menținerea prețurilor la energie la un preț corect sunt cruciale pentru protejarea românilor și prioritare în mandatul meu”, conchide al doilea cel mai tânăr ministru din Guvernul României.

CITIȚI ȘI:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
România, obligată să respecte. Ordin UE privind BANII. S-a votat luni, 29 aprilie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto