Sătui să mai fie chemați la DNA, pesediștii vor să-l schimbe pe Cazanciuc cu un MINISTRU AL JUSTIȚIEI PUTERNIC: cine este dorit

Publicat: 10/06/2015, 10:54

În ședința Comitetului Executiv de ieri de la Palatul Parlamentului, cu o zi înaintea votului pentru Victor Ponta în Camera Deputaților, mai mulți pesediști i-au cerut demisia ministrului Justiției, Robert Cazanciuc. Printre aceștia s-a numărat și deputatul PSD Cătălin Rădulescu. Acesta a cerut un vot în cadrul CEX pentru remanierea lui Cazanciuc, vot care nu s-a dat în cele din urmă. Pesedistul susține că ministrul Justiției trebuia să ceară demisia Laurei Codruța Kovesi din fruntea DNA.

„Un ministru de justiție trebuia să preîntâmpine tot ce se întâmplă de doi ani și jumătate. Dacă Asociația Magistraților din România, de un an și ceva, deci vorbim de cei care judecă, sesizează o mulțime de modificări care trebuie făcute Codului Penal și nimeni din ministerul Justiției nu face nimic, nu trimite, nu vine să facă dezbatere. Zilele astea a avut o poziție foarte ciudată, iar cu cazul Rarinca ne așteptam toți așa cum se întâmplă în orice țară civilizată că ministrul Justiției trebuia să ceară imediat demisia doamnei Kovesi. E o poziție normală, firească, ca în orice stat civilizat, ministrul justiției trebuie să fie un ministru bun, puternic și care trebuie să facă modificări atunci când trebuie să facă”, a spus pentru gândul Rădulescu.

Deputatul a precizat pentru gândul că ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a făcut declarații ciudate în „legătură cu tot ce se întâmplă în România”.

„A făcut declarații ciudate în legătură cu tot ce se întâmplă în România, sunt foarte multe chestiuni la care dânsul trebuia să dea răspuns. De exemplu, că unul de la SRI a spus că dosarele sunt urmărite până la soluție șamd. Nu a avut nicio reacție. Faptul că magistrații au cerut demisia doamnei Stanciu, nu a avut nicio reacție. Un om fără reacție, nu știu, eu îmi doresc un alt ministru al justiției”, a declarat pentru gândul Rădulescu.

Acesta a dezvăluit că a propus în cadrul ședinței PSD ca viitorul ministru al Justiției să fie senatorul Șerban Nicolae, cel care a depus mai multe amendamente pentru modificarea Codului Penal și de Procedură Penală.

Rădulescu a adăugat că toți colegii din conducerea PSD au aplaudat când a propus schimbarea ministrului Justiției.

„Sunt foarte multe glasuri din grup care doresc schimbarea ministrului Justiției. Toți colegii mei au aplaudat când s-a făcut propunerea, nu cred că a fost cineva care nu a aplaudat. Eu îmi doresc foarte tare, fie ministrul ăsta vine și se implică și împreună cu societatea magistraților , a procurorilor, a judecătorilor, vin se așează jos și încep să dezbată modificările Codului Penal, cele care produc abuzuri, cum a fost cazul Marinca ( n.r – Rarinca) și celelalte și nu se mai întâmplă niciodată ce s-a întâmplat până acum, atunci mai putem sta de vorbă. Până atunci, aceasta este poziția mea”, a afirmat pentru gândul deputatul PSD, adăugând căpremierul Victor Ponta nu a spus nimic pe acest subiect.

Întrebat cum i s-a părut Robert Cazanciuc ca ministru în cei doi ani de la numire, Cătălin Rădulescu a răspuns: „foarte slab ca ministru”.Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a fost trimis în judecată anul trecut, procurorii acuzându-l de dare de mită.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului RĂDULESCU CĂTĂLIN MARIAN, deputat în Parlamentul României, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor concurente de efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția și dare de mită „, se precizează în comunicatul DNA.

Senatorul PSD, Daniel Savu, a scris pe blogul personal un text intitulat „Da, i-am cerut premierului să-l demită pe ministrul Justiției, Robert Cazanciuc !”.

„Solicitarea a fost adresată președintelui PSD, Victor Ponta, în cadrul Comitetului Executiv de ieri și a fost susținută aproape în unanimitate de toți cei prezenți. Pot să vă spun că nu îmi amintesc ca vreun ministru dintr-un guvern PSD să fi întrunit pentru prestația sa politică, într-o asemenea măsură, votul negativ și lipsa de susținere din partea liderilor din țară ai partidului”, a precizat Savu.

El precizează că această poziționare a sa nu are legătură cu dosarul în care e implicat premierul Victor Ponta.

„Liderii PSD consideră că ministrul Justiției, la început tehnocrat, acum membru PSD, ne-a pus pe toți într-o situație defensivă prin lipsa de reacție în fața abuzurilor la care am asistat”, susține Daniel Savu, președintele PSD Prahova, un apropiat al lui Sebastian Ghiță.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Viorica de la Clejani este în doliu: Mereu mi-a fost frică, parcă a presimțit...
Va fi obligatoriu în toată România. Încălcarea legii se pedepsește cu amenzi uriașe
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
O nouă specie de dinozauri este printre cele mai mici descoperite vreodată