SCANDAL ÎN PNL. Antonescu a decapitat trei filiale. Chiliman: Crin „BECALIZEAZĂ” partidul. Orban: „Nu am făcut blat cu Băsescu”

SCANDAL ÎN PNL. Antonescu  a decapitat trei filiale. Chiliman: Crin BECALIZEAZĂ partidul. Orban: Nu am făcut blat cu Băsescu
Publicat: 19/10/2012, 19:31
Actualizat: 31/01/2019, 22:57

Conducerile PNL Sector 1, Dâmbovița și Mehedinți au fost astăzi decapitate în cadrul Consiliului Național Executiv la cererea lui Crin Antonescu, informația fiind prezentată în exclusivitate de gândul. Liberalul a spus că există motive diferite în cazul celor trei filiale: dacă la PNL Sector 1 a fost vorba de „trădare”, în cazul celor din teritoriu capetele de acuzare au fost „ineficiență și slaba organizare”. În cadrul Biroului Politic Central au existat 24 de voturi pentru demiterea lui Vlad Moisescu și 6 voturi împotrivă. Noul președinte interimar al PNL Sector 1 este Eugen Nicolăescu.

Antonescu a ținut să precizeze că dizolvarea conducerii PNL Sector 1 nu are legătură cu candidatura lui Gigi Becali, ci cu faptul că primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, și președintele organizației, Vlad Moisescu, au citit proclamații primite de la „Dan Andronic și ucenicii săi” în timpul referendumului pentru demiterea președintelui Traian Băsescu.

„Este de neacceptat ca în vreme ce un întreg partid se mobilizează, dă o bătălie politică, unii dintre noi să trădeze. Nu a uitat nimeni ce s-a întâmpla la referendum, când Chiliman a citit proclamații de la Dan Andronic sau ucenicii săi. Nu poate nimeni să ignore faptul că atunci când se pornește o bătălie poți pleca cu trădători în rândurile tale, dar când îi știe pe toată lumea nu poți continua. Nu avem cum să dăm bătălia cu adversari așa de puternici, dacă nu avem minimum de corență. Motivele erau suficiente pentru a cere excluderea lor din partid”, a spus Antonescu.

Președintele PNL a spus că l-a găsit pe „domnul V” de la PNL, care apare în stenogramele procurorilor vorbind despre grupul infracțional de la conducerea PNL ” Nu a uitat nimeni cum domnul Vlad Moisescu ne-a catalogat pe toți grup infracțional”, a adăugat Antonescu.

„Antonescu ne-a acuzat de trădare deși am avut cele mai bune rezultate la referendum din București. Avem de câștigat niște alegeri parlamentare, vedem ce facem după aceea „, a spus fostul președinte al PNL Sector 1, Vlad Moisescu. Întrebat de ce este foarte transpirat, el a răspuns sec: „Este foarte cald înăuntru”.

În apărarea lui Andrei Chiliman și Vlad Moisescu a venit deputatul Ludovic Orban.

„Audiențele mele cu cetățenii au fost întrerupte în mod brutal de o veste pe care mărturisesc că nu mi-a trecut prin cap, demiterea președintelui PNL Sector 1. Îmi exprim solidaritatea cu toți cei demiși, PNL Sector 1 a fost pe primul loc la toate alegerile. Consider un mare deserviciu adus PNL luarea acestei decizii, înainte de debutul campaniei electorale. În timpul întrunirii colegilor mei liberali pe mai multe posturi de televiziune, un nou coleg de-al nostru, care a fost candidat la Primăria Capitalei și a luat 1,4%, deși nu știu dacă și-a primit legitimația și botezul ca membru PNL și-a permis să-l atace într-un mod de neacceptat pe Andrei Chiliman și Călin Popescu Tăriceanu, lansând acuzații și invective care nu au niciun suport moral. Îl sfătuiesc pe noul coleg să nu mai îndrăznească să atace oameni de valoare. Mergeți la vot, sprijiniți candidații liberali de valoare, care merită”, a spus Ludovic Orban.

În cadrul Consiliului Național al PNL s-au aprobat și 26 de derogări pentru candidații de la parlamentare printre care George Becali, Sorin Roșca Stănescu, Daniel Barbu, Vlad Nistor și Victor Ciorbea.

Vlad Nistor va candida într-un colegiu din Sectorul 1, Victor Ciorbea în Sectorul 2, George Becali în Sectorul 6, iar Sorin Roșca Stănescu într-un colegiu din Dâmbovița.

În cadrul Consiliului Național Executiv al PNL s-a stabilit ca senatorul Ghișe să-și păstreze colegiul de senator din județul Brașov.


LIVE TEXT

UPDATE 19.00 „A decapita cea mai performantă filială și a-l aduce în partid pe George Becali nu poate fi decât în interesul lui Traian Băsescu”, spune Chiliman.

Andrei Chiliman îl acuză pe Crin Antonescu de „interese meschine”, de „ranchiuni personale” și îi reproșează aducerea lui Becali în PNL: „Crin Antonescu se comportă ca un interimar al lui Traian Băsescu și la conducerea PNL. A decapita cea mai performantă filială și a-l aduce în partid pe George Becali nu poate fi decât în interesul lui Traian Băsescu. Tăriceanu, Orban merită să reprezinte sectorul 1. Personal regret că un om care vorbește atât de frumos are un caracter atât de urât. Antonescu nu a făcut niciodată nimic pe propriile puteri, ci numai împins sau atârnat de alții”.

La rândul său, Ludovic Orban neagă ferm orice blat cu Traian Băsescu. „Spre deosebire de candidatul la Senat (Crin Antonescu, n.red), eu rămân credincios alegătorilor din 2008. Rămân la dispoziția lor. Antonescu e nederept față de mine. Am intrat în toate bătăliile politice. Nu am făcut blat cu Băsescu. Acest argument este jenant. Voi sprijini toți candidații liberali care au demonstrat ceva. Regret că domnul Cristian Țopescu, care apărea alături de Crin Antonescu și de mine pe panourile publicitare în 2008, nu mai este candidat PNL”, a spus Orban.

UPDATE 16.45 „Am propus dizolvarea conducerii PNL Sector 1 și demiterea președintelui PNL Sector 1. De asemenea, dizolvarea Birourilor de conducere al PNL Dâmbovița și Mehedinți”, a declarat Crin Antonescu.

Potrivit acestuia s-au acordat derogări de vechime pentru 26 de persoane. „Domnul Varujan Vosganian s-a abținut la acest vot în Biroul Politic Central. S-a votat și pentru George Becali”, a adăugat Antonescu.

„Domnul senator Ioan Ghișe a rămas pe colegiul său de la Senat. PNL îl consideră pe senatorul Ghișe unul dintre cei mai buni parlamentari ai săi”, a subliniat președintele PNL.

Antonescu a precizat că demiterea lui Moisescu „nu are legătură cu o rezistență eroică față de candidatura lui Gigi Becali”.

„Ineficiența, slaba organizare, incapacitatea de a atrage oameni noi au fost motivele demiterii schimbărilor de la Mehedinți și Dâmbovița. Îndelungata, intensa și binecunoscuta activitate pe care oamenii aflați în fruntea acestei organizații au desfășurat-o în contradicție cu interesele, deciziile și strategiile PNL. Este de neacceptat ca în vreme ce un întreg partid se mobilizează, dă o bătălie politică, unii dintre noi să trădeze. Nu a uitat nimeni ce s-a întâmpla la referendum, când Chiliman a citit proclamații de la Dan Andronic sau ucenicii săi. Nu a uitat nimeni cum domnul Vlad Moisescu ne-a catalogat pe toți grup infracțional. Nu poate nimeni să ignore faptul că atunci când se pornește o bătălie poți pleca cu trădători în rândurile tale, dar când îi știe pe toată lumea nu poți continua. Nu avem cum să dăm bătălia cu adversari așa de puternici, dacă nu avem minimum de corență. Motivele erau suficiente pentru a cere excluderea lor din partid”, a spus Antonescu.

UPDATE 16.00 Deputatul PNL, Ludovic Orban, a venit la Palatul Parlamentului pentru a discuta cu Vlad Moisescu despre strategia pe care o vor adopta în continuare.

„Audiențele mele cu cetățenii au fost întrerupte în mod brutal de o veste pe care mărturisesc că nu mi-a trecut prin cap, demiterea președintelui PNL Sector 1. Îmi exprim solidaritatea cu toți cei demiși, PNL Sector 1 a fost pe primul loc la toate alegerile. Consider un mare deserviciu adus PNL luarea acestei decizii, înainte de debutul campaniei electorale. În timpul întrunirii colegilor mei liberali pe mai multe posturi de televiziune, un nou coleg de-al nostru, care a fost candidat la Primăria Capitalei și a luat 1,4%, deși nu știu dacă și-a primit legitimația și botezul ca membru PNL și-a permis să-l atace într-un mod de neacceptat pe Andrei Chiliman și Călin Popescu Tăriceanu, lansând acuzații și invective care nu au niciun suport moral. Îl sfătuiesc pe noul coleg să nu mai îndrăznească să atace oameni de valoare. Mergeți la vot, sprijiniți candidații liberali de valoare, care merită”, a spus Ludovic Orban.

UPDATE 15.30 Președintele PNL Brașov, Aristotel Căncescu, le-a spus colegilor din Consiliul Național Executiv că își dă demisia dacă cei de la centru i-l vor impune pe Ioan Ghișe. Cu toate acestea, Consiliul Național Executiv al PNL a acceptat nominalizarea lui Ghișe pentru un post de senator. Petre Roman a fost retras de pe lista de la Brașov.

UPDATE 14.25 Conducerea PNL discută la această oră cazul senatorului Ioan Ghișe, care nu este acceptat de filiala PNL Brașov. În schimb, conducerea centrală, în frunte cu Crin Antonescu, îl susține pe senator pentru un nou mandat.

UPDATE 14.00 George Becali, Sorin Ilieșiu, Rareș Bogdan, Victor Ciorbea, Daniel Barbu și Vlad Nistor au primit din partea conducerii PNL derogare pentru a candida la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple