Scandalul „Autostrăzii Sibiu-Pitești” | Deputatul USR Cătălin Drulă reacționează: Răspunsul Guvernului nu pare deloc convingător. Să se publice scrisoarea de observații a CE / Ministrul Transporturilor și Ministerul Fondurilor Europene neagă blocarea proiectului

Scandalul „Autostrăzii Sibiu-Pitești | Deputatul USR Cătălin Drulă reacționează: Răspunsul Guvernului nu pare deloc convingător. Să se publice scrisoarea de observații a CE / Ministrul Transporturilor și Ministerul Fondurilor Europene neagă blocarea proiectului
Publicat: 12/01/2020, 08:45

Deputatul USR Cătălin Drulă, în scandalul autostrăzii Sibiu-Pitești: Ieșirea lui Răzvan Cuc este încă o mostră de tupeu nerușinat. Răspunsul Guvernului nu pare deloc convingător . Să se publice scrisoarea de observații a CE

Deputatul USR Cătălin Drulă precizează că răspunsul Guvernului PNL cu privire la proiectul de finanțare a autostrăzii Sibiu-Pitești nu pare convingător și cere Executivului să publice scrisoarea de observații a Comisiei Europene și să informeze modul cum vor fi obținuți banii necesari.

„Ieșirea lui Răzvan Cuc de azi (sâmbătă, n.r)este încă o mostră de tupeu nerușinat. Nu se poate numi altcumva să reclami că a respins Comisia Europeană aplicația de finanțare pentru Autostrada Sibiu-Pitești pe care chiar tu ai făcut-o. Prost. Mai ales pe partea de mediu. De ani de zile am spus că trebuie ca lumea pregătită și această autostradă și celelalte proiecte complexe (prin relief greu) de infrastructură pe care vrea România să le facă”, a scris pe pagina sa de Facebook deputatul USR.

Citește continarea…

Ministrul Transporturilor și Ministerul Fondurilor Europene neagă blocarea proiectului Sibiu-Pitești

Ministrul Transporturilor Lucian Bode a negat, într-o postare pe Facebook, blocarea proiectului autostrăzii Sibiu – Pitești, care, conform afirmațiilor fostului ministru Răzvan Cuc nu ar mai beneficia de finanțare din partea UE.

„Cei care fac afirmații ar trebui să știe că proiectul SIBIU – PITEȘTI nu este blocat! Comisia Europeană a solicitat României, în data de 23 decembrie 2019, o serie de clarificări privind impactul autostrăzii SIBIU-PITESTI asupra mediului, pe traseul acesteia. Comisia Europeană nu a transmis nicio scrisoare de suspendare. Documentul transmis de Comisie se numeste scrisoare de observații. Potrivit regulamentelor europene, CE are la dispoziție 3 luni pentrut adoptarea unei decizii de aprobare de la momentul transmiterii. În cazul în care se solicită informații suplimentare, se suspendă curgerea acestui termen de 3 luni până la primirea răspunsului din partea României”,a scris ministrul Lucian Bode.

Citește continarea…

Știre inițială

„Vizită Premierului Orban la Bruxelles facută doar pentru poze. Autostrada Sibiu-Pitești suspendată de către Comisia Europeană. Un lucru foarte periculos s-a întâmplat pentru unul dintre proiectele vitale de infrastructură din România și anume: Comisia Europeană a trimis o notificare de suspendare a finanțării din fonduri europene pentru Sibiu-Pitești din cauza unor probleme pe mediu (pentru cei care nu-și mai amintesc: obiectivul avea acord de mediu obținut în decembrie 2018)”, a scris Răzvan Cuc, sâmbătă pe Facebook.

Deputatul PSD a mai spus că nimeni din Guvern nu a transmis nimic despre acest subiect și a acuzat că premierul Ludovic Orban a fost în prima sa vizită la Bruxelles doar ca să facă poze, în loc să ia măsuri pentru ca finanțarea proiectului să nu fie blocată.

„Nimeni din Guvern nu ne zice nimic. Toată lumea tace! Poate așa e mai bine! Poate așa trebuie! Nu dragi români, nu trebuie așa!În loc să se plimbe pentru poze și văicăreala lor clasică premierul Orban ar fi trebuit să «dea cu pumnul în masa» pentru că acest proiect să își continue implementarea prin finanțare din fonduri europene! Din păcate, ce nu înțelege sau poate chiar nu știe premierul este că această notificare de suspendare crează un precedent foarte periculos pentru tot ce înseamnă proiecte de infrastructură din România finanțate din fonduri europene!”, a completat Cuc.

El a precizat că România are un guvern „iresponsabil și habarnist” și nimeni nu îl ia în serios pe actualul șef al Executivului.

„Un lucru este cert: România are un guvern ireresponsabil și habarnist, iar pe premier este foarte clar că nu îl ia nimeni în serios! Nu îi explic eu domnului Orban pentru că a văzut și singur că toate proiectele pe care le-am semnat și lansat doar pe infrastructura rutieră insumează multe miliarde de euro. Sunt convins că lucrul aceata a deranjat. Și a mai deranjat și faptul că România a indrăznit să lanseze, într-un mod accelerat, proiecte care asigurau o absorbție foarte mare… restul este ușor de dedus. Dragă PNL, nu-ți transforma Guvernul din unul incompetent, în unul care își trădează țara și pe români”,a conchis Răzvan Cuc.

Premierul a efectuat, de marți până joi, prima vizita externă la Bruxelles în calitate de premier. Ludovic Orban a avut întrevederi cu Ursula von der Leyen, David Sassoli, Michel Barnier, Charles Michel și Jens Stoltenberg.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Interdicție pentru cei care stau la BLOC. Legea care i-a revoltat pe proprietari și chiriași:...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ion Iliescu, urmărit penal în "dosarul fără sfârșit" al mineriadei din urmă cu 34 de...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Secretele neștiute ale NASA: De la inovații medicale la cultivarea plantelor în spațiu
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Prea multă mâncare nesănătoasă provoacă probleme de durată în creier