Scandalul „Casa Miclescu”. Ministrul Culturii, reacție dură la adresa primarului Clotilde Armand: Ar trebui să evite posibilitatea de a fi considerată incompetentă sau răuvoitoare

Scandalul „Casa Miclescu”. Ministrul Culturii, reacție dură la adresa primarului Clotilde Armand: Ar trebui să evite posibilitatea de a fi considerată incompetentă sau răuvoitoare
Sursă Foto - Culturaladuba
Publicat: 06/12/2022, 07:47

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, spune că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, îi solicită să încalce legea în cazul unui litigiu aflat în recurs la instanța supremă şi afirmă că edilul citează o adresă neînregistrată şi nedatată de instituţia pe care o conduce, „încurcată” de complexitatea problematicii privind declararea utilităţii publice a imobilului Casa Miclescu.

Vă recomandăm să citiți și: Casa Miclescu, una dintre clădirile istorice ale României, ajunsă o ruină, va fi expropriată. Statul va plăti 1,7 milioane de euro pentru imobilul unde familii celebre se întâlneau pe vremuri (DOCUMENTE EXCLUSIVE)

„Utilitatea publică se declară de către Guvern pentru lucrările de interes naţional, de consiliile judeţene pentru cele de interes judeţean şi de primării şi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti pentru cele de interes local.

Declararea utilităţii publice se face numai după efectuarea unei cercetări prealabile şi condiţionat de înscrierea lucrării în planurile urbanistice şi de amenajare a teritoriului, aprobate conform legii, pentru localităţi sau zone unde se intenţionează executarea ei.

Pentru realizarea acestui demers, doamna primar ar fi trebuit să transmită o documentaţie care să justifice emiterea unui aviz pentru declanşarea procedurii de expropriere pentru cauză de utilitate publică. Ministerul Culturii nu a primit niciun document în acest sens, în afară de o adresă a Primăriei Sectorului 1, fără o documentaţie ataşată”, a spus Lucian Romaşcanu pentru AGERPRES.

„Știe cineva unde se ascunde ministrul Culturii PSD?”

Reacţia ministrului Culturii survine acuzaţiilor aduse de Clotilde Armand potrivit cărora Romaşcanu ar bloca procedura de expropriere a Casei Miclescu din Bulevardul Kiseleff, efectuată de Primăria Sectorului 1.

„Știe cineva unde se ascunde ministrul Culturii PSD? În urmă cu câteva zile am atenționat că ministrul Romașcanu blochează exproprierea Casei Miclescu din Bulevardul Kiseleff – procedură făcută de Primăria Sectorului 1 – și blochează avizul de care avem nevoie. Această clădire emblematică a Bucureștiului riscă să dispară din cauza celor care au interese imobiliare în zonă și sunt conectați la clasa politică”, a scris, pe Facebook, Clotilde Armand.

Potrivit lui Romaşcanu, „ar fi de dorit ca doamna primar să iniţieze o comunicare constructivă cu domnul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan, colegul său, pentru a evita posibilitatea de a fi considerată incompetentă sau răuvoitoare, în contextul în care Ministerul Culturii a emis Avizul nr. 102/Ex./2019, pentru iniţierea procedurii de expropriere pentru cauză de utilitate publică, iar PMB este în acest moment în măsură să efectueze exproprierea”.

„Ministerul Culturii este primul care susţine conservarea şi restaurarea patrimoniului, prin fapte, nu vorbe”

„Mai mult, având în vedere că imobilul în cauză face obiectul unui litigiu, Ministerul Culturii a introdus recurs pentru păstrarea statutului juridic de monument istoric. Reiterăm dedicarea fermă a Ministerului Culturii pentru conservarea şi reabilitarea patrimoniului construit, şi nu numai, şi suntem dispuşi să sprijinim orice demers care va conduce la salvarea imobilului Casa Miclescu, în măsura în care doamna primar va depune o documentaţie / un proiect care să justifice emiterea avizului solicitat. Ministerul Culturii este primul care susţine conservarea şi restaurarea patrimoniului, prin fapte, nu vorbe, investind până acum şi urmând să investească în total circa 800 de milioane de euro din anul 2007 până în prezent”, subliniază ministrul.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc!...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul...
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Ioana Dichiseanu, în lacrimi. Ce semne a primit de la regretatul Ion Dichiseanu la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
Interzis complet în România! Legea pe care nimeni n-o poate ocoli. Amenda te bagă în...
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Imagini incendiare cu Celine Dion! Starul a apărut pe coperta Vogue France la bustul gol
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
Sonda Juno de la NASA a surprins un lac de lavă ce ar putea înghiți...