Scandalul din PSD se mută pe Facebook. Mesajul lui Zgonea pentru Dragnea: de ce să pleci de la șefia PSD

Scandalul din PSD se mută pe Facebook. Mesajul lui Zgonea pentru Dragnea: de ce să pleci de la șefia PSD
Publicat: 24/04/2016, 13:26
Actualizat: 28/03/2019, 07:53

Președintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, îi transmite, printr-o postare pe Facebook, liderului partidului, Liviu Dragnea, că viitorul PSD nu trebuie să fie periclitat de interese personale sau de grup, acuzându-l că aruncă în mod iresponsabil în spatele sutelor de mii de membri problemele sale cu legea.

„Am fost mereu un om de stânga. De peste 20 de ani, mi-am dedicat viața principiilor și valorilor social-democrate. Am luptat împreună, am câștigat împreună și am suferit împreună de multe ori. Împreună am dus campanii chiar împotriva unora care astăzi sunt în partidul nostru (PD, PRM, PDL etc) și ne dau lecții despre ce înseamnă să fii social-democrat. Care ne spun nouă că trebuie să înălțăm ziduri cât mai înalte, care să ne apere de realitatea de afară. Eu cred că acest lucru este profund greșit. Și că social-democrația înseamnă tocmai să dărâmăm zidurile dintre noi și oameni. Să fim aproape de ei și să găsim soluții la problemele lor. Acesta este motivul pentru care am acceptat, anul trecut, să fac echipă cu Liviu Dragnea. Pentru că amândoi am fost de acord să venim în fața Congresului cu o promisiune fermă, din suflet: modernizarea stângii din România. Și reașezarea ei pe trei principii fundamentale: decență, integritate și responsabilitate. Să dăm un semnal clar pentru întreaga clasă politică că e timpul să se schimbe și că PSD – cel mai mare și important partid din România, va fi vârful de lance al acestei schimbări. Acea promisiune să știi că o respect, Liviu!”, a scris președintele Camerei Deputaților duminică pe Facebook.

Zgonea argumentează că sutele de mii de membri PSD sunt „oameni muncitori, responsabili și decenți” care nu trebuie să sufere din cauza lui Liviu Dragnea.

„Nu trebuie să permitem NICIODATĂ ca acești oameni să fie etichetați cu etichetă pe care nu o merită. NU trebuie sa fie în defensivă atunci când cer votul cinstit al oamenilor care văd în noi speranța unui viitor mai bun ! Nici sa li se bată obrazul pentru ceea ce NU au facut! Nu accept ca munca acestor oameni să fie călcată-n picioare de adversarii politici, care ne pot specula problemele, atunci când noi le permitem să apară. PSD e un partid de oameni onești și serioși, care nu merită să ducă povara unei imagini afectate de problemele unor lideri, indiferent cine sunt aceștia. Acesta este dreptul lor. Și nu o abstracție. A fi lider înseamnă a avea responsabilitate dincolo de orice altceva. Iar în PSD, spre deosebire de alte partide, un lider are responsabilitatea destinului politic a peste jumătate de milion de suflete. Cărora trebuie să le insufle încredere și speranță. Nicidecum să le arunce în spate propriile sale probleme. Acesta este crezul pe care și eu, și Liviu l-am împărtășit atunci când am venit în fața Congresului. Este un crez de care eu mă voi ține până la capăt! Sper și cred că, după toată emoția de vineri, te vei ține și tu, Liviu!”, este mesajul președintelui executiv al PSD către actualul lider.

El subliniază că PSD este o familie, în care principiul de bază este solidaritatea, dar că aceasta trebuie să fie cu valorile și principiile de stânga, nu împotriva justiției.

„Viața ne-a demonstrat că ori de câte ori am fost duplicitari și pasivi față de dorințele oamenilor, lumea ne-a sancționat și am pierdut alegerile. Și nu e drept ca viitorul Partidului Social Democrat să fie periclitat din cauza unor interese personale/de grup. Avem o șansă istorică: să recâștigăm alegerile locale si parlamentare. Și să guvernăm din nou țara în interesul oamenilor. Vom câstiga alegerile locale pentru că am demonstrat seriozitate și performanță în ceea am facut în administrația locală. Dar putem pierde definitiv încrederea oamenilor în marele proiect PSD. 2016 este anul victoriei sau al înfrângerii definitive pentru PSD. Depinde de noi toți ce ne dorim și ce alegere facem …”, conchide Valeriu Zgonea.

În cadrul ședinței Comitetului Executiv de vineri, Zgonea i-a cerut lui Dragnea să se retragă, au relatat surse din PSD pentru MEDIAFAX. Totodată, numărul 2 din PSD a încercat să forțeze o ședință a Comitetului Executiv care să convoace un congres al partidului. Liderii organizațiilor PSD au fost însă solidari cu Liviu Dragnea.

După întâlnirea cu toți liderii aflați în sediul central al partidului, în timp ce aceștia îl așteptau pe președintele PSD în fața camerelor de luat vederi, Liviu Dragnea și Valeriu Zgonea au discutat separat. Ulterior, Zgonea a părăsit furios sediul PSD și a declarat că se gândește până luni dacă renunță la toate funcțiile din partid.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că partidul a decis „aproape” în unanimitate ca el să rămână la conducerea social-democraților pentru a gestiona campania electorală, precizând că discuția va fi reluată după alegerile locale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cel mai căutat fugar american, prins în Piața Sf. Petru din Vatican