Scandalul OFIȚERULUI ACOPERIT. Prima reacție a lui Victor Ponta: „Mă voi ruga și pentru Băsescu”

Scandalul OFIȚERULUI ACOPERIT. Prima reacție a lui Victor Ponta: „Mă voi ruga și pentru Băsescu
Publicat: 14/10/2014, 12:01
Actualizat: 14/10/2014, 18:35

Premierul Victor Ponta a avut prima reacție la declarațiile lui Traian Băsescu, care a afirmat despre el că a fost ofițer acoperit, declarând că „sunt numai minciuni”. Ponta participă la Iași la slujba de Sfânta Parascheva, ocazie cu care premierul a adăugat că se va ruga și pentru șeful statului, care „este extrem de tulburat și frământat”.

„Vă spun cu toată deschiderea că azi o să mă rog și pentru președintele Traian Băsescu, pentru că este extrem de tulburat și frământat și România nu trebuie să mai depindă de tulburările unei persoane. Eu cred că există instituții ale statului care, dacă cineva a încălcat legea, îl va trage la răspundere”, a declarat Ponta.

El a mai spus că din 1995, când a terminat Facultatea de Drept, a respectat legile și și-a servit țara și va face acest lucru în continuare.

„În ceea ce mă privește pot să vă spun foarte clar și foarte sigur că după ce am terminat facultatea de Drept în 1995 și până azi sunt douăzeci de ani de fiecare dată am respectat legile țării, mi-am servit țara, ca magistrat, ca deputat, ca ministru și o voi face la fel ca președinte al României”, a afirmat Ponta.

Premierul a mai susținut că Traian Băsescu se exprimă „într-un mod total inacceptabil pentru un președinte”, folosind această funcție și instituțiile pentru a o susține pe Elena Udrea.

„Băsescu se exprimă într-un mod inacceptabil pentru un președinte în funcție la adresa tuturor contracandidaților doamnei Udrea. Faptul că folosește funcția de președinte și instituțiile pentru a susține un candidat este evident un mod de a nu se comporta ca președinte și vă asigură că atunci când voi fi președinte veți vedea ceea ce vedem în ultimele zile poate fi schimbat cu adevărat” a afirmat Victor Ponta.

Întrebat dacă este ceva adevărat din ceea ce a afirmat luni seară președintele Băsescu, premierul a afirmat: „Nu este adevărat, sunt numai minciuni. Sunt numai minciuni”.

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni, că Victor Ponta a fost ofițer acoperit al SIE în timp ce era procuror, fapt ce reprezintă „o ilegalitate constituțională” și „o incompatibilitate”, potrivit Constituției vechi.

Întrebat dacă faptul că Victor Ponta a fost și ofițer acoperit și procuror nu este o ilegalitate, președintele Traian Băsescu a spus că este „o ilegalitate constituțională”.

Băsescu a spus că la numirea Guvernului a întrebat telefonic dacă există ofițeri acoperiți în Executiv. „La numirea prin Parlament, eu nu verific, atunci când sunt instalări de guverne, pentru că mă obligă Constituția să-i numesc și n-am ce face. Dar atunci am întrebat telefonic. Mi s-a spus că nu este niciun ofițer acoperit, am închis subiectul, îmi veneau de la Parlament, oricum trebuia să-i validez. Și chiar mi-aduc aminte că am spus-o: Guvernul nu are niciun ofițer acoperit. Nu mi-a dat prin cap că ar fi rezerviști acoperiți”, a afirmat Băsescu, la Realitatea Tv.

„Oricum n-aveam ce să fac, pentru că pe votul Parlamentului eu nu pot respinge un guvern sau un prim-ministru”, a mai spus el.

Șeful statului a explicat că „neliniștea” i-a fost stârnită în momentul în care senatorul Valer Marian a făcut o interpelare privind calitatea de ofițer SIE a lui Victor Ponta. „Nu atât interpelarea, cât lipsa de răspuns și pe urmă discuțiile din presă”, a mai spus Băsescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Regele Charles e din ce în ce mai rău! S-au activat planurile de înmormântare! Apropiații...
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Simona Halep va fi EXCLUSĂ. Decizia care se pregătește în circuitul WTA
Oana Zăvoranu a ajuns la fundul sacului. Vedeta își vinde haine din garderobă.
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Criza climatică crește frecvența valurilor oceanice mortale, indică un studiu