Scandalul OFIȚERULUI ACOPERIT. Prima reacție a lui Victor Ponta: „Mă voi ruga și pentru Băsescu”

Scandalul OFIȚERULUI ACOPERIT. Prima reacție a lui Victor Ponta: „Mă voi ruga și pentru Băsescu”
Ponta OFIȚER ACOPERIT

Premierul Victor Ponta a avut prima reacție la declarațiile lui Traian Băsescu, care a afirmat despre el că a fost ofițer acoperit, declarând că „sunt numai minciuni”. Ponta participă la Iași la slujba de Sfânta Parascheva, ocazie cu care premierul a adăugat că se va ruga și pentru șeful statului, care „este extrem de tulburat și frământat”.

„Vă spun cu toată deschiderea că azi o să mă rog și pentru președintele Traian Băsescu, pentru că este extrem de tulburat și frământat și România nu trebuie să mai depindă de tulburările unei persoane. Eu cred că există instituții ale statului care, dacă cineva a încălcat legea, îl va trage la răspundere”, a declarat Ponta.

El a mai spus că din 1995, când a terminat Facultatea de Drept, a respectat legile și și-a servit țara și va face acest lucru în continuare.

„În ceea ce mă privește pot să vă spun foarte clar și foarte sigur că după ce am terminat facultatea de Drept în 1995 și până azi sunt douăzeci de ani de fiecare dată am respectat legile țării, mi-am servit țara, ca magistrat, ca deputat, ca ministru și o voi face la fel ca președinte al României”, a afirmat Ponta.

Premierul a mai susținut că Traian Băsescu se exprimă „într-un mod total inacceptabil pentru un președinte”, folosind această funcție și instituțiile pentru a o susține pe Elena Udrea.

„Băsescu se exprimă într-un mod inacceptabil pentru un președinte în funcție la adresa tuturor contracandidaților doamnei Udrea. Faptul că folosește funcția de președinte și instituțiile pentru a susține un candidat este evident un mod de a nu se comporta ca președinte și vă asigură că atunci când voi fi președinte veți vedea ceea ce vedem în ultimele zile poate fi schimbat cu adevărat”  a afirmat Victor Ponta.

Întrebat dacă este ceva adevărat din ceea ce a afirmat luni seară președintele Băsescu, premierul a afirmat: „Nu este adevărat, sunt numai minciuni. Sunt numai minciuni”.

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni, că Victor Ponta a fost ofițer acoperit al SIE în timp ce era procuror, fapt ce reprezintă „o ilegalitate constituțională” și „o incompatibilitate”, potrivit Constituției vechi.

Întrebat dacă faptul că Victor Ponta a fost și ofițer acoperit și procuror nu este o ilegalitate, președintele Traian Băsescu a spus că este „o ilegalitate constituțională”.

Băsescu a spus că la numirea Guvernului a întrebat telefonic dacă există ofițeri acoperiți în Executiv. „La numirea prin Parlament, eu nu verific, atunci când sunt instalări de guverne, pentru că mă obligă Constituția să-i numesc și n-am ce face. Dar atunci am întrebat telefonic. Mi s-a spus că nu este niciun ofițer acoperit, am închis subiectul, îmi veneau de la Parlament, oricum trebuia să-i validez. Și chiar mi-aduc aminte că am spus-o: Guvernul nu are niciun ofițer acoperit. Nu mi-a dat prin cap că ar fi rezerviști acoperiți”, a afirmat Băsescu, la Realitatea Tv.

„Oricum n-aveam ce să fac, pentru că pe votul Parlamentului eu nu pot respinge un guvern sau un prim-ministru”, a mai spus el.

Șeful statului a explicat că „neliniștea” i-a fost stârnită în momentul în care senatorul Valer Marian a făcut o interpelare privind calitatea de ofițer SIE a lui Victor Ponta. „Nu atât interpelarea, cât lipsa de răspuns și pe urmă discuțiile din presă”, a mai spus Băsescu.

 

VIDEO! O vietate din era dinozaurilor, filmată în timp ce înota într-un râu din România:...
George Burcea, declaraţie controversată de dragoste! Ce a putut să îi spună Vivianei Sposub, după...
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Părinții lui sunt actori celebri, dar el mănâncă din gunoaie. Povestea este șocantă
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
Donald Trump a adus în discuție România în contextul scandalului Hunter Biden. Reacția lui Klaus...
George Burcea, declaraţie controversată de dragoste! Ce a putut să îi spună Vivianei Sposub, după...
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Veste proastă pentru 7 milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu mărirea pensiilor
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...
Inchide