Scandalul ofițerului acoperit revine. Băsescu: „În Parchetul General mai ajung și oameni cu care un serviciu mai are interese să fie scăpat. Aici cred că a fost utilizat Ponta”

Scandalul ofițerului acoperit revine. Băsescu: „În Parchetul General mai ajung și oameni cu care un serviciu mai are interese să fie scăpat. Aici cred că a fost utilizat Ponta
Publicat: 28/10/2014, 12:28
Actualizat: 18/03/2015, 21:03

La aproape două săptămâni după ce a susținut, într-o emisiune tv, că premierul ar fi fost ofițer acoperit al SIE în perioada 1997-2001, președintele Traian Băsescu redeschide subiectul sugerând că misiunea lui Victor Ponta ar fi fost aceea de a „scăpa” serviciul dintr-un dosar. „Era un țângău ca experiență. Un țânc. El a fost utilizat la altceva. În Parchetul General mai ajung și oameni cu care un serviciu sau altul mai are interese să fie scăpat. Aici cred că a fost utilizat Victor Ponta”, a spus Băsescu, într-un interviu la „Adevărul LIVE”.

Întrebat dacă trebuie crezut doar pe cuvânt când vine vorba de trecutul actualului premier într-un serviciu de informații, președintele a instistat asupra faptului că își susține afirmațiile în continuare. „Eu n-am făcut dezvăluiri, pentru că asta ar însemna să ai un document și să îi spui conținutul. Au fost niște afirmații pe care le-am făcut și baza este solidă. Această afirmație o susțin în continuare. (…) Niciodată n-o să vă dea cineva vreo operațiune. Aici s-a făcut marele joc: nu ai voie să vorbești despre activitățile SIE, despre sursele SIE”.

Proba spuselor sale, arată președintele, poate fi obținută doar în instanță. „Mă credeți dacă vreți. Dar puteți face un lucru înțelept. Dacă societatea e interesată, n-au decât să deschidă o acțiune în instanță și instanța va obliga SIE, dacă este o informație de interes public și atunci când este vorba de încălcarea legilor”, a adăugat Băsescu.

În privința lui Victor Ponta, principalul candidat la alegerile prezidențiale, Traian Băsescu îl acuză că „a apucat să spună o minciună, a încălcat Constituția și acum o ascunde”. „Victor Ponta nu înțelege că nu e neapărat rău să fi fost ofițer acoperit SIE, dar, ca președinte, te pune într-o situație dificilă să ai o asemenea taină. Te face manevrabil. Orice serviciu, atunci când prinde slăbiciunea, și-ar extinde aria de influență. N-avem voie să riscăm ca serviciile să dobândească influență în politică”, consideră Băsescu.

Dacă o astfel de etapă în CV-ul unui candidat nu îi poate bloca accesul la instalarea la Cotroceni, actualul președinte crede că „poate avea urmări dacă proba se produce în instanță în timpul mandatului. „Poate fi șantajat. De fostul lui ofițer de legătură, de serviciu. Președintele trebuie să fie un om liber de orice șantaj. (…) Poate avea urmări, dacă proba se produce în timpul mandatului de președinte. Dacă va fi o acțiune în instanță și se va proba că a fost în perioada 1997-2001 ofițer acoperit”, a mai spus Băsescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun