• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Scandalul Pivniceru, în viziunea lui Antonescu: „Operațiune securistică de provincie; ea rămâne potrivită la Justiție”

Președintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Realitatea TV, că Mona Pivniceru este independentă politic și foarte nimerită, în continuare, pentru a ocupa portofoliul Justiției în Guvern, scandalul în care a fost implicată fiind o "operațiune securistică de provincie".

Președintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Realitatea TV, că Mona Pivniceru este independentă politic și foarte nimerită, în continuare, pentru a ocupa portofoliul Justiției în Guvern, scandalul în care a fost implicată fiind o „operațiune securistică de provincie”.

Potrivit lui Antonescu, povestea cu Mona Pivniceru și modul cum a fost prezentată o califică drept o „operațiune securistică de provincie”.

„Ca să anunți jumătate de zi că vei zgudui scena politică românească, se întâmplă ceva îngrozitor, cu două poze în care doamna intră într-o mașină și apoi într-un imobil de locuințe, mi se pare securism de provincie”, a spus Antonescu.

El a arătat că, dincolo de „această încercare de scandal”, Mona Pivniceru rămâne, din punctul lui de vedere, o persoană „foarte nimerită pentru a ocupa portofoliul de justiție, pentru că este independentă politic, pentru că este calificată și supercalificată profesional și este recunoscută în breaslă ca autoritate”.

Întrebat dacă o susține în continuare pe Mona Pivniceru pentru portofoliul de la Justiție, Antonescu a spus că nu și-a schimbat cu nimic opțiunea.

„Din punctul meu de vedere, cu cât mai repede, cu atât mai bine. În momentul în care premierul va face această propunere, va dura foarte puțin pentru a fi învestită”, a arătat președintele interimar.

Crin Antonescu a mărturisit că a sunat-o pe Mona Pivniceru, pentru că a văzut-o foarte afectată de această „anchetă și încercare de a genera un scandal, fără niciun element în jurul ei”, și pentru a o încuraja și a-i spune „Wellcome to the club, asta este viața politică, astea sunt mizele, astea sunt mijloacele unora și din astea vor mai fi”.

Plenul Consiliul Superior al Magistraturii va lua în discuție, miercuri 22 august, demisia judecătoarei Mona Pivniceru din funcția de membru ales al CSM.

Potrivit site-ului Consiliului Superior al Magistraturii, ședința Plenului CSM este programată în 22 august, la ora 10.00.

Pe ordinea de zi a ședințe se află și Nota Direcției resurse umane și organizare privind solicitarea judecătoarei Mona Maria Pivniceru de a se lua act de demisia din funcția de membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii.

Joi, Mona Pivniceru spunea, pentru gandul.info, că se gândește până luni 20 august dacă mai acceptă nominalizarea pentru postul de ministru al Justiției, după ce postul RTV a publicat mai multe imagini cu ea intrând în mașina lui Andrei Năstase.

Premierul Victor Ponta declara însă că Mona Pivniceru i-a spus că nu renunță la postul de ministru al Justiției și nu își retrage demisia din CSM, el precizând că, în aceste condiții, nu își retrage propunerea privind numirea acesteia la MJ.

Inchide