• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Schimb de replici dure între Crin Antonescu și Mihai Gâdea. Președintele PNL acuză „propaganda pesedistă” de la Antena 3

Schimb de replici dure între Crin Antonescu și Mihai Gâdea. Președintele PNL acuză „propaganda pesedistă” de la Antena 3
Crin Antonescu a acuzat postul Antena 3 și pe Mihai Gâdea de "propagandă pesedistă".

Președintele PNL, Crin Antonescu, a avut un schimb de replici dure, în această seară, cu moderatorul Mihai Gâdea, acuzând postul de televiziune Antena 3 de „propagandă pesedistă”. 

„Luați arhiva și o să vedeți că cine nu e pesedist sau cine nu e în aria de influență a pesediștilor, acela e cu Traian Băsescu, este un raționament perfect greșit. Asta e pretenția voastră. Am ceva împotriva unei propagande. Antena 3 face o propagandă pesedistă.  Eu sunt atacat pentru că am fost într-o emisiune la B1. Dacă premierul Ponta a fost atât de des la B1, încât l-au prins evenimente grele, nu am văzut nicio problemă”, i-a spus Antonescu.

Liderul liberal a explicat că realizatorul de televiziune caută pretexte pentru menținerea regimului Traian Băsescu, dând vina pe ruperea USL din cauza peneliștilor.

„Nu în criticarea regimului Băsescu (n.r.- este Antena 3 inexactă), ci în identificarea vinovăției pentru menținerea lui. Regimul Traian Băsescu s-a menținut nu din cauză cu USL s-a rupt acum o săptămână, ci din cauza legimitării lui de către premierul Victor Ponta, de către noi toți, pentru am mers înainte și așa a câștigat teren și a supraviețuit. Lupta împotriva lui Traian Băsescu înseamnă lupta împotriva unui mod de a face politică și nu e obligatoriu de dus doar din interiorul USL. Ca să lovim în Traian Băsescu, nu trebuie să spun . Regimul Traian Băsescu s-a menținut când s-a încheiat un pact de coabitare, când la instituțiile europene s-a spus că totul e în regulă cu domnul Băsescu cu tot, atunci s-a menținut”, a mai spus președintele PNL, la Antena 3.

Totodată, Crin Antonescu și-a exprimat regretul că nu a ieșit din USL încă de la semnarea pactului de coabitare dintre Victor Ponta și Traian Băsescu.

„Dacă e ceva ce ne putem reproșa, e că nu am plecat din Guvern când s-a semnat pactul de coabitare.  Poate că era mai sănătos de atunci. Aveam, însă, atâtea altele pe care speram să le facem împreună, dar întrebarea rămâne. Poate era mai sănătos de atunci, dar până nu am consumat ultima speranță nu am plecat”, a mai spus acesta.

Susținând că la Antena 3 s-a insinuat că a avut legătură cu faptul că liberalii care s-au opus ruperii USL au fost „umflați” de DNA, Crin Antonescu a spus că „o asemenea mizerie, în 20 de ani, nu am văzut nici de la Băsescu”.

La insistența lui Antonescu că la postul TV se face „propagandă pesedistă”, realizatorul a izbucnit: „cum vă permiteți?”. „Uite așa”, a zis Antonescu. Mai mult, liderul PNL a spus că insinuarea că Iohannis îl apără pe Băsescu i se pare „o prostie”.

„Nu trebuie să-mi iau certificat de bună purtare nici de la dvs, nici de la domnul Ponta, nici de la Antena 3. Oamenii care ne urmăresc și ne judecă trebuie să știe adevărul, care este următorul. Dumneavoastră, din păcate, ca post de televiziune, ați făcut unul dintre cele mai urâte lucruri din lume spunând oamenilor o mare minciună, afirmând fără niciun temei că eu sunt înțeles politic cu Traian Băsescu, că avem combinații politice și că lucrăm împreună”, i-a mai reproșat Antonescu.

Ulterior, președintele PNL i-a luat apărarea lui Klaus Iohannis, despre care a spus că a fost atacat de postul de televiziune.

„Domnul Iohannis este un om asupra căruia v-ați năpustit cu toții și cei care lucrați în armata pesedistă de propaganda. De exemplu dumneavoastră, Iohannis are un singur păcat, că nu e pesedist”, a acuzat liderul PNL.

„Eu nu pot să stau să mă scuipați din balconul Palatului Cotroceni. Nu mă faceți pe mine propaganda pesedistă. Cum vă permiteți? Mie mi se pare că sunteți, în mod evident, mână-n mână cu Băsescu și că Iohannis n-a avut niciodată în viața lui niciun fel de critică la adresa lui Traian Băsescu!”, a izbucnit și Mihai Gâdea.
 

Inchide