Schimb de replici între Traian Băsescu și Crin Antonescu. Ce a lăsat președintele la plecarea din Parlament

Redactor:
Cristian Andrei
Schimb de replici între Traian Băsescu și Crin Antonescu. Ce a lăsat președintele la plecarea din Parlament
Președintele Traian Băsescu și Crin Antonescu au avut un scurt schimb de replici în plenul Parlamentului.

Președintele Traian Băsescu și Crin Antonescu au avut un scurt schimb de replici în plenul Parlamentului.

„Ați vorbit despre dictatură. Ați văzut vreun dictator care să dea opoziției funcția de prim-ministru? Ați văzut vreun dictator care să dea opoziției cel mai puternic serviciu de informații interne și singurului serviciu de informații externe. Dacă nu ați văzut mai căutați dictatori”, a spus Traian Băsescu.

El i-a spus președintelui Senatului că dacă vorba înseamnă faptă înseamnă că a destituit șase judecători de la Curtea Constituțională.

„Înțeleg că unul din vorbitorii de la putere a spus că România își va respecta toate angajamentele internaționale: cel mai important nu este scris se numește respectarea statului de drept, pe care nu o mai faceți. Am înțeles că domnul senator Șova era frământat că de ce mă supără că ia justiția de la cineva. Justiția nu trebuie luată de nicăieri. Justiția nu trebuie luată din independența ei”, a adăugat președintele.

Traian Băsescu a precizat că dacă hotărârile judecătorești s-ar aplica parlamentarii Pâslaru, Andon și Diaconu nu ar putea vota suspendarea sa.

„Am numit doi prim-miniștri unul se numește Călin Popescu Tăriceanu, Victor Ponta paradoxal ambii și-au propus ca obiectiv suspendarea președintelui. I-am văzut pe amândoi cu ochii blânzi și umezi când le-am pus în mână mandatul și apoi marionete ale corupților din partidele lor”, a descris președintele relația cu foștii premieri. 

În final el a avut un mesaj către parlamentari, dar și unul special pentru Crin Antonescu.

„Să aveți grijă de țară și de oamenii ei! Să se aplice legea educației, a avea grijă de țară înseamnă să aplicați cele patru coduri, a avea grijă de țară înseamnă să creați locuri de muncă, a avea grijă de țară înseamnă să nu vă atingeți de justiție și de instituțiile statului”, a fost mesajul adresat parlamentarilor.

El a spus că îl așteaptă la Cotroceni pe Crin Antonescu cu demisia dacă parlamentarii nu vor vota suspendarea sa.

„Am conștiința împăcată că mi-am făcut datoria față de țara mea, față de poporul meu!”, a spus la final președintele Băsescu.

Inchide