Scrisoarea deschisă pe care Tăriceanu i-o adresează lui Iohannis, după ce președintele l-a catalogat drept „puțin obsedat”

Scrisoarea deschisă pe care Tăriceanu i-o adresează lui Iohannis, după ce președintele l-a catalogat drept „puțin obsedat
Publicat: 02/11/2017, 19:02

„Încep prin a exprima regretul meu cu privire la atacul pe care l-ați lansat azi la adresa mea ca președinte al Senatului, total nepotrivit pentru demnitatea unui președinte al țării, atât ca limbaj, cât și ca argumentație. Această manieră de exprimare publică devoalează starea dumneavoastră de nervozitate pe care pot s-o înțeleg, dar nu pot s-o accept, stare generată de o serie de adevăruri despre domnia voastră care nu vă convin, dar care au devenit notorii și pe care le-am reiterat opiniei publice zilele trecute (…) Eu nu sunt timorat nici de dosarele pe care le fabrică la comandă zeloasa dumneavoastră colaboratoare, Codruța Kovesi, și nici de alte instrumente utilizate de ‘statul paralel'”, se arată în scrisoarea pe care Tăriceanu a dat-o publicității joi seara.

Președintele Senatului ține să contrazică afirmațiile lui Klaus Iohannis despre faptul că nu există un stat paralel în România, Tăriceanu afirmând chiar că Iohannis este produsul acestuia.

„Ba există, domnule președinte, iar dumneavoastră sunteți produsul acestor forțe, având rolul de a executa întocmai și la timp planurile oculte ale ‘statului paralel’. Doar nu vă închipuiți că ați câștigat alegerile din 2014 pentru inexistente merite politice sau pentru ilegalitățile comise în calitate de primar al Sibiului. Nu. Ați fost ales de ‘statul paralel’ să câștigați alegerile pentru că sunteți șantajabil cu dosare penale și, deci, ușor de manevrat de cei care controlează cu adevărat ‘statul paralel’. Când e vorba despre adversari politici, termenul dvs. preferat este: ‘penal’. Ce adjectiv credeți că vi s-ar potrivi după ce s-a dovedit că familia dumneavoastră a obținut prin fals și uz de fals niște spații locative valoroase la Sibiu în perioada când erați primar?”, scrie Călin Popescu-Tăriceanu.

El îl acuză pe șeful statului că preferă „metoda absurdă” a negării evidențelor ieșite la suprafață în urma audierilor din comisiile parlamentare ale unor persoane din interiorul sistemului. „În lipsă de argumente și nedorind ca opinia publică să afle mai multe, ați ales metoda absurdă a negării evidenței și, în plus, ați refuzat ca, în calitate de șef al CSAT, să luați masuri față de faptele grave prezentate la Parlament, deși aveați obligația s-o faceți”, susține președintele ALDE.

Tăriceanu consideră că Iohannis a inversat cauza cu efectul. Astfel, dosarul întocmit împotriva sa este efectul declarațiilor pe care președintele Senatului le-a făcut împotriva abuzurilor DNA și serviciilor secrete, nu invers. „În plus, vă reamintesc că aceste critici publice sunt făcute cu multă vreme în urmă, de circa 3 ani. ‘Statul paralel’, pe care cu onor îl patronați, a încercat ca și în alte cazuri să mă reducă la tăcere, dar, ce să vezi, rețeta n-a reușit”, a scris Tăriceanu.

El a răspuns și afirmației lui Klaus Iohannis, potrivit căreia liderul ALDE „nu face bine politicii”. „Aveți dreptate, nu fac bine politicii promovate de dumneavoastră. Aveți dreptul să exprimați un punct de vedere, dar de același drept mă bucur și eu”, a ripostat Tăriceanu.

Președintele Senatului îl acuză pe Iohannis că, prin opoziția manifestată față de schimbările preconizate în sistemul judiciar, arată că vrea să păstreze controlul pe care șeful statului l-ar exercita asupra Justiției. „Această atitudine duplicitară chiar face rău politicii”, a adăugat Popescu-Tăriceanu.

În plus, liderul ALDE îi reproșează lui Iohannis faptul că nu dorește introducerea unui prag pentru abuzul în serviciu, în condițiile în care acesta a fost cerut printr-o decizie a CCR. „În ultimii ani s-a impus o cutumă necesară la nivelul liderilor politici de a nu politiza deciziile CCR prin critici publice. Este o cutumă pe care am respectat-o pentru că respect Constituția. Dumneavoastră ați încălcat-o și, mai grav, alimentați un curent de opinie conform căruia deciziile CCR și Constituția se respectă doar atunci când servesc intereselor proprii. Se induce astfel percepția că deciziile Curții Constituționale sunt facultative, că pot fi puse la îndoială și, deci, că legea fundamentală a statului poate fi pusă la îndoială”, se mai arată în scrisoarea deschisă.

Președintele Klaus Iohannis a spus, joi, despre Călin Popescu Tăriceanu că este puțin obsedat și are declarații ciudate, după ce președintele Senatului l-a acuzat că este beneficiarul statului paralel.

„În România nu există forțe oculte sau un stat paralel. O vreme am urmărit declarațiile domnului menționat, care a fost și premier, a avut abordări câteodată interesant de urmărit. De la o vreme nu mai urmăresc afirmațiile acestui domn pentru că au devenit din ce în ce mai ciudate. Câteodată se crează impresia că e puțin obsedat și persoane puțin obsedate nu fac bine politicii. Culmea, abordările au apărut cu intensitate de când procurorii l-au deferit Justiției pe acest domn”, a răspuns președintele Klaus Iohannis acuzațiilor venite din partea lui Călin Popescu Tăriceanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel Dragomir, ucigașul Andreei. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate:...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Intră în vigoare de la 1 APRILIE. Schimbarea care afectează direct extrem de mulți români
Capcana STB pentru șoferii nesimțiți. Nimeni nu mai scapă
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...