Sebastian Ghiță, ”tur de forță” în ziua votului privind cererile DNA. Cum și-a ”convins” colegii din Parlament să nu încuviințeze arestarea sa: ”Consecințele ar fi fost dezastruoase”

Sebastian Ghiță, ''tur de forță'' în ziua votului privind cererile DNA. Cum și-a ''convins'' colegii din Parlament să nu încuviințeze arestarea sa: ''Consecințele ar fi fost dezastruoase''
Publicat: 04/04/2016, 11:33
Actualizat: 05/04/2016, 19:51

„În ziua votului, Ghiță Sebastian Aurelian a contactat, personal, deputații de la toate formațiunile politice și i-a rugat să nu voteze cererea, promițându-le direct sau lăsându-le să se înțeleagă că atunci când au nevoie, ușa televiziunii RTV le este deschisă, având în vedere și faptul că urmează două campanii electorale anul acesta. A fost de la sine înțeles că, în cazul unui vot în favoarea arestării observat, consecințele erau dezastruoase pentru cel în cauză”, a precizat parlamentarul cu identitate protejată în fața procurorilor anticorupție.

De asemenea, deputatul a precizat în declarația pe care a dat-o la DNA că votul ar fi putut fi observat în contextul în care președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a permis filmarea procedurii de vot de la balcon, lucru care, potrivit parlamentarului, nu se mai întâmplase niciodată până atunci, ceea ce ar fi înseamnat că „există posibilitatea ca din cele patru camere, una să fie a postului România TV sau chiar a lui personală, scopul fiind de a monitoriza votul fiecărei persoane care trecea pe la urne”, se arată în declarație.

„A fost prima dată de când sunt parlamentar când s-a permis la un vot cu bile să fie lăsate camerele la balcon pentru a avea vizibilitate maximă. Ghiță Sebastian Aureșian folosește televiziunea sa ca o forma de șantaj pentru oamenii politici, iar toată forța financiară și relațională deținută o folosește ca mijloc de a obține în schimb avantaje persoanale de orice natură”, mai susține martorul cu identitate protejată.

Totodată, colegul de partid al lui Sebastian Ghiță le-a mai spus procurorilor că îl cunoaște personal pe acesta, precizând că „Ghiță Sebastian Aurelian a avut în ultima perioadă și are la acest moment atâta putere financiară și relațională încât deciziile lui au fost și sunt respectate de conducerea Partidului Social Democrat și mă refer aici, în principal la Victor Ponta și Liviu Dragnea. Astfel, Ghiță Sebastian Aurelian a putut să impună, în perioada mandatului lui Victor Ponta din aprilie 2012 până în noiembrie 2015, fără probleme, numirea, menținerea sau revocarea în funcții publice importante a unor persoane la nivel județean sau central. Această forță a lui Ghiță Sebastian Aurelian era și este potențată de deținerea postului de televiziune România TV unde are posibilitatea să promoveze imaginea unor politiciei sau să-i distrugă”, se mai arată în declarația dată în dosar.

Sebastian Ghiță a fost înștiințat vineri de procurorii DNA Ploiești că trebuie să plătească o cauțiune de 13 milioane de euro, suma reprezentând 10 % din averea parlamentarului, estimată la aproximativ 130 de milioane de euro. Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că la stabilirea cauțiunii s-a avut în vedere gravitatea faptelor, starea materială și faptul că patru persoane cercetate în acest dosar au fost arestate preventiv. Măsura a fost luată după ce plenul Camerei Deputaților a respins cererile DNA de reținere și arestare a parlamentarului.

Întrebat de acuzațiile pe care i le aduce colegul de partid, Sebastian Ghiță a declarat, la ieșirea de la audieri, că „îmi este interzis să vă ofer orice fel de informație. Nu am voie să spun nimic. Procurorul mi-a spus că nu am voie să vorbesc, am scris acele lucruri și nu am voie să le încalc. Mă simt interzis”.

Sebastian Ghiță este acuzat de dare de mită, șantaj, două infracțiuni de folosire, în mod direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, cumpărare de influență și conducerea fără permis.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?