Sebastian Lăzăroiou, despre Ponta: Dacă tot e curajos, îi dau lista cu firmele PSD să demanteleze mafia

Sebastian Lăzăroiou, despre Ponta: Dacă tot e curajos, îi dau lista cu firmele PSD să demanteleze mafia
Publicat: 21/05/2012, 12:10
Actualizat: 23/05/2012, 12:01

Fostul ministru al Muncii Sebastian Lăzăroiu a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că, dacă premierul Victor Ponta „e curajos” și vrea cu adevărat să pună ordine la POSDRU, îi va transmite personal lista cu firmele PSD implicate în „mafia transpartinică” a fondurilor UE de la Ministerul Muncii.

„Am vorbit de neregulile de la POSDRU încă de când am venit ministru, mă rog, Ponta era pe vremea aia ocupat cu sindicatele, cu scosul oamenilor în stradă, el avea alte probleme. Cât am stat acolo, e adevărat am stat trei luni, grație PDL care nu m-a mai vrut acolo, dar, cât am stat, asta am încercat să fac, să pun ordine. Începusem ceva, am reușit cu siguranță și astea sunt date oficiale, să cresc rata absorției, chiar dacă au fost trei luni”, a declarat Lăzăroiu.

Fostul ministru a susținut că în cazul POSDRU este vorba de „o mafie transpartinică”, din care fac parte atât firme asociate cu PDL, dar și societăți afiliate PSD și PNL.

„Îi sugerez lui Ponta, dacă vrea să facă cu adevărat ordine la POSDRU, să demanteleze mafia transpartinică, care suge bani de acolo, de la POSDRU, inclusiv mafioții lui din PNL-PSD. Domnul Ponta, dacă e așa de curajos, să demanteleze mafia aia și să înceapă cu mafioții din PSD, care se ocupă de fondurile europene și care au firme acolo, la POSDRU. Dacă vrea, îi pun eu la dispoziție lista cu firmele”, a susținut Lăzăroiu.

În plus, el l-a invitat pe Victor Ponta să convoace un congres extraordinar al PSD în care să vorbească de toate firmele și persoanele implicate în neregulile de la POSDRU.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la sediul USL, că foștii miniștri ai Muncii Ioan Botiș, Sebastian Lăzăroiu și Sulfina Barbu au dat cea mai mare gaură bugetului României pe care a identificat-o până în prezent.

„Începem să curățăm mizeria și hoțiile lăsate în urmă de Botiș, de Lăzăroiu și de Sulfina Barbu. Anul acesta, bani de la POSDRU, din fericire e vorba doar de o sută de milioane de Euro, spun din fericire, pentru că anul viitor trebuie să salvăm 1,1 miliarde de Euro, pentru că ceea ce s-a întâmplat la POSDRU sub conducerea acestor trei miniștri este un noian de fraude, de folosire ilegală a banilor, motiv pentru care CE va lua față de România cea mai radicală măsură posibilă, adică suspendarea fondurilor”, a spus Ponta, precizând că acum poate vorbi pentru că este la sediul Uniunii Social-Liberale.

România riscă să piardă definitiv fonduri europene de 100 milioane euro în acest an și 1,1 miliarde euro anul viitor prin Programul Operațional de Dezvoltare a Resurselor Umane (POSDRU), din cauza unor grave nereguli sesizate la derularea programului în intervalul 2010-2011, a declarat anterior premierul Ponta, la Palatul Victoria.

El a arătat că a sesizat Departamentul de Luptă Antifraudă, care gestionează astfel de probleme, și că Guvernul va încerca să aplice un program de acțiuni prin care să evite pierderea fondurilor europene și că, dacă acest program nu va putea fi aplicat până la sfârșitul anului, va dispune o măsură „radicală” de restructurare totală a Autorității de Management a POSDRU, inclusiv cu riscul reacreditării.

Premierul a arătat totodată că persoanele vinovate trebuie să răspundă civil și penal pentru acest „jaf”.

Comisia Europeană a decis, în 21 februarie, întreruperea rambursărilor pentru declarațiile de cheltuieli din cadrul POSDRU, măsura putând fi menținută cel mult șase luni.

Ulterior, potrivit Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale, Comisia Europeană a anunțat decizia de reluare a plăților pentru POSDRU, hotărâre care se bazează pe progresele înregistrate în implementarea programului, ce au fost reflectate în raportul Autorității române de Audit transmis CE în 5 martie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers