Sebastian Lăzăroiou, despre Ponta: Dacă tot e curajos, îi dau lista cu firmele PSD să demanteleze mafia

Sebastian Lăzăroiou, despre Ponta: Dacă tot e curajos, îi dau lista cu firmele PSD să demanteleze mafia
Fostul ministru al Muncii Sebastian Lăzăroiu a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că, dacă premierul Victor Ponta "e curajos" și vrea cu adevărat să pună ordine la POSDRU, îi va transmite personal lista cu firmele PSD implicate în "mafia transpartinică" a fondurilor UE de la Ministerul Muncii.

Fostul ministru al Muncii Sebastian Lăzăroiu a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că, dacă premierul Victor Ponta „e curajos” și vrea cu adevărat să pună ordine la POSDRU, îi va transmite personal lista cu firmele PSD implicate în „mafia transpartinică” a fondurilor UE de la Ministerul Muncii.

„Am vorbit de neregulile de la POSDRU încă de când am venit ministru, mă rog, Ponta era pe vremea aia ocupat cu sindicatele, cu scosul oamenilor în stradă, el avea alte probleme. Cât am stat acolo, e adevărat am stat trei luni, grație PDL care nu m-a mai vrut acolo, dar, cât am stat, asta am încercat să fac, să pun ordine. Începusem ceva, am reușit cu siguranță și astea sunt date oficiale, să cresc rata absorției, chiar dacă au fost trei luni”, a declarat Lăzăroiu.

Fostul ministru a susținut că în cazul POSDRU este vorba de „o mafie transpartinică”, din care fac parte atât firme asociate cu PDL, dar și societăți afiliate PSD și PNL.

„Îi sugerez lui Ponta, dacă vrea să facă cu adevărat ordine la POSDRU, să demanteleze mafia transpartinică, care suge bani de acolo, de la POSDRU, inclusiv mafioții lui din PNL-PSD. Domnul Ponta, dacă e așa de curajos, să demanteleze mafia aia și să înceapă cu mafioții din PSD, care se ocupă de fondurile europene și care au firme acolo, la POSDRU. Dacă vrea, îi pun eu la dispoziție lista cu firmele”, a susținut Lăzăroiu.

În plus, el l-a invitat pe Victor Ponta să convoace un congres extraordinar al PSD în care să vorbească de toate firmele și persoanele implicate în neregulile de la POSDRU.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la sediul USL, că foștii miniștri ai Muncii Ioan Botiș, Sebastian Lăzăroiu și Sulfina Barbu au dat cea mai mare gaură bugetului României pe care a identificat-o până în prezent.

„Începem să curățăm mizeria și hoțiile lăsate în urmă de Botiș, de Lăzăroiu și de Sulfina Barbu. Anul acesta, bani de la POSDRU, din fericire e vorba doar de o sută de milioane de Euro, spun din fericire, pentru că anul viitor trebuie să salvăm 1,1 miliarde de Euro, pentru că ceea ce s-a întâmplat la POSDRU sub conducerea acestor trei miniștri este un noian de fraude, de folosire ilegală a banilor, motiv pentru care CE va lua față de România cea mai radicală măsură posibilă, adică suspendarea fondurilor”, a spus Ponta, precizând că acum poate vorbi pentru că este la sediul Uniunii Social-Liberale.

România riscă să piardă definitiv fonduri europene de 100 milioane euro în acest an și 1,1 miliarde euro anul viitor prin Programul Operațional de Dezvoltare a Resurselor Umane (POSDRU), din cauza unor grave nereguli sesizate la derularea programului în intervalul 2010-2011, a declarat anterior premierul Ponta, la Palatul Victoria.

El a arătat că a sesizat Departamentul de Luptă Antifraudă, care gestionează astfel de probleme, și că Guvernul va încerca să aplice un program de acțiuni prin care să evite pierderea fondurilor europene și că, dacă acest program nu va putea fi aplicat până la sfârșitul anului, va dispune o măsură „radicală” de restructurare totală a Autorității de Management a POSDRU, inclusiv cu riscul reacreditării.

Premierul a arătat totodată că persoanele vinovate trebuie să răspundă civil și penal pentru acest „jaf”.

Comisia Europeană a decis, în 21 februarie, întreruperea rambursărilor pentru declarațiile de cheltuieli din cadrul POSDRU, măsura putând fi menținută cel mult șase luni.

Ulterior, potrivit Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale, Comisia Europeană a anunțat decizia de reluare a plăților pentru POSDRU, hotărâre care se bazează pe progresele înregistrate în implementarea programului, ce au fost reflectate în raportul Autorității române de Audit transmis CE în 5 martie.

Patru dintr-o lovitură. Becali scrie ISTORIE în Liga I. FCSB a dat marele tun şi...
EXCLUSIV. Bianca Drăgușanu, desfigurată de Alex Bodi! Vedeta a fost ruptă cu bătaia de iubitul...
FOTO. Anna Lesko, fără lenjerie intimă pe sub rochie! Cum a apărut blonda pe stradă
A fost nevasta nr. 4! Ce s-a ales de cea mai sexy soție a lui...
Brigitte Pastramă DE NERECUNOSCUT la 20 de ani, fără operații estetice. Care este de fapt,...
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Lovitură cruntă pentru Mihai Gâdea! Emisiunea lui ... Nimeni nu se aștepta la ASTA
Primarul sectorului 4 a anunţat că va depune plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor împotriva...
Biroul Electoral Sector 1 intervine în scandalul imaginilor: Persoana din imagini, personal tehnic auxiliar
EXCLUSIV. Bianca Drăgușanu, desfigurată de Alex Bodi! Vedeta a fost ruptă cu bătaia de iubitul...
Aroganțe de vedetă! Ce a făcut fiica Biancăi Drăgușanu într-un restaurant de fițe din Capitală?...
Un RUS a dus la extrem un EXPERIMENT cu Coca-Cola. Urmarea a fost de-a dreptul...
ULTIMA ORĂ! Alegerile au fost anulate ... Oamenii vor fi chemați din nou la vot
Dezastru pentru Mihai Gâdea. Antena 3, sancționată dur din cauza lui Nicușor Dan: „Terorism mediatic!”
Ultimă oră! S-au ANULAT alegerile, la urne din nou pe 11 octombrie
Alegerile se anulează în acest oraş! Decizia luată de BEC
Masca miroase urât? Vezi 10 posibile cauze și soluțiile!
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Cine este românul care vrea să investească aproape 3 miliarde de euro într-un proiect gigant...
Inchide