Secretar executiv al PSD, Dorin Lazăr Maior, dat în urmărire generală

Secretar executiv al PSD, Dorin Lazăr Maior, dat în urmărire generală
Publicat: 14/11/2013, 18:25
Actualizat: 07/08/2015, 03:37

Secretarul executiv al PSD, Dorin Lazăr Maior, a fost dat în urmărire generală, după ce a fost condamnat la șapte ani de închisoare pentru șantaj, de către Curtea de Apel Târgu Mureș, pe 11 noiembrie.

Dorin Lazăr nu este de găsit, autoritățile din Brașov căutându-l și la adresa din buletin, și la reședință, potrivit B1.

Potrivit sursei citate, secretarul executiv al PSD pe problemele revoluționarilor și-a schimbat domiciliul în timpul procesului. Dacă nu va fi găsit în România, el va fi dat în urmărire internațională.

Curtea de Apel Mureș l-a condamnat, luni, la șapte ani de închisoare cu executare pe președintele Blocului Național al Revoluționarilor, Dorin Lazăr Maior, pentru șantaj, în dosarul „Romexterra”, menținând astfel decizia Judecătoriei Târgu Mureș din luna martie, iar decizia este definitivă.

Magistrații Curții de Apel Mureș l-au condamnat, luni, pe Dorin Lazăr Maior la șapte ani de închisoare cu executare, în dosarul „Romexterra”, în același dosar fiind condamnați și omul de afaceri Ovidiu Tition – la patru ani de închisoare cu executare și Florina Aprofirei – la trei ani de închisoare cu suspendare.

Decizia instanței este definitivă.

În 4 martie, Judecătoria Târgu Mureș l-a condamnat pe Maior la șapte ani de închisoare cu executare și interzicerea unor drepturi pe o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei.

Aceeași instanță l-a condamnat pe Tition la cinci ani de închisoare cu executare, iar pe Aprofirei la patru ani de închisoare cu executare.

Aceștia au făcut recurs la decizia Judecătoriei, iar Curtea de Apel Mureș a menținut sentința doar pentru Dorin Lazăr Maior, în timp ce în cazul celorlalți doi a casat-o, la rejudecare reducând pedepsele.

Dorin Lazăr Maior, Ovidiu Tition, Florina Aprofira au fost trimiși în judecată în 2006 de procurorii DNA Brașov, fiind acuzați că ar fi șantajat doi oameni de afaceri brașoveni, printre care și pe fostul director adjunct de la Romexterra Bank Brașov Mihai Mațepiuc, pentru modul ilegal în care se acordau credite la banca respectivă. Maior i-ar fi amenințat pe cei doi oameni de afaceri că îi va denunța dacă nu primește de la fiecare câte un milion de lei.

„Din probele administrate până în prezent a rezultat că inculpatul Maior Lazăr Dorin și inculpatul Tition Ovidiu au exercitat în cursul lunilor noiembrie – decembrie 2006 mai multe acțiuni de intimidare fizică și psihică, inclusiv amenințări cu darea în vileag a unor fapte reale, asupra a doi administratori de societăți comerciale și a unui director de bancă, sprijiniți fiind de învinuita Aprofirei Florina, în scopul obținerii unui fals material injust”, se preciza într-un comunicat al DNA Brașov.

În acest dosar, Tition și Maior au stat în arest preventiv pentru o perioadă, în urmă cu patru ani. Cei doi au fost reținuți și ulterior arestați sub acuzația de șantaj la finele lunii decembrie 2006 și până în mai 2007.

În prezent, Ovidiu Tition se află în arest într-un alt dosar. El a fost reținut de polițiștii Serviciului Investigare Fraude în 21 februarie 2013 și a fost apoi prezentat Tribunalului Brașov, care a decis arestarea lui preventivă pentru 29 de zile într-un dosar de înșelăciuni bancare, după ce, în perioada 2011 – 2012, a achiziționat mărfuri alimentare de peste 300.000 de lei, fără a avea disponibil în cont, și pe care le-a vândut apoi prin firmele concubinei lui.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Legea care se va aplica în toată România. Ordin de la UE. Toți românii au...
Pensionarii, ținuți în suspans. Poșta Română își bate joc de ei
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Motivul pentru care Erika Isac s-a ras în cap! Fanii au criticat-o dur: ”Ce nu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Substanțele toxice din microplastice pot fi absorbite prin piele, arată un studiu