Ședința Biroului Executiv al PNL | Klaus Iohannis i-ar fi îndemnat pe liberali să preia conducerea Camerei Deputaților și a Senatului / Orban își asumă răspunderea pe abrogarea OUG 114: Abrogăm sau modificăm cele mai multe prevederi

Ședința Biroului Executiv al PNL | Klaus Iohannis i-ar fi îndemnat pe liberali să preia conducerea Camerei Deputaților și a Senatului / Orban își asumă răspunderea pe abrogarea OUG 114: Abrogăm sau modificăm cele mai multe prevederi
Publicat: 02/12/2019, 14:53

ORA 14:30Orban își asumă răspunderea pe abrogarea OUG 114: Abrogăm sau modificăm cele mai multe prevederi

Ludovic Orban a anunțat, luni, că Guvernul își va asuma răspunderea pentru abrogarea și modificarea unor prevederi ale Ordonanței de Urgență 114/2018.Premierul a precizat că sunt vizate prevederi din domeniul Energiei și financiar bancar, dar că nu va afecta prevederile din domeniul construcțiilor.

„Abrogarea sau modificarea celor mai multe prevederi din ordonanța de urgență a Guvernului 114, fatidica Ordonanță de Urgență. Din păcate vedem că la nivelul Parlamentului dezbaterile care se poartă în jurul Ordonanței 114 nu se duc în direcția pe care ne-o dorim. Aici repet, așa pe scurt că obiectivul nostru este acela de a anula prevederile legate de domeniul energiei, taxarea în domeniul energiei. De asemenea, plafonarea prețului la care vând furnizorii energia electrică și gazul natural către consumatorii casnici”, a anunțat premeirul Ludovic Orban, luni, după ședința BEX.

Premierul a mai precizat abrogarea supraimpozitării și a suprataxării în domeniile bancare și din domeniul comunicațiilor, precum și abrogarea Fondului de Investiții.

„De asemenea, prevederile legate de supraimpozitarea sectorului financiar bancar. De asemenea, obiectivul nostru îl reprezintă abrogarea suprataxării în domeniul comunicațiior, abrogarea prevederilor profund nocive legate de funcționarea pilonului 2 de pensii. Abrogarea prevederilor legate de fondul de «fantomaticul Fond de Dezvoltare și Investiții», care a inventat existența unor bani care sunt doar pe hârtie și care nu existpă în buget, pentru a da o formă de mită către primari PSD a căror implicare în campania pentru prezindețiale a fost urmărită de fostul Guvern Dăncilă”, a mai spus Orban.

Premierul a mai declarat că modificările aduse Ordonanței nu vor afecta prevederile legate de sectorul de construcții.

„Din păcate a abroga aceste prevederi ar duce la distrugerea sectorului de construcții pentu că toate companiile din domeniu au schimbat practiccontractele de muncă în baza prevederilor din OUG 114″, a conchis Orban.

ORA 14:20 PremierulOrban: Există riscul dispariției din sistemul de justiție a 2700 de magistrați

Ludovic Orban a anunțat că Guvernul își va asuma răspunderea pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu. Totodată, Guvernul își va asuma răspunderea pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a pensionării anticipate a magistraților.

„Am cerut acordul Biroului Politic Național al PNL pentru angajarea răspunderii Guvernului pe două teme importante. O temă este legată de justiție și cealaltă temă este legată de abrogarea prevederilor nocive pentru economie din OUG 114. În ceea ce privește angajarea răspunderii pe domeniul justiției am cerut acordul pentru a cuprinde în proiectul de lege pe care ar urmă să ne angajăm răspunderea câteva elemente extrem de importante, prorogarea termenului de intrare în vigoare a pensionării anticipate a magistraților. De asemenea, prrogarea termenului de intare în vigoare care cresc de la doi la patru ani vechime necesară pentru intrarea în magistratură și prorogarea termenului de intrare în vigoare a prevederii care trece de la complete de doi la complete de trei”, a spus Ludovic Orban, la finalul ședinței Biroului Politic Național al PNL.

Șeful Executivului susține că dacă nu vor fi luate măsuri, atunci există riscul dispariției din sistemul de justiție a 2.700 de magistrați.

„În cazul în care Parlamentul nu votează proiectul de lege inițiat de PNL privind abrogarea recursului compensatoriu, vom include în proiectul de lege pe care ne vom angajă răspunderea și brogarea recursului compensatoriu”, a subliniat Orban.

ORA 13:55 Turcan anunță că Guvernul își va asuma răspunderea pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că Guvernul Orban își va asuma săptămâna aceasta răspunderea pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu și pentru prorogarea pensionării anticipate a magistraților. Ministrul Justiției va merge la CEDO pentru a prezenta situația justiției din România.

Citește continuarea…

ORA 13:50Guvernul Orban își va asuma răspunderea pentru OUG 114/2018

Liberalii au decis, în ședința Biroului Executiv, ca Guvernul Orban să își asume răspunderea pentru OUG 114/2018, au afirmat surse din partid pentru Mediafax.Liberalii au decis, în ședința Biroului Executiv, ca Guvernul Orban să își asume răspunderea pentru OUG 114/2018, au afirmat surse din partid pentru Mediafax.

Citește continuarea…

ORA 12:00 Iohannis i-ar fi îndemnat pe liberali să preia conducerea Camerei Deputaților și a Senatului

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis, luni, liberalilor să încerce să facă demersuri pentru a prelua conducerea Camerei Deputaților și a Senatului, au declarat surse politice, pentru Mediafax.

Șeful statului a reiterat, în cadrul Biroului Executiv al PNL, că liberalii nu trebuie să subestimeze PSD și să aibă în vedere că acesta este adversatul politic al partidului și nu USR, au adăugat sursele citate. El le-a mai spus să nu accepte în partid „primari trădători”.

Potrivit surselor menționate, președintele Iohannis a mai precizat că susține alegerile anticipate.

Regulamentul Camerei Deputaților nu ar permite momentan schimbarea lui Marcel Ciolacu de la șefia Camerei Deputaților.

În schimb, liberalii ar lua-o în calcul pe Alina Gorghiu pentru șefia Senatului, în contextul în care există o sesizare la CCR privind alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului, au spus surse din PNL, pentru Mediafax.

Curtea Constituțională a decis, miercurea trecută, să amâne pe 11 decembrie pronunțarea pe sesizarea făcută de mai mulți parlamentari independenți, ALDE, PNL, PMP, UDMR cu privire la alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului.

Klaus Iohannis a discutat aproximativ o oră și jumătate cu liberalii, în ședința BEX al PNL care are loc, luni, la Parlament.

ORA 10:40 Prioritatea lui Iohannis: Să rezolvăm prima dată bugetul pentru 2020 / Ce spune despre modificarea legilor justiției

Președintele Klaus Iohannis a declarat că înainte de modificarea legilor justiției se impune rezolvarea bugetului de stat pentru anul 2020. Șeful statului a adăugat că în paralel cu pregătirea bugetului este nevoie de pregărirea unor măsuri urgente pentru finalul anului 2019.

Citește continuarea…

ORA 10:35 Președintele Iohannis: Românii vor o țară fără PSD în conducerea statului / PSD a inhibat dezvoltarea României

Klaus Iohannis a declarat că românii nu mai vor ca PSD să fie la conducerea statului, aceasta fiind concluzia oamenilor. Șeful statului a precizat că nimeni nu ar trebui să se aștepte că își va schimba atitudinea în această privință.

„Mă aștept la o implicare totală în așa fel încât la sfârșitul anului 2020 să oferim românilor ceea ce își doresc: O Românie fără PSD. Ca să fiu bine înțeles, O Românie fără PSD în conducerea statului, în conducerile entităților politice. Nu vrem să trimitem pe nimeni altundeva decât unde îi este locul, dar în conducerea statului nu mai este locul PSD-ului și această chestiune vreau să fie foarte bine înțeleasă. Am spus-o de multe ori în campanie și o repet, ca să reținem împreună: PSD-ul a inhibat dezvoltarea României în ultimii 30 de ani și românii dovedit pe parcursul acestui an, începând cu europarlamentare, referendum și alegerile prezidențiale, că își doresc conducerea României fără PSD. Acesta este un obiectiv care trebuie să fie urmărit în continuare”, a afirmat Klaus Iohannis, luni dimineață, la începutul ședinței Biroului Executiv al PNL.

Citește contiuarea…

ORA 10:30Iohannis, despre campania electorală: Vrem să tragem câteva concluzii

„Am făcut o campanie electorală împreună, și încă una de succes. Vrem să tragem câteva concluzii. Acum discutăm despre ce a fost în campanie, câteva concluzii. Nu cred că astăzi discutăm despre aspecte guvernamentale, cel puțin nu în prezența mea. Asta rămâne pentru zilele următoare. Eu am mesaje pentru PNL în toate domeniile, dar le voi doză în așa fel încât să ajungă potrivit. Deci astăzi doar despre ce a fost în campania electorală”, a spus Klaus Iohannis, înainte de a intra la grupul PNL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală