Ședință de guvern, luni, în timp ce președintele Iohannis continuă consultările pentru formarea unui nou Executiv

Redactor:
Politic
Ședință de guvern, luni, în timp ce președintele Iohannis continuă consultările pentru formarea unui nou Executiv
Executivul are, luni, de la ora 13.00, ședință de Guvern, în vreme ce Klaus Iohannis a anunțat că va continua consultările cu partidele pentru formarea unui nou Guvern. Șeful statului a precizat că va desemna un alt premier, cel târziu marți.

Pe ordinea de zi a reuniunii de luni a Guvernului apar două proiecte de hotărâre, o notă, precum și raportul de activitate pe anul 2018 al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), potrivit unui comunicat de presă al Executivului, remis MEDIAFAX.

Astfel, Guvernul are spre aprobare un proiect de hotărâre privind înscrierea unui imobil, situat în comuna Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului și darea acestuia în administrarea Ministerului Apărării Naționale, pentru actualizarea valorii de inventar a imobilului 1568 aflat în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Apărării Naționale și modificarea anexei nr.4 la Hotărârea Guvernului nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului

Un alt proiect de hotărâre vizează înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a unor construcții și darea acestora în administrarea Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Sibiu.

Executivul va mai lua, luni, în discuție o notă privind transmiterea unei cereri către Consiliul Local al Municipiului Drobeta Turnu-Severin, în scopul emiterii unei hotărâri care are ca obiect trecerea unui imobil – teren cu suprafața de 7.503 mp, situat în Municipiul Drobeta Turnu-Severin, Str.Serpentina Roșiori nr.1-3, Județul Mehedinți, din domeniul public al Municipiului Drobeta Turnu-Severin în domeniul public al statului, în vederea dării lui în administrarea Tribunalului Mehedinți, pentru construirea Palatului de Justiție Mehedinți (Sediu Tribunalul Mehedinți și Judecătoria Drobeta Turnu-Severin).

Nu în ultimul rând, Executivul are pe ordinea de zi raportul de activitate pe anul 2018 al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Încrederea Guvernului a fost retrasă, după adoptarea moțiunii de cenzură, în plenul reunit de joi al Parlamentului. Klaus Iohannis a avut consultări, vineri, la Cotroceni, cu partidele parlamentare în vederea formării unui nou Guvern. Social-democrații nu au participat la consultările cu președintele României.

Șeful statului a precizat, la finalul consultărilor, că cel târziu marți va desemna un premier care va veni în Parlament cu o propunere de Guvern. Președintele Iohannis a adăugat că nu va desemna un prim-ministru de la PSD.

Orban va merge, marți, la Cotroceni, pentru consultări cu Iohannis privind numirea premierului

Liderul PNL Ludovic Orban va merge, marți, pentru consultări cu președintele Klaus Iohannis pe marginea numirii unui nou șef al Executivului, ca urmare a demiterii actualului Guvern PSD prin moțiune de cenzură, au declarat, surse politice, pentru Mediafax.

Citește continuarea…

×
Inchide