Ședință extraordinară la CNSAS pentru „reformarea” instituției. „Nu mai sunt bani de salarii pentru luna decembrie sau să publicăm deciziile instanțelor în Monitorul Oficial”

Ședință extraordinară la CNSAS pentru „reformarea instituției. „Nu mai sunt bani de salarii pentru luna decembrie sau să publicăm deciziile instanțelor în Monitorul Oficial
Publicat: 22/09/2013, 17:10
Actualizat: 07/09/2019, 20:27

Membrii Colegiului CNSAS au avut marțea trecută o discuție aprinsă despre situația financiară a instituției, decizându-se convocarea unei ședințe extraordinare pentru miercuri în care să se vorbească despre planurile de „reformă”, au declarat pentru gândul surse din Colegiu.

Potrivit acestora, în ședința de marți unii membri ai Colegiului au ridicat problema reorganizării unor direcții. Cele mai arzătoare probleme se referă la faptul că salariile pentru luna decembrie nu sunt acoperite, iar CNSAS nu mai are bani să plătească taxele solicitate de Monitorul Oficial pentru publicarea sentințelor instanțelor.

Potrivit surselor citate, unii membri ai CNSAS au pus și problema unor disponibilizări în instituție, lucru infirmat însă de președintele Colegiului, Dragoș Petrescu.

„Vă confirm faptul că miercuri va avea loc o ședință extraordinară a Colegiului, în afară de ședințele ordinare de marți și joi. Ședința de miercuri este dedicată exclusiv unor propuneri făcute de anumiți membri ai Colegiului privind niște propuneri de îmbunătățire, optimizare a activității instituției. Ședința de miercuri nu se va concentra pe problemele financiare. Există două probleme care vor fi discutate în ședințele ordinare ale colegiului. Prima are în vedere nivelul foarte ridicat al taxelor pe care trebuie să le plătim către Monitorul Oficial. Am trimis deja un memoriu săptămâna trecută către Secretariatul General al Guvernului în care am solicitat să fim sprijiniți deoarece este un nivel foarte mare al acelor taxe, dar noi avem obligația de a publica în Monitorul Oficial, sentințele rămase definitive”, a declarat pentru gândul Dragoș Petrescu.

Președintele CNSAS recunoaște că în acest moment instituția nu are bani pentru a plăti salariile pe luna decembrie.

„Mai este o problemă legată de acoperirea salarială pe luna decembrie. Am primit asigurări că se va rezolva la rectificarea bugetară și așteptăm acest răspuns. Membrii Colegiului sunt îngrijorați, este firească această îngrijorare și vom discuta aceste probleme”, a spus Petrescu.

El a confirmat și faptul că în ședința de miercuri se vor discuta propunerile membrilor CNSAS pentru „reformarea instituției”, care cuprind inclusiv „modificarea organigramei”.

„Să vedem în ce măsură asigurarea cu personal a unor direcții, poate unele direcții cu o activitate mai scăzută să fie accelerată prin reorganizare internă. Nu s-a pus problema disponibilizărilor, nu se pune problema de a da afară personal, dimpotrivă avem nevoie de cel puțin 25- 30 de angajați. Noi din schema de 300 de posturi avem ocupate doar 235. Avem nevoie de angajați suplimentar”, a explicat președintele CNSAS.

Dragoș Petrescu a ținut să precizeze că după ședința extraordinară de miercuri vor fi prezentate și angajaților propunerile de reformă, dacă acest lucru va fi acceptat și de către ceilalți membri ai Consiliului.

„Atât timp cât voi fi eu președinte CNSAS nu se vor face disponibilizări, nu vor fi dați oameni afară din CNSAS”, a spus Petrescu, adăugând că este nevoie de angajarea a încă 25 de persoane.

În acest moment, CNSAS are 300 de locuri bugetate, dar sunt ocupate doar 235. Cu toate acestea, președintele instituției a declarat că este într-adevăr o problemă că nu se acoperă nici acestea din bugetul alocat CNSAS.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația