Șeful cancelariei prezidențiale, atac dur la Ponta: ”Trece de limita bunului simț”

Redactor:
Ștefan Pană
Șeful cancelariei prezidențiale, atac dur la Ponta: ”Trece de limita bunului simț”
Șeful cancelariei prezidențiale, Dan Mihalache, a lansat, duminică, pe Facebook, un atac dur la adresa fostului premier Victor Ponta, afirmând că, în privința comentariilor acestuia despre situația din Republica Moldova, are o atitudine ipocrită "care trece de limita bunului simț".

Comentariul lui Dan Mihalache vine în urma unor postări, tot pe Facebook, ale fostului premier cu privire la situația complicată din Republica Moldova, în care Ponta l-a criticat inclusiv pe președintele Klaus Iohannis. Mihalache spune că, în loc să scrie pe rețelele de socializare „prostii” despre Klaus Iohannis și despre președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, Ponta ar fi trebuit să se implice în soluționarea problemelor.

„Să vorbească cu partenerii lui politici din Republica Moldova, să îi sfătuiască să nu destrame coaliția de guvernare. Să-i întrebe de ce era nevoie ca Guvernul Streleț să fie înlocuit… Să-i îndemne la prudență și să-i descurajeze pe prietenii săi, cu care are atatea poze, în dorințele de a acapara toată puterea politică în statul vecin. Victor Viorel Ponta știe foarte bine realitățile politice din Republica Moldova și tocmai de aceea atitudinea sa este de o ipocrizie care trece de limita bunului simț”, scrie Dan Mihalache.

În ultimele zile, de când criza politică din Republica Moldova s-a accentuat, fostul premier Victor Ponta a făcut, pe Facebook, o serie de comentarii, într-unul dintre ele comparând și situația de la Chișinău – unde unul dintre premierii propuși de majoritatea parlamentară a fost respins de președintele Timofti – cu situația din România, din 2009, când Klaus Iohannis fusese propus premier, dar Traian Băsescu l-a refuzat, în ciuda majorității PSD-PNL care îl sprijinea.

„Președintele Băsescu a refuzat să-l nominalizeze și l-a desemnat pe Croitoru! Iohannis (și noi toți, pe bună dreptate) a denunțat ferm acel abuz! Ianuarie 2015 – la Chișinău Președintele Moldovei Timofti refuză o propunere majorității absolute formate în jurul PDM și numește candidat de Premier o persoană din Administrația Prezidențială – același Iohannis spune că face foarte bine! Dacă nu ar fi de plâns, am putea râde!”, a comentat Ponta.

Într-o altă postare, Victor Ponta a acuzat autoritățile de la București că „trădează” Republica Moldova. „În ultimele două luni am reușit însă să exportăm peste Prut prostia, miopia și dezinteresul caracteristic de la București! Trădarea Bucureștiului este cu atât mai condamnabilă cu cât nu ne mai aflăm în 1940, singuri împotriva unei URSS formidabil de puternică. Deci azi e pură lașitate și prostie! Când cei de la Chișinău aveau cea mai mare nevoie de sprijinul nostru, liderii noștri politici au plecat în vacanță!”, scria Victor Ponta, fără să facă însă și nominalizări.

Mai mult, Ponta dădea de înțeles și că situația din Republica Moldova a fost agravată de politicile lui Traian Băsescu și Klaus Iohannis, care au refuzat să sprijine anumiți lideri de la Chișinău pentru că ar fi fost apropiați ai săi, cel mai recent exemplu fiind Guvernul Streleț. „Am refuzat să sprijinim Guvernul Streleț al PLDM pentru că a făcut sedința comună cu Guvernul României în septembrie la Neptun”, a scris Ponta.

Fostul premier l-a atacat pe Klaus Iohannis și pentru că „nu a făcut absolut nimic” pentru Republica Moldova, criticându-l și pe Nicolae Timofti pentru atitudinea sa slabă. „Cred că amândoi merită să fie decorați de Vladimir Putin pentru modul în care dau pe tavă Moldova înapoi Rusiei”, a mai spus Victor Ponta.

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a desemnat vineri prim-ministru pe Pavel Filip, susținut de majoritatea parlamentară, informează Unimedia. Nominalizarea vine după ce propunerea lui Nicolae Timofti, Ion Păduraru, a decis să se retragă din postul de premier al Republicii Moldova, la doar o zi după ce a fost desemnat de președinte. Anterior, majoritatea parlamentară de la Chișinău l-a propus de două ori premier pe controversatul om de afaceri Vladimir Plahotniuc, acesta fiind însă respins de ambele dăți de către președintele Timofti.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
FOTO. Cum arăta Crina Matei în tinerețe! Imagini fabuloase cu actrița în urmă cu zeci...
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Ion Țiriac și-a amintit ziua în care i-a cerut bani de pizza lui Ilie Năstase!...
S-a aflat ce SALARIU are preşedintele SUA. Mulţi au rămas surprinşi de suma primită lunar
Joe Biden a lansat un mesaj ascuns în site-ul Casei Albe: „Dacă citeşti acest lucru,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mesaj ascuns pe site-ul Casei Albe, apărut imediat după ce Joe Biden a preluat mandatul:...
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Este dovada CĂLĂTORILOR în TIMP? O descoperire recentă provoacă o CONTROVERSĂ de proporții
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Vestea teribilă pentru toți șoferii: se întâmplă la pompă cu prețul la benzină și motorină
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului despre Sebi, băiatul de 7 ani, dat dispărut de două săptămâni
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Omul care după ce a închis două afaceri a reuşit să transforme un chioşc de...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide