Șeful cancelariei prezidențiale, atac dur la Ponta: ”Trece de limita bunului simț”

Șeful cancelariei prezidențiale, atac dur la Ponta: ''Trece de limita bunului simț''
Publicat: 17/01/2016, 12:42

Comentariul lui Dan Mihalache vine în urma unor postări, tot pe Facebook, ale fostului premier cu privire la situația complicată din Republica Moldova, în care Ponta l-a criticat inclusiv pe președintele Klaus Iohannis. Mihalache spune că, în loc să scrie pe rețelele de socializare „prostii” despre Klaus Iohannis și despre președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, Ponta ar fi trebuit să se implice în soluționarea problemelor.

„Să vorbească cu partenerii lui politici din Republica Moldova, să îi sfătuiască să nu destrame coaliția de guvernare. Să-i întrebe de ce era nevoie ca Guvernul Streleț să fie înlocuit… Să-i îndemne la prudență și să-i descurajeze pe prietenii săi, cu care are atatea poze, în dorințele de a acapara toată puterea politică în statul vecin. Victor Viorel Ponta știe foarte bine realitățile politice din Republica Moldova și tocmai de aceea atitudinea sa este de o ipocrizie care trece de limita bunului simț”, scrie Dan Mihalache.

În ultimele zile, de când criza politică din Republica Moldova s-a accentuat, fostul premier Victor Ponta a făcut, pe Facebook, o serie de comentarii, într-unul dintre ele comparând și situația de la Chișinău – unde unul dintre premierii propuși de majoritatea parlamentară a fost respins de președintele Timofti – cu situația din România, din 2009, când Klaus Iohannis fusese propus premier, dar Traian Băsescu l-a refuzat, în ciuda majorității PSD-PNL care îl sprijinea.

„Președintele Băsescu a refuzat să-l nominalizeze și l-a desemnat pe Croitoru! Iohannis (și noi toți, pe bună dreptate) a denunțat ferm acel abuz! Ianuarie 2015 – la Chișinău Președintele Moldovei Timofti refuză o propunere majorității absolute formate în jurul PDM și numește candidat de Premier o persoană din Administrația Prezidențială – același Iohannis spune că face foarte bine! Dacă nu ar fi de plâns, am putea râde!”, a comentat Ponta.

Într-o altă postare, Victor Ponta a acuzat autoritățile de la București că „trădează” Republica Moldova. „În ultimele două luni am reușit însă să exportăm peste Prut prostia, miopia și dezinteresul caracteristic de la București! Trădarea Bucureștiului este cu atât mai condamnabilă cu cât nu ne mai aflăm în 1940, singuri împotriva unei URSS formidabil de puternică. Deci azi e pură lașitate și prostie! Când cei de la Chișinău aveau cea mai mare nevoie de sprijinul nostru, liderii noștri politici au plecat în vacanță!”, scria Victor Ponta, fără să facă însă și nominalizări.

Mai mult, Ponta dădea de înțeles și că situația din Republica Moldova a fost agravată de politicile lui Traian Băsescu și Klaus Iohannis, care au refuzat să sprijine anumiți lideri de la Chișinău pentru că ar fi fost apropiați ai săi, cel mai recent exemplu fiind Guvernul Streleț. „Am refuzat să sprijinim Guvernul Streleț al PLDM pentru că a făcut sedința comună cu Guvernul României în septembrie la Neptun”, a scris Ponta.

Fostul premier l-a atacat pe Klaus Iohannis și pentru că „nu a făcut absolut nimic” pentru Republica Moldova, criticându-l și pe Nicolae Timofti pentru atitudinea sa slabă. „Cred că amândoi merită să fie decorați de Vladimir Putin pentru modul în care dau pe tavă Moldova înapoi Rusiei”, a mai spus Victor Ponta.

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a desemnat vineri prim-ministru pe Pavel Filip, susținut de majoritatea parlamentară, informează Unimedia. Nominalizarea vine după ce propunerea lui Nicolae Timofti, Ion Păduraru, a decis să se retragă din postul de premier al Republicii Moldova, la doar o zi după ce a fost desemnat de președinte. Anterior, majoritatea parlamentară de la Chișinău l-a propus de două ori premier pe controversatul om de afaceri Vladimir Plahotniuc, acesta fiind însă respins de ambele dăți de către președintele Timofti.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Traian Băsescu tună și fulgeră. Cine i-a umilit finul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”