Șeful Comisiei SIE din Parlament: „ONG-urile lui Soros sunt catalizatorul Pieței Universității. Finanțările acestora pot reprezenta un pericol pentru siguranța națională” AUDIO

Șeful Comisiei SIE din Parlament: ONG-urile lui Soros sunt catalizatorul Pieței Universității. Finanțările acestora pot reprezenta un pericol pentru siguranța națională AUDIO
Publicat: 25/09/2013, 09:24
Actualizat: 19/05/2015, 08:11

Șeful Comisiei SIE din Parlament, Mihăiță Calimente, a declarat pentru gândul că ONG-urile din România finanțate de omul de afaceri George Soros au un rol determinant, de „catalizator”, al protestelor din Piața Universității împotriva proiectului minier de la Roșia Montană.

„Având în vedere că domnul George Soros se situează pe o parte clară a baricadei, împotriva acestui proiect, am observat că această părere a finanțatorului și-au însușit-o și ONG-urile care au primit finanțare de la George Soros”, a spus Calimente. Deputatul PNL a precizat că această intervenție din exterior poate reprezenta și un pericol pentru siguranța națională și că trebuie evaluată situația. El a indicat faptul că este de competența SRI să furnizeze aceste informații.

♦ despre ONG-urile care protestează față de proiectul minier: „Având în vedere că domnul George Soros se situează pe o parte clară a baricadei, împotriva acestui proiect, am observat că această părere a finanțatorului și-au însușit-o și ONG-urile care au primit finanțare de la George Soros”

♦ despre protestele din Piața Universității: „ONG-urile finanțate de Soros sunt un catalizator”

♦ despre legătura George Soros – proteste – siguranța națională: „Având aceste informații, reprezintă un pericol pentru siguranța națională faptul că un privat din exterior poate determina anumite acțiuni de stradă în România împotriva unui proiect pe care Guvernul intenționează să-l semneze?

INTERVIUL INTEGRAL CU ȘEFUL COMISIEI SIE, DEPUTATUL PNL, MIHĂIȚĂ CALIMENTE

Există o discuție în privința finanțării protestelor din Piața Universității. Ați primit informări că aceste proteste ar fi finanțate din afară pentru a bloca exploatarea minieră de la Roșia Montană?

În mod explicit, nu am primit asemenea informații pentru că fiind vorba de ONG-uri care își desfășoară activitatea în România ele nu fac obiectul SIE. Dar este clar că finanțările care au venit din afara țării au ajuns la foarte multe din aceste ONG-uri și chiar și în presa din România se arată că ele sunt finanțate de domnul George Soros. Având în vedere că domnul George Soros se situează pe o parte clară a baricadei, împotriva acestui proiect, am observat că această părere a finanțatorului și-au însușit-o și ONG-urile care au primit finanțare de la George Soros.

Dar implică aceste lucruri faptul că aceste ONG-uri au ieșit în stradă, protestele din Piața Universității sunt o emanație a lui George Soros?

Nu știu dacă pot spune acest lucru, dar este clar că se situează pe aceeași poziție și că legătura dintre cel care te finanțează și activitățile pe care le faci este o rezultantă logică.

ÎNREGISTRAREA AUDIO A INTERVIULUI O PUTEȚI ASCULTA LA FINALUL ARTICOLULUI

Dar în Piață nu sunt doar acele ONG-uri, presupun că nu au câteva zeci de mii de angajați care să iasă în stradă să protesteze?
Acum știți cum e, nici la Revoluție lucrurile nu au fost foarte clare de la început. Și astăzi se discută dacă a fost revoluție populară sau dacă întâi au acționat serviciile străine care și-au făcut datoria și după aia au ieșit și cetățenii. Lucrurile sunt legate într-un fel.

În opinia dvs, această legătură între George Soros ca poziționare și ONG-uri este o coincidență sau este mai mult decât o coincidență
Este mai mult decât o coincidență. Este mai ușor după aia prin mijloacele moderne pe care le avem astăzi să chemi oamenii la manifestație la ora X. Oamenii sunt dispuși să participe, chiar dacă nu au foarte multe informații sau toate informațiile să participe.

Aceste ONG-uri reprezintă un catalizator pentru ca oamenii să iasă în stradă împotriva proiectului minier de la Roșia Montană?
În opinia mea, da, sunt un catalizator. Nu am văzut niciunul din aceste ONG-uri să aibă o altă părere, decât cea pe care o are George Soros.

Având aceste informații , reprezintă un pericol pentru siguranța națională faptul că un privat din exterior poate determina anumite acțiuni de stradă în România împotriva unui proiect pe care Guvernul intenționează să-l semneze?
Sigur că poate reprezenta. Dacă facem o analiză economică, ce pierde și ce câștigă România, în funcție de acest rezultat, de rezultatul acestei analize ne putem da seama dacă este un pericol la adresa siguranței a României și a oricărui stat.

Îi veți cere domnului Meleșcanu să vină cu date concrete cum acești bani derulați prin aceste ONG-uri au fost posibil derulați pentru aceste mișcări de stradă?
Nu, pentru că nu este obiectul SIE să se ocupe de activitatea ONG-urilor din România. Cei care ar putea avea aceste informații ar putea fi cei de la SRI sau alte servicii.

Nu este foarte mult spus că 20.000 de oameni reprezintă practic voința unor ONG-uri și nu este voința lor?
Nu este vorba de voința unui ONG pentru că el probabil când ajunge în stradă are propria voință și nu exprimă întotdeauna ce exprimă ONG-ul. Poate ONG-ul este preocupat de mediu, foarte mulți sunt preocupați să nu ne vindem țara pentru că am putea exploata aceste zăcăminte, dar să le exploatăm noi. Sau alte lucruri. Principalul este că se dă un semnal, iar cei care dau semnalul sunt cei de la ONG-uri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers