Șeful Comisiei SIE din Parlament: „ONG-urile lui Soros sunt catalizatorul Pieței Universității. Finanțările acestora pot reprezenta un pericol pentru siguranța națională” AUDIO

Șeful Comisiei SIE din Parlament: ONG-urile lui Soros sunt catalizatorul Pieței Universității. Finanțările acestora pot reprezenta un pericol pentru siguranța națională AUDIO
Publicat: 25/09/2013, 09:24
Actualizat: 19/05/2015, 08:11

Șeful Comisiei SIE din Parlament, Mihăiță Calimente, a declarat pentru gândul că ONG-urile din România finanțate de omul de afaceri George Soros au un rol determinant, de „catalizator”, al protestelor din Piața Universității împotriva proiectului minier de la Roșia Montană.

„Având în vedere că domnul George Soros se situează pe o parte clară a baricadei, împotriva acestui proiect, am observat că această părere a finanțatorului și-au însușit-o și ONG-urile care au primit finanțare de la George Soros”, a spus Calimente. Deputatul PNL a precizat că această intervenție din exterior poate reprezenta și un pericol pentru siguranța națională și că trebuie evaluată situația. El a indicat faptul că este de competența SRI să furnizeze aceste informații.

♦ despre ONG-urile care protestează față de proiectul minier: „Având în vedere că domnul George Soros se situează pe o parte clară a baricadei, împotriva acestui proiect, am observat că această părere a finanțatorului și-au însușit-o și ONG-urile care au primit finanțare de la George Soros”

♦ despre protestele din Piața Universității: „ONG-urile finanțate de Soros sunt un catalizator”

♦ despre legătura George Soros – proteste – siguranța națională: „Având aceste informații, reprezintă un pericol pentru siguranța națională faptul că un privat din exterior poate determina anumite acțiuni de stradă în România împotriva unui proiect pe care Guvernul intenționează să-l semneze?

INTERVIUL INTEGRAL CU ȘEFUL COMISIEI SIE, DEPUTATUL PNL, MIHĂIȚĂ CALIMENTE

Există o discuție în privința finanțării protestelor din Piața Universității. Ați primit informări că aceste proteste ar fi finanțate din afară pentru a bloca exploatarea minieră de la Roșia Montană?

În mod explicit, nu am primit asemenea informații pentru că fiind vorba de ONG-uri care își desfășoară activitatea în România ele nu fac obiectul SIE. Dar este clar că finanțările care au venit din afara țării au ajuns la foarte multe din aceste ONG-uri și chiar și în presa din România se arată că ele sunt finanțate de domnul George Soros. Având în vedere că domnul George Soros se situează pe o parte clară a baricadei, împotriva acestui proiect, am observat că această părere a finanțatorului și-au însușit-o și ONG-urile care au primit finanțare de la George Soros.

Dar implică aceste lucruri faptul că aceste ONG-uri au ieșit în stradă, protestele din Piața Universității sunt o emanație a lui George Soros?

Nu știu dacă pot spune acest lucru, dar este clar că se situează pe aceeași poziție și că legătura dintre cel care te finanțează și activitățile pe care le faci este o rezultantă logică.

ÎNREGISTRAREA AUDIO A INTERVIULUI O PUTEȚI ASCULTA LA FINALUL ARTICOLULUI

Dar în Piață nu sunt doar acele ONG-uri, presupun că nu au câteva zeci de mii de angajați care să iasă în stradă să protesteze?
Acum știți cum e, nici la Revoluție lucrurile nu au fost foarte clare de la început. Și astăzi se discută dacă a fost revoluție populară sau dacă întâi au acționat serviciile străine care și-au făcut datoria și după aia au ieșit și cetățenii. Lucrurile sunt legate într-un fel.

În opinia dvs, această legătură între George Soros ca poziționare și ONG-uri este o coincidență sau este mai mult decât o coincidență
Este mai mult decât o coincidență. Este mai ușor după aia prin mijloacele moderne pe care le avem astăzi să chemi oamenii la manifestație la ora X. Oamenii sunt dispuși să participe, chiar dacă nu au foarte multe informații sau toate informațiile să participe.

Aceste ONG-uri reprezintă un catalizator pentru ca oamenii să iasă în stradă împotriva proiectului minier de la Roșia Montană?
În opinia mea, da, sunt un catalizator. Nu am văzut niciunul din aceste ONG-uri să aibă o altă părere, decât cea pe care o are George Soros.

Având aceste informații , reprezintă un pericol pentru siguranța națională faptul că un privat din exterior poate determina anumite acțiuni de stradă în România împotriva unui proiect pe care Guvernul intenționează să-l semneze?
Sigur că poate reprezenta. Dacă facem o analiză economică, ce pierde și ce câștigă România, în funcție de acest rezultat, de rezultatul acestei analize ne putem da seama dacă este un pericol la adresa siguranței a României și a oricărui stat.

Îi veți cere domnului Meleșcanu să vină cu date concrete cum acești bani derulați prin aceste ONG-uri au fost posibil derulați pentru aceste mișcări de stradă?
Nu, pentru că nu este obiectul SIE să se ocupe de activitatea ONG-urilor din România. Cei care ar putea avea aceste informații ar putea fi cei de la SRI sau alte servicii.

Nu este foarte mult spus că 20.000 de oameni reprezintă practic voința unor ONG-uri și nu este voința lor?
Nu este vorba de voința unui ONG pentru că el probabil când ajunge în stradă are propria voință și nu exprimă întotdeauna ce exprimă ONG-ul. Poate ONG-ul este preocupat de mediu, foarte mulți sunt preocupați să nu ne vindem țara pentru că am putea exploata aceste zăcăminte, dar să le exploatăm noi. Sau alte lucruri. Principalul este că se dă un semnal, iar cei care dau semnalul sunt cei de la ONG-uri.

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Şi-a dat jos sutienul fără pic de ruşine! E o artistă mega-celebră de la noi....
Simona Halep și-a inaugurat piscina la vila de la Izvorani și a făcut senzație în...
Băutura care te deshidratează cel mai mult în timpul caniculei. De evitat
Gina Pistol revine pe micile ecrane. Ce emisiune va prezenta iubita lui Smiley după ce...
Scandalul dintre Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan a ajuns subiect principal în presa din Germania!...
Horoscop INEDIT. Care e cea mai favorizată zodie
PNRR-ul României, criticat aspru de presa din Germania: ”Comisia Europeană ar putea respinge planul fără...
Care sunt cele mai avariate și cel mai atent conduse mașini din Europa. Poziția surpriză...
BANCUL ZILEI – Traian Băsescu livrează 1 milion de prezervative românești americanilor
Ce pedeapsă a primit femeia din România care a furat diamante de milioane de dolari...
Şi-a dat jos sutienul fără pic de ruşine! E o artistă mega-celebră de la noi....
Imagini INTIME cu scene de nuditate dintr-o lume CENZURATĂ
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
Andreea Marin și iubitul, alături de Jennifer Lopez și Ben Affleck. Fanii sunt uluiți. FOTO
Face senzaţie cu „cel mai mic bikini”. Puţine ar avea curajul să meargă aşa la...
Horoscop august 2021. O lună cu schimbări majore în viața sentimentală pentru aceste zodii. Ce...
Adevărul despre Toni Iuruc. Simona va fi șocată! Ce a făcut în 2020? Rușine uriașă
Iese un nou vaccin, gata de experimentat pe oameni. Câţi bani primesc voluntarii
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Viaţa bizară a unui miliardar. Mănâncă o singură masă pe zi iar în weekenduri deloc,...