Senator PNL: În privința gazelor de șist, Ponta tinde să alunece spre o dictatură personală

Senator PNL: În privința gazelor de șist, Ponta tinde să alunece spre o dictatură personală
Senatorul PNL de Bihor Cristian Bodea spune că Victor Ponta "tinde să alunece spre o dictatură personală" în ceea ce privește exploatarea gazelor de șist și că acesta nu se consultă când ia decizii și "se comportă ca un copil răzgâiat: îi vine o idee și vrea ca ea să se îndeplinească pe loc".
Publicat: 29/11/2013, 14:27
Actualizat: 06/02/2016, 02:19

Senatorul PNL de Bihor Cristian Bodea spune că Victor Ponta „tinde să alunece spre o dictatură personală” în ceea ce privește exploatarea gazelor de șist și că acesta nu se consultă când ia decizii și „se comportă ca un copil răzgâiat: îi vine o idee și vrea ca ea să se îndeplinească pe loc”.

Senatorul PNL Cristian Bodea a declarat, într-o conferință de presă, că premierul Victor Ponta „tinde să alunece spre o dictatură personală” în privința exploatării gazelor de șist, deoarece ia decizii „fără să consulte partenerii de guvernare”, cerându-i ca pe viitor în toate contractele de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare a gazelor să fie prevăzute garanții pe care companiile să le constituie și care să fie utilizate în cazul unor dezastre ecologice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Îmi exprim dezacordul și uimirea că Guvernul a putut da un acord de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în zona Băilor Felix. (…) Sunt siderat de lipsa de viziune a Guvernului Ponta, care a numit acest perimetru tocmai cu denumirea stațiunii Băilor Felix. Este la mintea unui copil că, alăturând denumirea stațiunii la sintagma exploatare gaze sau petrol, se aduce un prejudiciu Băilor Felix. Felix – sonde e ca atunci când spui Oprescu – copii mâncați de câini. (…) Chiar dacă nu vor fi propriu-zis sonde în stațiune, răul a fost făcut, pentru că oamenii nu se vor mai gândi la Băile Felix – turism, ci la Băile Felix – sonde”, a spus Bodea.

În opinia acestuia, „guvernanții nu s-au gândit la impactul deciziei lor asupra populației”, iar cei care au semnat Hotărârea de Guvern prin care s-au aprobat mai multe acorduri petroliere de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare nu s-au gândit că „aruncă o pată uriașă de noroi, de sondă, asupra imaginii unei stațiuni renumite”.

Bodea a adăugat că premierul Victor Ponta nu se consultă înainte de a lua decizii, „comportându-se ca un copil răzgâiat: îi vine o idee și vrea ca ea să se îndeplinească pe loc și așa cum i-a trecut lui prin cap, ca un copil care vrea musai o jucărie și se dă cu fundul de pământ în mijlocul magazinului”.

„Premierul Victor Ponta tinde să alunece spre o dictatură personală. În loc să negocieze, să discute, să dezbată politicile privind gazele de șist și exploatarea auriferă de la Roșia Montană, el le anunță ca fiind gata hotărâte. Ori vrea să forțeze mâna liberalilor, ori chiar nu înțelege că nu așa funcționează democrația. Ca și în cazul Roșia Montană, și în problema gazelor de șist domnul Ponta dă edicte: «asta-i pohta ce-am pohtit!»”, a spus Bodea.

Senatorul a afirmat că liberalii nu se opun exploatării gazelor de șist atât timp cât cei care guvernează dezbat problemele și iau măsuri pentru a preveni efectele unor posibile poluări. Bodea a cerut premierului ca în toate contractele de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare a gazelor să fie prevăzute, pe viitor, garanții pentru posibilele accidente ecologice, și nu „garanții modice”.

Întrebat dacă se așteaptă să fie admonestat de președintele partidului, Crin Antonescu, pentru criticile aduse premierului, Bodea a răspuns negativ, spunând că nu exprimă poziția partidului.

„Am vorbit și cu domnul președinte (PNL Bihor – n.r.) Cornel Popa, el și-a mai exprimat această îngrijorare și nu dorește exploatări de gaze de șist în Băile Felix”, a afirmat senatorul.

Guvernul a aprobat mai multe acorduri petroliere de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrele Băile Felix, Biled și Periam, încheiate între Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) și compania East West Petroleum Corp.

Acordurile au fost aprobate printr-un set de hotărâri de guvern, iar anexele documentelor nu sunt publicate, fiind clasificate.

Toate acordurile au intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial a hotărârilor de guvern.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic