Senatorul PSD Șerban Nicolae le cere scuze oamenilor care l-au votat: Am cedat, nu am mai suportat insulta și calomnia repetate

Senatorul PSD Șerban Nicolae le cere scuze oamenilor care l-au votat: Am cedat, nu am mai suportat insulta și calomnia repetate
Publicat: 07/12/2017, 09:25

„Nu e niciun fel de bucurie sau de satisfacție. Probabil că electoratul care a trimis-o în Parlament pe doamna deputat a trimis-o exact pentru acest motiv, să ia 150 de milioane de lei pe lună, diurne, cazare, transport și așa mai departe, sume forfetare, ca să mă înjure pe mine. Am lăsat-o, a făcut-o de mai multe ori, din păcate pentru mine, și îmi cer scuze pentru asta, la un moment dat am cedat și am replicat, pentru că nu am mai suportat insulta și calomnia repetate. Față de electoratul meu îmi cer scuze, îmi pare rău, față de oamenii de bună credință, că nu pentru asta m-au trimis pe mine în Parlament, sper să nu se mai repete”, a transmis Șerban Nicolae la Parlament.

Acesta a catalogat comportamentul pe care l-a avut drept„o răbufnire”, ținând să aducă aminte că se discuta un proiect la care el este printre inițiatori și pe care s-ar fi așteptat la o dezbatere„cu argumente politice și de specialitate”: „Eu am lucrat foarte mult la acest proiect de lege, sunt între inițiatori și de aia sunt la Camera Deputaților astăzi. Nu am găsit pe nimeni, judecător sau procuror, să-mi reproșeze că prin această inițiativă sau prin amendamentele pe care le-am făcut aș afecta în vreun fel independența sau imparțialitatea justiției, aș politiza în vreun fel actul de justiție, aș pune sub control politic autoritatea judecătorească, tot ceea ce numim generic sistemul judiciar, de aceea m-aș fi așteptat ca discuția să fie una foarte serioasă, foarte profesională și cu argumente politice și de specialitate. Din păcate, în fața unor injurii repetate și a unor insulte repetate am avut o răbufnire pentru care îmi cer scuze”, a mai spus senatorul PSD.

Tot scandalul a început cu boicotul deputaților USR din ședința de plen de la Camera Deputaților, care au încercat să împiedice adoptarea Legii statutului magistraților. Aceștia au ocupat tribuna sălii de plen și au protestat afișând coli cu mesajul „Hoții”, după care au încercat să blocheze continuarea ședinței prezentând la portavoce toate amendamentele care au fost respinse.

Anterior, președintele de ședință, deputatul PSD Gabriel Vlase, a solicitat închiderea microfonului și consultări cu liderii de grupuri parlamentare. USR a criticat faptul că PSD-ALDE nu agreează dezbaterea propunerii de lege pe amendamente.

Deputata Cosette Chichirău a transmis tot scandalul live pe Facebook, enervându-l pe Șerban Nicolae. Aceștia au avut un schimb dur de replici în timpul dezbaterilor din plenul Camerei Deputaților a Statutului magistraților, Chichirău acuzându-l pe pesedist că fură, iar senatorul catalogând-o „proastă” și „asistată social”.

În timpul în care deputații USR au ocupat tribuna și au prezentat amendamentele la Statutul magistraților folosindu-se de o portavoce, Cosette Chichirău a intrat în direct pe facebook prezentând imagini din plen, din preajma tribunei, concomitent comentând ce se întâmpla în plen.

„Iată autorii acestor amendamente, iată autorii acestui abuz, iată ce fac ei din justiția României!”, spunea Chichirău în timp ce-i filma îndeaproape pe Florin Iordache și Șerban Nicolae. Aflată în trecere pe lângă deputații USR, Doina Pană a comentat: „Trădători de neam!”. Un alt deputat PSD, Cătălin Rădulescu a venit cu o foaie pe care scria „Sorosiștii papagal” și pe care a agitat-o prin fața telefonului cu care filma Cosette Chichirău.

Ulterior, ținta predilectă a filmării deputatului USR a fost senatorul Șerban Nicolae, afla la Cameră în calitate de coinițiator al proiectului. Văzându-se filmat, senatorul a început să comenteze cu Ioan Munteanu, liderul deputaților PSD, aflat și el în prima bancă: „Asta n-are nicio meserie. O asistată social…”

„Iar penalii ne conduc…”, a ripostat Chichirău. „Penală este mama care v-a făcut așa nesimțită”, a spus social-democratul.