Șerban Nicolae, despre OUG 13: Niciodată nu putem să fim siguri că va fi respinsă

Șerban Nicolae, despre OUG 13: Niciodată nu putem să fim siguri că va fi respinsă
Comisia juridică a Senatului a respins, luni, solicitarea PNL de discutare a OUG 13 la pachet cu OUG 14, în condițiile în care pe ordinea de zi a ședinței figura doar ordonanța de abrogare, nu și cea inițială. Șerban Nicolae, președintele comisiei, a declarat că OUG 13/2017 va fi dezbătută în cadrul întâlnirilor stabilite pentru 14 și 21 februarie, la cea de-a doua dezbatere urmând să participe și reprezentanți ai unor instituții publice. Întrebat dacă este sigur că OUG 13/2017 va fi respinsă de Parlament, senatorul PSD a răspuns: "Niciodată nu putem să fim siguri că va fi".

La începutul ședinței Comisiei juridice a Senatului, de luni, PNL a propus introducerea pe ordinea de zi și a ordonanței 13.

”La Comisia de constituționalitate s-a discutat despre ambele acte normative. Una a primit respingere, alta a fost adoptată cu amendamente și cred că este important să le gestionăm împreună, să le discutăm împreună la aceeași comisie, existând un risc destul de mare să dăm un semnal prost dacă am discuta și am dezbate astăzi și am adopta cu sau fără amendamente exclusiv ordonanța 14. Există o temere reală ca adoptându-se ordonanța 14 astăzi și urmând să fie votată în plenul Senatului cât de curând, urmându-și procedura legislativă, lăsăm o breșă pentru a putea fi activate ulterior dispozițiile ordonanței 13”, a cerut senatorul PNL, Alina Gorghiu, în timpul dezbaterilor.

Președintele comisiei, senatorul PSD, Șerban Nicolae, a explicat, însă, că un calendar pentru dezbaterea ordonanței 13 a fost deja stabilit de Birourile Permanente, astfel că propunerea a fost respinsă de membrii comisiei.

„La OUG 13 am stabilit deja că avem două runde de întâlniri, pe 21 urmează să îi invităm pe reprezentanții CSM și mi se părea o scamatorie mult prea ieftină ca de dragul imaginii unor politicieni să le zicem: ‘veniți voi pe 21, că noi ne pronunțăm încă din data de 13”, a declarat Șerban Nicolae, după finalizarea ședinței, la întrebarea jurnaliștilor de ce OUG 13/2017 nu a fost dezbătută tot luni.

Întrebat dacă nediscutarea OUG 13 nu lasă loc la interpretare că aceasta ar putea fi adoptată ulterior, senatorul PSD a răspuns negativ.

„Practic nu. Dumneavoastră puneți o întrebare prezumând ceva. Pentru 13 am stabilit: vom face o dezbatere mâine, în cadrul comisiei, fără invitați din afară, pe 21 vom face o dezbatere și cu invitați din partea unor instituții publice”, a adăugat președintele Comisiei juridice a Senatului.

La întrebarea jurnaliștilor dacă OUG 13/3017 ar mai putea fi adoptată, Șerban Nicolae a răspuns că nu ar vrea să anticipeze.

„Iertați-mă, nu mă pronunț în numele colegilor”, a mai spus senatorul PSD.

La insistențele jurnaliștilor, Șerban Nicolae a declarat faptul că verdictul de respingere în Parlament a OUG 13/2017 nu e unul sigur.

„Niciodată nu putem să fim siguri că va fi. În primul rând, că e un proiect de lege, legea va trebui să fie respinsă. Faptul că s-ar induce ideea că s-ar încerca o scamatorie, mi se pare că e parte a unei campanii de manipulare. Niciodată până cum nu v-ați pus problema care va fi rezultatul unui proiect de lege”, a mai spus senatorul PSD.

OUG 13 se află pe ordinea de zi a Comisiei juridice pentru ședința de marți, ora 15,00, după plenul în care se va vota OUG 14.

Inchide