Siegfried Mureșan spune că nu este „traseist”, după înscrierea în PNL. „Traseiștii, cei care dimineață sunt de stânga, seara de dreapta”

Siegfried Mureșan spune că nu este „traseist, după înscrierea în PNL. „Traseiștii, cei care dimineață sunt de stânga, seara de dreapta
Publicat: 07/05/2018, 16:32

„Categoric nu (sunt traseist politic – n.r.). Eu mă alătur PNL, după cum am spus cel mai mare partid din România al familiei politice al cărui purtător de cuvânt sunt. Mă veți auzi mâine spunând exact aceleași lucruri pe care le-am spus până astăzi: traseseiști politici sunt aceia care dimineață sunt de stânga, seara sunt de dreapta, dimineață sunt populari, seara sunt socialiști, mâine sunt ecologiști, poimâine sunt comuniști. Evident că această definiție nu mi se aplică. Nu va pleca nimeni de la PNL în viitorul apropiat. Astăzi arătăm că vin oameni spre PNL, nu că pleacă”, a afirmat Mureșan, la finalul ședinței biroului executiv al PNL de la Parlament.

Întrebat dacă va susține inițiativa PNL de modificare a Constituției pentru interzicerea traseismului politic, Siegfried Mureșan a spus: „răspunsul este categoric da. Această formă de traiseism pe care am văzut-o în România ultimilor 30 de ani în care oameni politici merg de la Opoziție la guvernare, fără a fi nici de stânga, nici de dreapta, cred că a dăunat scenei politice din România și după cum am spus în ceea ce mă privește consider aceste forme de traseism greșite, în special oameni politici care merg pentru anumite beneficii și susțin poziția PNL ca traseismul în această formă dăunătoare pentru democrație, pentru oameni politici care dimineață sunt de stânga, seara sunt de dreapta, să nu mai fie permisă.”

Despre faptul că PMP i-a cerut demisia din Parlamentul European, în urma negocierilor de a se înscrie în PNL „unde i s-a garantat un loc eligibil pe listele pentru alegerile europarlamentare de anul viitor”, Siegfried Mureșan a spus că solicitarea este nejustificată.

„Am văzut acea solicitare. O consider nejustificată. De pe urma prezenței mele în Parlamentul European România are foarte multe lucruri de câștigat. Sunt primul europarlamentar român care a negociat tot bugetul UE, vicepreședinte al Comisiei pentru bugete al PE și eu ca om politic aș cere demisia politicienilor care nu au făcut nimic pentru țară sau care au făcut lucruri rele și nu a politicienilor care au făcut lucruri bune pentru țară și vor să facă și mai multe lucruri bune”, a explicat Mureșan.

Europarlamentarul a oferit detalii și despre motivele care l-au determinat să se înscrie în PNL.

„Am fost azi în cadrul BEX acceptat ca membru al PNL și mulțumesc colegilor pentru onoarea de a mă fi acceptat în rândurile PNL. De ce am decis să mă alătur PNL? PNL este principalul partid de centru dreapta din România, este principala forță politică ce se opune PSD și este principalul partid membru al Partidului Popular European din România. Convingerea mea este că pentru a scoate PSD de la guvernare este esențial să avem un PNL cât mai puternic, cu o ofertă electorală în următoarele rânduri de alegeri de așa natură încât oamenii să aibă toate motivele pentru a vota PNL. Obiectivul nostru este clar: câștigarea alegerilor parlamentare și dă să dăm acestei țări un guvern mai bun decât Guvernul Dăncilă, Guvernul Tudose sau Grindeanu sau decât guvernele pe care domnul Dragnea le poate produce în următorii ani din parea PSD.

Siegfried Mureșan s-a înscris luni în PNL, el fiind membru al organizației PNL Sector 1, condusă de Victor Picu, unde este membru și Ludovic Orban. Alte persoane care s-au înscris în urma că ceva timp în organizația liberală a Sectorului 1 sunt Violeta Alexandru, fost ministru pentru Dialog Social în Cabinetul Cioloș și Mihail Neamțu, fost președinte al partidului Noua Republică.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului