Soluția lui Băsescu pentru instalarea GUVERNULUI PONTA 3, „până mâine dimineață la 6.00″

Soluția lui Băsescu pentru instalarea GUVERNULUI PONTA 3, „până mâine dimineață la 6.00
Publicat: 04/03/2014, 14:45
Actualizat: 06/07/2016, 01:20

Președintele Băsescu i-a trimis, marți, o scrisoare premierului Victor Ponta în care îi transmite că este necesar ca, anterior aprobării de către Parlament a propunerilor de modificare în Guvern, să solicite aprobarea Legislativului pentru un nou program de guvernare, în raport cu noua componență. Ulterior, șeful statului a anunțat. într-o conferință de la Cotroceni, că a discutat cu premierul și i-a propus ca soluție să-și asume răspunderea pe noul program de guvernare, cu promisiunea că el va numi miniștrii chiar dacă se depune moțiune de cenzură. „Am avut discuții cu premierul, există deschidere din partea mea să găsim soluții. Soluția asumării răspunderii pe program necesită formalități, cred că majoritatea poate face excepție și, dacă Birourile Parlamentare hotărăsc că se poate, cu certitudine și plenul va accepta acest program și eu l-am asigurat că până dimineață la 6 se rezolvă cele două probleme: asumarea pe noul program de guvernare și validarea noului guvern. Dacă nu procedăm așa va fi imposibilă instalara guvernului în noaptea asta”, a spus Băsescu. El a explicat că altfel există riscul atacării la CCR a hotărârii de învestire ceea ce ar bloca numirea până la soluționare.

„Și dacă se depune moțiune de cenzură după asumarea răspunderii, numesc imediat miniștrii”, a spus Băsescu.

„Noua configurație este de natură a produce o fractură puternică a votului acordat de către cetățeni la alegerile din decembrie 2012″

Anterior, președintele îi trimisese o scrisoare premierului în care îi cerea aprobarea parlamentului pe noul program de guvernare.

„Astfel, anterior aprobării de către Parlamentul României a propunerii dumneavoastră de modificare a structurii și compoziției politice a Guvernului, este necesar să solicitați aprobarea Parlamentului pentru un nou program de guvernare în raport cu noua componență politică. În urma înțelegerilor politice pe care le-ați parafat, noul Guvern este susținut de Partidul Social Democrat, Partidul Conservator, Uniunea Națională pentru Progresul României, Uniunea Democrată Maghiară din România și Minoritățile Naționale reprezentate în Parlamentul României. Noua configurație este de natură a produce o fractură puternică a votului acordat de către cetățeni la alegerile din decembrie 2012, care cu o majoritate covârșitoare au încredințat Uniunii Social Liberale mandatul de a forma Guvernul”, se arată în scrisoarea transmisă de președinte premierului.

Șeful statului apreciază că „respectarea regulilor democratice și a normelor care instituie reguli procedurale constituționale trebuie realizată întotdeauna cu bună-credință, în spiritul unui comportament loial față de Constituție, dar și față de votul exprimat democratic la alegerile parlamentare”

În final, Băsescu susține că menținerea pogramului de guvernare cu care a fost învestit guvernul USL echivalează cu „delegitimarea Guvernului României”

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
FOTO. Antonia, imagini senzuale topless! Cum s-a lăsat pozată soția lui Velea
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Bancul uluitor pe care Mitică Dragomir l-a spus soților Nicolae și Elena Ceaușescu! Când l-a...
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
STUDIU. Riscul de infectare cu coronavirus crește treptat după vaccinarea cu a doua doză
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
ȘOFERUL care a MERS pe CONTRASENS în fața sediului POLIȚIEI a rămas FĂRĂ PERMIS
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Ion Țiriac a dat tunul anului! L-a vândut imediat. Miliardarul a dat lovitura
Ajuns la sapă de lemn, Irinel Columbeanu poate redeveni milionar. Culmea, o femeie celebră, dar...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Decizia surpriză luată de Bill Gates pentru România. Ţara noastră este în prim-plan