SONDAJ CURS: ”Cu cine ați vota dacă alegerile din București s-ar desfășura duminica viitoare?” Surpriză! Ce poziții ocupă PMP și Traian Băsescu în bătălia electorală

SONDAJ CURS: ”Cu cine ați vota dacă alegerile din București s-ar desfășura duminica viitoare?” Surpriză! Ce poziții ocupă PMP și Traian Băsescu în bătălia electorală

Bătălia electorală se anunță a fi una extrem de dură, iar fiecare partid trimite în fața alegătorilor personalități carismatice care propun proiecte sociale și politice pe termen lung și mediu.

Într-un astfel de context, CURS  a realizat – în perioada 12-16 august 2020 – un sondaj de opinie ale cărui rezultate sunt absolut surprinzătoare. GÂNDUL.RO vă prezintă, ÎN PREMIERĂ, care sunt preferințele alegătorilor din București, la acest moment.

Trebuie precizat că ”universul de eșantionare” a fost reprezentat de populația adultă, rezidentă în București, în vârstă de 18 și peste, la întrebări răspunzând 921 de persoane.

În ceea ce privește marja de eroare, aceasta este de +/- 3,2%, la un nivel de încredere de 95 %, iar validarea eșantionului a fost realizată pe baza ultimelor date furnizate de Insitutul Național de Statistică.

Alegerile pentru Consiliile locale

În cazul în care alegerile pentru Consiliile locale ar avea loc peste o săptămână, este preconizată o prezența la vot de 47 %, potrivit sondajului realizat de CURS.

57 % dintre respondenți au confirmat că vor merge la vot dacă alegerile ar avea loc duminica viitoare, 18 % dintre ei spunând ”probabil că da”.

Bineînțeles, există și alegători care au spus că nu ar merge la vot – 2 % -, iar 22 % dintre cei chestionați afirmă că ”probabil nu vor merge”. 1 % dintre respondenți au declarat că nu sunt siguri care ar merge sau nu la vot.

”Cu ce partid sau alianță politică ați vota?”

Surprinzător sau nu, Partidul Mișcarea Populară se poziționează pe locul al patrulea în preferințele alegătorilor, în cazul în care alegerile ar avea loc duminica viitoare.

PMP primește 9% dintre voturile respondenților care au participat la acest sondaj CURS, primele trei locuri ale clasamentului fiind ocupate de PSD – 30 % -, PNL – 24 % – și Alianța 2020 USR Plus – 24 %, la egalitate cu Partidul Național Liberal.

Surpriză în lupta pentru fotoliul de Primar General al Capitalei

Lupta pentru fotoliul de Primar General al Capitalei nu este numai tensionată, ci și incitantă, iar calculele hârtiei se pot schimba dintr-un moment în altul.

Traian Băsescu, fostul președinte al României, dar și fot primar al Capitalei, ocupă locul trei al clasamentului, în urma sondajului realizat de CURS, obținând nu mai puțin de 20 % dintre preferințele respondenților.

Gabriela Firea (PSD) este creditată cu prima șansă, în momentul de față – 39 % dintre respondenți au declarat că ar vota cu ea dacă alegerile ar avea loc duminica viitoare -, iar Nicușor Dan (PNL – USR PLUS) se poziționează pe locul al doilea, 31 % dintre respondenți afirmând că l-ar vota pentru funcția de Primar General al Capitalei.

Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) ar fi votat, duminica viitoare, de 4 % dintre cei chestionați, iar Ioan Sârbu (Alianța Pro București 2020) s-a plasa pe poziția a cincea – 3 %.

”Dacă ar candida următoarele persoane, pe cine ați vota la Primăria Municipiului București?”

Gabriela Firea (PSD) ocupă, din nou, prima poziție și în ceea ce privește această întrebare pusă celor 921 de respondenți, 44 % dintre aceștia menționând că i-ar acorda votul.

Locul al treilea oferă o altă supriză – Mihail Neamțu (PMP), cu 5 % din voturi -, iar poziția a doua a acestui clasament provizoriu stabilit potrivit sondajului CURS îi aparține lui Nicușor Dan (PNL-USR PLUS), cu 42 % dintre preferințe.

Locurile 4 și 5 sunt ocupate de Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) – 5 % – și Ioan Sârbu (Alianța Pro București 2020) – 3 %:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au umilit din nou
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului