Ana Petrescu
14.03.2019
Politică

SONDAJ intern într-un partid din opoziție: PNL și PSD s-ar afla „la mustață” în preferințele electoratului

SONDAJ intern într-un partid din opoziție: PNL și PSD s-ar afla „la mustață” în preferințele electoratului
Ludovic Orban le-a prezentat liberalilor, joi în ședința BEX, sondajul intern al partidului, potrivit căruia PNL este cotat la 27,9%, depășind PSD care este la 26%, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

Sondajul intern a fost realizat la sfârșitul lunii februarie și începutul lunii martie. Cifrele prezentate de liderul liberalilor arată că PNL este la 27,9%, PSD la 26%, Alianța 2020 USR-PLUS la 16%, ALDE – 11,8%, Pro România – 6,7%.

De asemenea, 78% consideră că România se îndreaptă într-o direcție greșită, iar 16,5% spun că țara noastră se îndreaptă într-o direcție bună, 16,5%. PNL are cea mai mare favorabilitate, din decembrie și până acum a crescut cu 4 procente.

Ludovic Orban le-a spus liberalilor că favorabilitatea PNL a crescut datorită bătăliei pentru bugetul de stat, alocațiile pentru copii și viralizarea acțiunilor partidului. În schimb, favorabilitatea PSD a scăzut cu patru procente, iar cea a ALDE cu 2,5 procente, potrivit surselor citate.

Numărul celor care au declarat că vor merge la vot a crescut cu 7%, conform cifrelor prezentate de Orban.

Totodată, jurnalistul Rareș Bogdan, căruia PNL i-a propus să deschidă lista la europarlamentare, are o încredere suprapusă peste votanții din blocul Opoziției și are potențial de atragere voturilor din bazinul USR-PLUS.

Klaus Iohannis este cotat la 40% în intenția de vot la alegerile prezidențiale, Gabriela Firea la 21%, Călin Popescu Tăriceanu la 18%, iar Dacian Cioloș la 9%.

Partidul Național Liberal votează, joi, lista finală cu candidații pentru alegerile europarlamentare. La cele două foruri ale partidului va participa și realizatorul TV Rareș Bogdan, înscris recent în partid și vehiculat ca fiind primul de listă.

Liberalii decid joi cine va candida din partea partidului la alegerile pentru Parlamentul European. La ședințele Biroului Executiv și Biroului Politic Național va participa și realizatorul TV Rareș Bogdan, care, potrivit deputatului PNL Florin Roman, s-a înscris recent în partid.

Tags:
Inchide