Sondaj PNL: PSD 30,2%, PNL 27,8%, ALDE 11,5%, USR 10,2%. Ludovic Orban: Românii nu se lasă PĂCĂLIȚI

Redactor:
Gabriel Pecheanu
Sondaj PNL: PSD 30,2%, PNL 27,8%, ALDE 11,5%, USR 10,2%. Ludovic Orban: Românii nu se lasă PĂCĂLIȚI
Sondaj PNL prezentat de Ludovic Orban: PSD 30,2%, PNL 27,8%, ALDE 11,5%, USR 10,2%. Vezi de ce se bucură președintele liberalilor că românii nu se lasă păcăliți

Președintele PNL Ludovic Orban dezvăluie că rezultatele sondajului arată catastrofal pentru PSD, care a ajuns de la 54% – cât avea la începutul lui 2017 – la 30%, în timp ce PNL îi suflă în ceafă, cu 27 de procente.

„Aproape 26.000 de subiecți au fost. Este un sondaj făcut prin operare față în față cu subiecții, nu e sondaj telefonic,” a declarat Ludovic Orban la B1 TV. „Fiecare operator de interviu a operat pe tabletă. Tabletă are localizare GPS care îți permite să vezi dacă a respectat zonă. Fiecare interviu este stocat pe fișier audio și noi avem acces la fiecare fișier. 27% are PNL. (…) 30% e PSD, ceea ce e un scor catastrofal pentru ei. Gândiți-vă că, în sondajele din ianuarie-februarie 2017, PSD ajunsese la un scor de 54-55%. PNL era după pierderea alegerilor pe 16-17%. PSD era cunoscut că are cel mai puternic nucleu dur. De data asta, segmentul dur a PSD s-a redus.”

Prin sondajul comandat de PNL au fost analizate mai multe teme, precum conflictul dintre liderii PSD și UE, optimismul și pesimismul românilor,  dar și încrederea cetățenilor în Guvern.

„Noi nu am făcut sondaj de opinie numai că să aflăm scorul PNL. Noi am făcut o cercetare profundă,” a explicat Orban. „Am făcut sondaj de opinie că să aflăm percepțiile oamenilor, poziționările oamenilor față de diferite teme, așteptările cetățenilor, încredere în Guvern, optimismul sau pesimismul populației.

Vă dau un exemplu: 17,6% este cifră celor care astăzi consideră că România se îndreaptă într-o direcție bună. Pe publicul PSD, aproape 60% dintre votanții PSD spun că România se îndreaptă într-o direcție greșită. Asta este percepția, că direcția pe care mergem este o direcție greșită. Pentru prima dată se vede o volatilitate crescută inclusiv a electoratului PSD și ALDE, adică nu sunt electori stabili, ci pot migra către un alt partid. (…) Am analizat conflictul dintre liderii PSD și UE. Nu se lasă păcăliți românii. E clar că acest conflict este perceput de oameni ca fiind un conflict provocat de PSD, în special din cauza refuzului de a respecta independența justiției și criteriile privind statul de drept.”

Întrebat ce așteptări au românii, Ludovic Orban a răspuns că cetățenii „vor să beneficieze de aceleași drepturi și obligații ca orice alt stat UE”. De asemenea, liderul PNL a afirmat că românii doresc aderarea în spațiul Schengen.

Potrivit unor surse politice, sondajul PNL arată astfel:

– PSD – 30,2%

– PNL –  27,8%

– ALDE – 11,5%

– USR – 10,2%

– Pro România – 5,5%

– UDMR – 5,1%

– PLUS – 5%

– PMP – 4,2%.

 

Inchide