Sorin Grindeanu cere ca și parlamentarii infectați cu COVID-19 să poate vota moțiunea de cenzură

Sorin Grindeanu cere ca și parlamentarii infectați cu COVID-19 să poate vota moțiunea de cenzură
Publicat: 04/10/2021, 14:21

Sorin Grindeanu consideră că președinții celor două camere ale Parlamentului ar trebui să facă în așa fel încât toți parlamentarii să își poată exercita dreptul de vot la moțiunea de cenzură, chiar și cei care au COVID-19 și se află în izolare.

„Cei 157 de parlamentari ai PSD vor vota la vedere. Îi invităm și pe cei de la AUR și USR să-și asume acest vot de blam la adresa lui Cîțu și acoliților lui.

Solicităm președinților celor două camere, Anca Dragu și Ludovic Orban – mă gândesc că până mâine mai e președinte, să identifice soluții pentru ca toți parlamentarii, indiferent de formațiunea politică, să poată să-și exprime votul. Suntem în plin val patru, cu peste 10.000 de cazuri zilnic și în cazul în care apar suspiciuni trebuie să existe o variantă legală ca orice vot să fie exprimat”, a declarat, luni, prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, în cadrul unei conferințe de presă.

În cadrul PSD există cineva care s-a infectat cu COVID-19, dar și o persoană care va participa la vot în ciuda condițiilor precare de sănătate.

”Avem, însă, și un parlamentar care se confruntă, de mai multă vreme, cu o afecțiune gravă și care totuși, mâine, va veni la vot.”

PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor. Jos Guvernul Cîțu”, care va fi dezbătută și votată în ședința de marți a plenului reunit.

Dan Vîlceanu: Vă garantez că nimeni nu îi va lua locul domnului Cîţu

„În momentul în care devii preşedinte al USR trebuie să te gândeşti ce se va întâmpla cu partidul tău pe termen mediu şi lung, iar un vot alături de PSD, culmea exact al USR-ului care îi blama pe alţii că votează alături de PSD, ar însemna pentru electoratul lor o daună pe termen mediu şi lung. Sunt convins de lucrul acesta”, a afirmat Dan Vîlceanu, prezent la conferinţa de lansare a campaniei anti-contrabandă, organizată de JTI România.

Vîlceanu a fost întrebat cine ar putea lua locul lui Florin Cîţu în funcţia de prim-ministru şi dacă PNL are astfel de planuri de rezervă, potrivit Agerpres.

„Şi dacă ar exista o strategie nu v-aş spune-o. Pe de altă parte, vă garantez că nimeni nu va lua locul domnului Cîţu. Acum vorbim de preşedintele Partidului Naţional Liberal, care a fost ales acum câteva zile cu puţin peste 60%. Adică o victorie destul de categorică şi nimeni nu îşi pune problema în momentul acesta să schimbe premierul. Nici măcar preşedintele care ar putea să facă acest lucru, dar deja a declarat, vă aduceţi aminte, în mai multe rânduri, că premierul nu are motive să demisioneze şi nici să fie demis”, a precizat secretarul general al PNL.